Pregnancy Update: Week 39

10 days left 
+14,5 kilo

Bebis: Bebis är ju en liten en! Hon väger nu ca 2300 enligt mätningar (-29%), vilket är ungefär  1 kilo mindre än standard. Fick lov att köpa prematurkläder idag, allt vi hade var från 50 nämligen. Så känns skönt att ha något om hon är mini när hon kommer.

Mitt mående: Så intressant med dessa hormoner under en graviditet! Jag har ju verkligen mått topp, haft vissa sämre dagar såklart men överlag riktigt bra. Kände att jag har absolut inget emot att gå över tiden, finns ju massor att göra utan bebis. Men sen ett par dagar sedan vände det helt! Jag vill föda nu, helst igår, haha. Måste ju vara något mentalt att man förbereder sig.

Mina cravings: Allt och ingenting! Jag kör all in på det minsta jag känner sug på bara för att få uppleva denna graviditetstillfredställelse när det kommer till götte. Men äe, den är ok men inte så som jag önskat. Hade mer än gärna varit helt insnöad på något och bara vräkt. Det är ju så fantastiskt men icket denna gång. Men jag är ju rätt bra på cravings i vanliga fall så inte så man sitter tomhänt, haha.

Kropp: Börjat känna molande värk varje kväll nu, hade inget sådant förra graviditeten. Så första kvällen trodde jag något var på , men då läste jag att man ofta har mer så andra grav. Vill säga att fan nu är jag tung, men jag känner mig ändå rätt lätt på dagarna. Men jag har liksom mer fysiska begränsningar som gör att det säger stopp mycket tidigare än innan. Jag tänjer lite på gränserna då det är SÅ tråkigt att bara sitta still, så då får jag ofta ont i kroppen på eftermiddagarna och det är jag less på. Men i jämförelse med förra graviditeten så ska jag fan inte klaga!

Slänger in en bild här från vecka 37, en uppdatering jag inte hann med riktigt. Tycker man ser så tydligt hur mycket magen sjunkit nu jämfört med denna bild.

2 Responses to “Pregnancy Update: Week 39”

  • Josefine Johansson says:

    Om hon är liten så kan du redan nu börja stimulera brösten, typ handmjölka och sen ta med till förlossningen /BB så kan hon få lite bröstmjölk via kopp om det skulle behövas. Jobbar på neo. Lycka till med förlossningen ❤️

  • Emma says:

    Det är ju inte en liten vikt 🙂
    Över 1500g är en bra vikt 👍🏼

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *