Corona life

Corona quarantine-mood here at home


Då har vi
bockat av Corona här hemma, därför det varit lite tyst här! Vi kom dock väldigt lindrigt undan och jag trodde absolut INTE att jag hade det utan tog ett test efter att Erik känt sig lite hängig och så visade det sig positivt. Hade några snabbtest hemma. Min kändes som en väldigt lindrig förkylning typ, dock drygt när man redan är gravid och lite tät i näsan som standard, haha. Men nu jobbar vi på sista dagarna av karantän, det är ju ett måste trots inga symtom för alla i familjen. Erik tog ett snabbtest igår och det gav inte längre något utslag, så det känns toppen (man rekommenderas inte att ta pcr-test för att kolla så man är frisk utan vi hade som sagt snabbtest hemma). I och med att vaccinationen är ett tag bort för oss så känns det på något vis ändå skönt att ha bockat av det nu innan det börjar anses som en risk för graviditeten (v 22) när vi ändå verkade komma så pass lindrigt undan. Vet ärligt inte hur vi hade kunnat begränsa oss mer, men vi hade i alla fall inte träffat någon utomstående så det känns bra <3

/ So then we have had Covid-19 here at home! I didn’t realized I had it because I didn’t had any symptoms but Erik had a day feeling a little off. Mine felt like I had a mild cold, but because I’m pregnant and I already is a little thick in my nose it felt more, lol. But now we just have some day left in our quarantine, you have to be home even though you’re out of symptoms. Erik took a test yesterday and it was negative so it’s good. The vaccination seem to be a while away for us so it feels “good” to have anti-bodies and hopefully not get it again before giving birth. And from pregnancy week 22 there also comes a risk with having Covid so better now than later even if I would have preferred to get vaccinated instead of getting it. And I Don’t know what more we could have done honestly, our life is so limited! Xx

3 Responses to “Corona life”

 • Linda says:

  Snabbtesten (de som inte utförs av vården vill säga) har väldigt låg tillförlitlighet och borde därför inte användas för egen bedömning. Det är lite problematiskt att avdramatisera Corona, speciellt med tanke på att din blogg i majoritet läses av unga personer som nu tillhör den grupp där smittspridningen är som mest utbredd och allvarlig.
  Kan vara värt att tillägga att även om symptomen är lindriga under själva sjukdomen kan man ändå drabbas av långtids-covid. Jag själv hade feber 1 vecka i månaden under ett års tid med svår muskelvärk.

  • Natasja says:

   Det är ju extremt många, speciellt yngre människor, som får väldigt lindriga eller inga symptom. Jag tycker tvärtom det är bra att hon uppmärksammar att vara försiktig även vid lite symptom som ju många unga får, och att man måste följa karantänregler osv ändå. Nu visade ju hennes snabbtester positivt och de förhöll sig efter det, inte tvärtom så jag ser inte riktigt problemet med om att de är mindre tillförlitliga. Har man råd att betala för snabbtester istället för att belasta vården nu är väl det bara bra.

  • victoriatornegren says:

   Det stämmer! Men nu var dom positiva 🙂 Ja kanske, men nu pratar jag utifrån min egen upplevelse. Hoppas du slipper din smärta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *