Pregnancy Week 39 Update

Gravid Vecka 39

Week 39 
12 days left

Bebis status: Som jag skrev förra veckan beräknas graviditeten som fullgången. Så bebis ligger helt enkelt bara i min mage och göttar till sig. Hon runt 50 cm lång och ökar ca 200 gram i veckan.
Babys progress: Like I wrote last week the pregnancy is “done”. So she’s just in there gaining some weight. She’s around 50 cm long and gain around 200g every week.

Min status: Jag har känt mig så himla pigg på senaste. Sedan gick jag på event i tisdagskväll och hade en heldag i förrgår på “språng” och tänkte att åh vad smidigt allt känns ändå. Gjorde inget överdrivet ansträngande men tydligen nog för att uppleva pregnancy hangover. Jag var helt död igår och slutade med att jag sov elva timmar inatt och känner mig fortfarande helt slut. Så i helgen ska jag vila, vila, vila. I samband med detta har jag också haft riktigt ont i ljumskarna, förmodar att det är pga bebis huvud. Har även fått någon nerv i kläm så hela skinkan ilar och ner i hela benet ibland, ischias! Kroppen är inte stabil nu alltså, haha.
My status: I’ve been feeling so energized lately. Then I went on an event on Tuesday and had a full day on the 14th and remember me saying “everything feel so smooth and easy”. I didn’t do anything that was that exhausting but It was still enough to experience a pregnancy hangover. I was so dead yesterday and ended up sleeping for eleven hours and I’m still so tired. So this weekend will be all about me getting as much sleep and calm hours as possible. I don’t want to feel exhausted if It’s time for labor. I’ve been feeling both pain in the loins and some sciatica nerv pain. My body isn’t stable right now, lol.

Övrigt: Trots att förlossningsdatumet är nära så har jag inte upplevt några tecken på att det är dags. Inga förvärkar eller andra känningar. Inte helt säker men tror en del av slemproppen gick igår, men verkar inte säga så mycket om någonting. Börjat ställa in mig på att gå över redan nu i alla fall så kommer jag inte bli helt galen när det börjar närma sig 0.
Other: Even though the due date getting closer I haven’t been feeling anything different that points against that direction. I’m starting to prepare myself to go over time so I won’t go loco when it’s getting closer to 0. 

14 Responses to “Pregnancy Week 39 Update”

  • D says:

    Hej Victoria! Du är ca 2 v före mig i din graviditet. Så kul o följa dig o tänka snart är ja oxå där. Känner igen de där med energin, ena dagen mår man toppen o orkar jätte mkt o nästa dag e som en käftsmäll. Igår va ja på topp o idag katastrof , har som du ont i ljumskarna o riktigt jobbig foglossning i symfysen. Känns som att bebisens huvud ligger där. Går runt o väntar på att han ska fixera sig så de ska bli lite mer bekvämt o att bäckenet ska fixera sig. Kramar o lycka till!

  • Johanna says:

    Ja, i slutet går reserverna åt fort, haha! Klokt att lyssna på kroppen och vila, det behövs inför förlossningen 🙂

  • Lavendel says:

    Smart att ställa in dig på att gå över tiden..😅 Jag gjorde inte det på riktigt och det slutade med att jag gick 11 dagar över. Haha Och en vecka över tiden var jag typ övertygad om att jag skulle vara gravid Föralltid. Lycka till när de väl är dags 👏🏼

    • victoriatornegren says:

      svar: Ah, läste att det är genetiskt och mamma blev igångsatt med både mig och Alex efter att ha gått över 3 respektive 2 veckor, haha! Tack snälla 🙂

  • Hej says:

    Älskar din blogg! Tycker det är så intressant att du delar med dig så mycket av din graviditet!!

  • Stina says:

    Fick min son förra söndagen 13 dagar efter bf. Hade inte känt nått alls innan men vaknade 2 på natten av värkar. 10.30 var han ute.
    Min mamma hade två långt utdragna förlossningar efter igångsättning så jag var beredd på det men är så tacksam att det gick fort 🙂 du har en sån häftig upplevelse framför dig!

    • victoriatornegren says:

      svar: Åh, grattis! Ja, kanske ska vara tacksam över att jag inte känt något än 🙂 Men man vill ju så gärna känna något som tyder på att det är nära 🙂 Härligt att allt gick bra.

  • Vad spännande att det bara är 12 dagar kvar. Känns det som att tiden går långsamt?
    Jag är snart halvvägs i min graviditet och tycker det har gått rätt fort dom senaste veckorna. Men inser att det är väldigt lång tid kvar 😀

    • victoriatornegren says:

      svar: Ja, idag är det bara 10 dagar! SÅ spännande 😀 Som sagt försökt ställa in mig på att gå över så inte tiden ska kännas sååå långsam. Men det gör den ändå, haha. Lycka till med allt!

  • Camilla says:

    Gick också runt o väntade på några tecken på att det började närma sig men inget så jag trodde jag skulle gå över massa men så gick vattnet på bf-dagen o allt drog igång med full fast så tips är att vila som fan dagarna innan så man är utvilad. Man är helt skut sen hahhaha.. Jag hade storstädat hela huset typ hela dagen o kände mig lite snuvad på vila när jag skulle vara uppe hela natten sen 😆

    • victoriatornegren says:

      svar: Ja, helt plötsligt kanske det bara händer!! Ja, försöker spara så mycket energi det bara går! Men svårt att sova när man är så “taggad” också, haha 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *