Pregnancy update: Week 20

144 days left
Weight: +4 kg

Bebis: Nu har vi varit på (jag och bebis, Erik får ju inte följa) “det stora” ultraljudet och allt såg bara fint ut. Just då var bebis ca 18 cm och jag har beräknat datum den 25 september. Så jag byter nu söndagar istället. Fick även bekräftat kön, vi valde att öppna vårt kuvert från NIPT-testet för ett tag sedan så vi hade redan koll men nu fick man se också. Det håller vi för oss själva ett tag dock!

Mitt mående: Har ju mått så himla bra men så i förrgår började jag må precis sådär jag gjorde i början av graviditeten. Illamåenede, noll sug på mat och halsbränna. Vet att det kan bli en ond cirkel med illamående och inte få i sig tillräckligt mycket så till middag såg vi till att beställa något jag verkligen kände sug efter (röd curry-gryta, friterad kyckling & sötsursås med ris). Sedan gick jag och la mig klockan 22 och fick sova i 9 timmar. Illamåendet känns lite bättre men halsbrännan är hemsk. Bar även rätt tungt igår nedför massa trappor så min ryggsmärta slog till men det känns bättre redan idag.

Mina cravings: Alltså mina godiscravings har nått nya nivåer. Inte alls sugen på bullar och bakelser som förra gången men godis däremot och det ska vara jävligt salt eller jävligt surt. Tips på godisar mottages gärna! Gott&blandat supersurt, sura röda rullar och djungelvrål är favoriter.

Kropp: Brösten och magen slutar inte växa, men det går inte med samma tempo som innan i alla fall. Klias och spänner inte lika mycket. Smörjer dock in med olja för att undvika kli och min hud gillar nog inte riktigt det, den blir lite för fet tror jag. Så kanske får hitta någon kräm istället för olja ett tag. Tips? Känner av foglossning men bara om jag burit tungt eller gått mycket i trappor så det är inget jag ska klaga på ÄN. Måste nästan ta kort på trappen vi har ned till vår tvättstuga i huvudhuset så kommer ni förstå, haha.

/ I’ll translate later this evening when I have more time.  

5 Responses to “Pregnancy update: Week 20”

 • Natasja says:

  Jag älskar Lea Michele’s instagram och gravid/skönhetstips hon gett där, och hon har prisat summer fridays babymoon belly balm. Har ju inte testat själv nu pga inte gravid men den verkar härlig!

 • Sarah says:

  Hallonshots är mitt bästa tips på riktigt surt godis, jag tycker knappt att något är surt men de är riktigt syrliga!! Finns på Hemmakväll tror jag.

 • Elin Forsberg says:

  Åh kul! Jag är själv född 25 september och min son den 26e 😅 Skönt att slippa vara supermegahöggravid under sommaren 👌🏻

 • Astrid Bergentz says:

  Kan verkligen tipsa om S-märken. De är BÄST!

 • A says:

  Eftersom du och Alex tipsade om godisbutiken på Drottinggatan där jag sedan dess köpt allt mitt godis (dock tycker jag de är rätt torra/hårda ofta), måste jag tipsa tillbaka om ett grymt ställe haha, Kandyz som verkar finnas lite överallt, bland annat i Bromma. Herregud :´) Vi har exakt samma godissmak så garanterar att du kommer älska det. Handlade en påse för 140 kr och tyckte ändå jag var selektiv då haha!

  Måste bara passa på att skriva att jag skrek rakt ut när ni gick ut med graviditeten, SÅ glad för er skull! Är 2 veckor före dig och har också haft en struggle så har tänkt på er väldigt mycket sedan nyårspodden <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *