Blueberry Crumble Pie

Knäckig blåbärspaj

Det här receptet har hängt med i flera år och kommer ursprungligen från Lindas Matstuga men ändrat lite. Testat med typ alla olika baser man kan tänka sig och det blir succé varje gång, men blåbär är min absoluta favorit. Går SJUKT fort och enkelt, ni kan inte misslyckas.

/This recipe has been with me for years and is originally from Lindas Matstuga but changed it a bit. Tried with all different bases and it’s a success every time, but blueberry is my favorite. It’s fast and simple, you can’t fail.

INGREDIENSER

Bär som täcker botten på din pajform
Potatismjöl

150 g smör
1/2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
3 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl

INSTRUKTIONER

Sätt ugnen på 200 grader. 1. Häll blåbären i en pajform, pudra över potatismjöl (för en vanlig form behövs ca 1-2 msk potatismjöl) och rör om försiktigt. 2. Blanda rumstempererat smör (brukar ställa fram det ett tag innan), sirap, strösocker, havregryn och vetemjöl i en bunke. Jag brukar köra ner händerna. 3. Fördela över blåbären så dem nästan täcks 4. Ställ in i ugnen och ta ut när den är gyllene (ca 15-20 minuter). 5. Servera med vaniljsås(!) – Icas egna färdigvispade är magisk.

/ Ingredients: Put on the oven on 200C. Berries that covers the form. 2 tbs Potato flour. 150 g butter. 1/2 dl Light Syrup. 2 dl sugar. 3 dl oats. 1 1/2 dl flour. Instructions: 1. Put the berries in a form and add some potato flour and gently mix together. 2. Mix the rest of the ingredients together in a bowl with your hands. 3. Spread it over the cake so it almost cover the berries. 4. Put it in the oven and take it out when it’s golden (around 15-20 minutes). 5. Serve it with vanilla sauce or ice cream.

6 Responses to “Blueberry Crumble Pie”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *