New video: I’m pregnant

21 Responses to “New video: I’m pregnant”

 • Emma says:

  Så roligt att ni blivit gravida!
  Vet inte vad som är orsaken att ni inte blivit gravida eller om ni vet det själva och om ni försökt i ett år eller vad men ett år är ju ganska normal tid det tar för människor att bli gravida trots att det är otroligt jobbigt att bara försöka och försöka.
  Men att säga att man har tid inbokat till en IVF är lite sådär, visst att du sa utredning sen och det är ju mer rätt. Man gör ju inte en IVF bara sådär utan det är en lång och tuff utredning först där man kanske inte ens blir beviljad en IVF för att man inte hittat något fel. Så ibland känns det tyvärr som folk pratar om ivf som de vet men egentligen inte alls vet hur det går till. / en tjej som genomgått ivf

  • victoriatornegren says:

   svar: Hej! Ska jag vara helt ärlig förstår jag inte riktigt vad som är provocerande för er med att vi hade tid bokad för att börja vår resa med IVF? Jag tycker att det är fantastiskt att den hjälpen finns att tillgå om vi hade behövt ta den vägen, oavsett väg dit. Vi hade inbokad en tid på en privat klinik för att påbörja vår resa med hjälp för sekundär barnlöshet som det klassas som efter över ett år av försök (det var över ett år som svar på frågan). Samma klinik som vi besökt innan för individuella tester. Förstår självklart att det kan vara väldigt känsligt för personer med en annan, betydligt tuffare kamp och jag har full respekt för det. Något jag även nämnde i vårt poddavsnitt. Jag menar bara på att allas vägar dit ser olika ut, vissa har det betydligt jäkla tuffare (och jag känner med er så otroligt mycket) än andra men att alla är berättigad hjälp om så behövs 🙂

  • Josefine Johansson says:

   Sen tänker jag också bättre att ta hjälp av en utredning efter 1 år som man är berättigad än att vänta. En kompis och hennes man började försöka bli gravida när hon var 20 och han 30, först 10 år senare fick dom sitt första barn. Nu är ju Victoria och Erik över 30 så än att vänta flera år till med en utredning känns ju inte så bra när man verkligen vill bli gravid. Det är ju fantastiskt att dom blev gravida. Allas resor ser olika ut, det måste man kunna ha förståelse för trots sin egna överjävliga kamp.

 • T says:

  Jag håller med Emma ovan. Försökt i 6 år med flera ivf:er utan resultat och detta kan vara lite provocerande för oss.

  • Julia says:

   T, har förståelse för att det KÄNNS provocerande. Har dock noll förståelse över din och Emmas missunnsamma kommentar. Det kan man faktiskt hålla för sig själv – barnlös eller inte.

   • Malin says:

    Håller absolut med dig Julia. Seriöst, ge er. Låt en kvinna glädjas åt sin bebis utan ”tänk på oss som…”-kommentarer. Stort stort grattis till er Victoria!!<333

 • Sofia says:

  Grattis! Jag blev så genuint glad för er skull när jag såg på instagram! Så mysigt!! Grattis igen!

 • Ll says:

  Lyssnade på podden där du berättade om din graviditet och var glad över att du verkade ha ändrat din åsikt som du gav utryck för i en gammal podd, (från sommaren 2018) där du och din syster sa att barnlösa kvinnor stressar och förstör för sig själva för att de tänker för mycket på att de vill ha barn.

  Tänkte att du nu förstått efter att själv ha fått ett litet smakprov på hur ofrivillig barnlöshet känns, att man inte kan påverka sin fertilitet med tankens kraft. Men sen sa du att du blev gravid efter att du ”släppt tankarna och slutat stressa”. Och jag kände bara att.. va fan. Du har ju inte lärt dig någonting. Ännu en känga till oss som försökt betydligt mycket längre än dig. Vi tänker för mycket helt enkelt. Det är därför våra äggstockar är blockerade. Det är därför våra mäns spermier simmar för långsamt. Det är därför vi har missformade livmödrar. Vi borde bara sluta tänka på det så mycket.

  Kvinnor som lever i krigshärjade områden eller i fångenskap kan inte vara stressade då, för de kan ju få barn?

  Det ska väldigt mycket till för att du ska kunna förstöra din fertilitet (eller din mans, där 40% av problemen ligger) av stress.

  Ni försökte i drygt ett år. Det är helt normalt. Snittet ligger på 7 månader, vilket betyder att det är lika vanligt att det tag 1 månad som 14 månader. Sen vet jag också att ett år är lång tid när man vill ha barn, men det betyder inte att något är fel. Ibland tar det bara tid för att de optimala förutsättningar ska klaffa.

  Njut av din graviditet, men snälla, snälla SNÄLLA sparka inte på ofrivilligt barnlösa genom att säga att du blev gravid för att du ”kopplade av”. Det är så farligt och gör mer skada än nytta.

  • Natasja says:

   Hon säger ju inte att alla kan få barn om dem bara slappnar av? Hon berättar ju bara sin historia vad som hände för henne.
   Stackars Victoria som måste läsa sånt här. Det är extremt känsligt redan att vara gravid, det är ju knappast hennes fel att andra som kommenterar här har problem att få egna barn.

  • S says:

   Fast Victoria kan faktist ha en point här. Kroppen förbrukar otroligt mycket mineraler, bl.a magnesium, när man är stressad och tillverkar mycket kortisol, som behövs till att producera samma hormoner vid en graviditet. Har du alltså magnesiumbrist kan din kropp inte producera tillräckligt med progresteron och östrogen som behövs för att en ägglossning ska ske eller att en graviditet ska framskrida. Vi hade försökt i några månader innan jag gick till en privatklinik och fick tips om att äta tillskott och blev gravid vid följande ägglossning.

   • Ll says:

    Men NEJ! I mycket sällsynta fall kan extrem stress eventuellt påverka ägglossningen, men att utgå från att det är stress som gör att man inte blir gravid är så långsökt och gör att man blir ännu mer stressad! Så att säga att man ”kopplade av” och blev gravid är så skevt och sätter onödig press på andra som då kan få för sig att det är de själva som är problemet när felet i själva verket med största möjliga sannolikhet ligger i ett fysiskt fel, te.x stopp i äggledare eller lågt spermieantal.

    Jag är säker på att Victoria inte alls menade att orsaka onödig stress för någon som försöker, men just detta, att tankar kan påverka fertilitet, är något man stöter på så ofta när man söker svar, och det kommer alltid från folk som inte är insatta utan bara gissar eller som dig, S, som försökt några månader och sen blev gravid. Det hade med största sannolikhet hänt iallafall den månaden eftersom ni inte försökt länge.

    Victoria, jag är glad för er skull och önskar dig en lyckad graviditet och förlossning!

    • Karin says:

     Titta gärna på ”Var fan är storken?” för en tydlig förklaring av hjärnans roll i det hela.

 • Frida says:

  Stort grattis till er! Tårarna rann när storasyster skulle visa testet för din sambo. Så fint!

  Och ta inte åt dig av vad folk skriver här ovan. Detta är DIN lycka, DINA erfarenheter och DINA känslor du delar med dig av på DIN kanal.

  Jag själv är glutenintolerant, men jag tar inte illa upp och tänker att om jag inte får äta bulle så ska ingen annan heller få göra det hur mycket jag än längtar efter en bulle!

  Vi alla har våra kamper i livet.

 • Martina says:

  Schysst tjej som jämför glutenintolerans med att inte kunna få barn, skrattretande faktiskt!
  “Vi har alla våra kamper i livet”

  • Frida says:

   Jag hoppas du förstår att det var en extrem jämförelse och inte sann. Det jag menar är att man måste få tycka saker är jobbigt utan att någon annan ska komma och tycka att man minsann har det värre. Typ såhär; Jag kan inte gå, ingen annan ska få klaga på att det är jobbigt att springa, man ska vara glad och tacksam över att man kan det”, ”Jag lider av sömnproblem, ingen ska få klaga över att man sover igenom larmet, tänk på oss som inte kan sova”, ”Jag har dålig hörsel, klaga inte över att det är bullrigt i matsalen, tänk på oss som inte kan höra”.

   Jag hoppas poängen gick fram. Tro mig, jag vet hur det är att kämpa med graviditet. Men jag blir tokig när någon delar med sig av sin glädje och den fort ska slås ner av andra som minsann anser att man har det värre. Säg inget alls. Låt henne få vara glad även fast ni själva inte är det!

 • Pillan says:

  Fy skäms tjejer!!!! Vilka otroligt dåliga kommentarer. När man sitter ”i samma båt” då e ALLA inlägg ok men så fort ngn rest på sig ur båten (i detta fall blivit gravid) så går man på den personen. Vinklar alla ord o meningar efter sitt eget sätt. Va fan hände med girl power?!!! Peppa o stötta varandra i både vått o torrt. Ja blir uppriktigt ledsen över o läsa va ni skriver ni borde skämmas. O ja jag är oxå en person med sekundär barnlöshet. 3 missfall i bagaget o sitter just nu gravid i v 10. Inte fan e ja mindre glad för att ngn annan oxå lyckats. Förstår att de gör ont att läsa att ngn lyckats när man själv försökt ett tag… men man behöver inte vara elak…
  I vilket fall som helst stort grattis Victoria. Njut o skit o dumma människors kommentera. Din kamp har gjort lika ont som ngn annans.

 • VS says:

  Alla vi som har svårt att få barn/syskon, och/eller är ofrivilligt helt barnlösa sitter väl i samma båt? Oavsett om man försökt i 1år eller 10år.
  För oss som inte alls lyckas på egen hand är de sorgligt på sitt sätt men kan förstå att det kan göra lika ont om man lyckats med ett barn utan problem men sedan med nr 2 så går det inte alls lika lätt. Oavsett ska man inte ta något förgivet och vi alla kämpar på ett eller annat sätt.
  Jag och min man har oxå genomgått ivf och dom hittade inget direkt fel på någon av oss men vi fick hjälp ändå , så bara för att dom inte hittar något fel betyder det inte att man inte får hjälp så den som skrev de verkar inte ha så bra koll…
  Alla säger att det ska bli mycket lättare att bli gravid med nr 2 men det har inte varit så för oss heller , försökt få till en syskon i snart ett år men även denna gången kommer det nog inte gå på egen hand, men hoppet är det sista som lämnar!

  Tycker faktiskt de är lite tramsigt att alla som gått igenom en ivf plötsligt är jätteviktiga och jättespeciella och det ska vara jättesynd om oss. Vi alla har drömmar i livet som vi krigar för , vissa får kriga mer än andra men livet är inte rättvist och att klanka ner på Victoria kommer inte göra något mer rättvist.

  Vill skriva så mycket mer men det känns bara fett onödigt och överflödigt, till ingen nytta liksom.
  Vissa saker kan man behålla för sig själv.

  Slutligen, grattis fina Vickan till ett syskon!
  Grymt krigat!
  // Vicky

 • Sun says:

  Tycker det är konstigt hur folk kommenterar här. Alla har rätt till sina egna känslor såklart men det finns alltid någon som har det värre än någon annan. Det ÄR jobbigt att inte bli gravid när det är det enda man tänker på oavsett hur lång tid det tar, sen är det såklart extra jobbigt för de som aldrig lyckas. Det är inte någon tävling i vem som har det värst. Men jag önskar såklart att alla som ville skulle kunna bli gravida tillslut.
  Grattis till graviditeten!
  Hälsningar en som fått två döttrar genom ivf/Icsi varav den ena lyckades på första återföreningen och den andra blev en dyr historia som tog tre äggplock och nio återföringar.

 • Astrid says:

  Stort grattis! Ha en fin dag🔆🌸

 • H says:

  Jag är också ofrivilligt barnlös och genomgår ivf. Jag är genuint glad för din skull Victoria, för jag vet hur jobbigt det är att längta efter ett barn.

  Jag har faktiskt lite problem med de delar av ivf-communityt som fastnat i missunnsamhet och blir kränkta över allt från andras kamp (som ofta inte är svår nog) till typ att folk har babyshowers. Jag förstår helt och fullt avundsjukan och sorgen, men den ska inte behöva gå ut över andra. Det går att ha två bollar i luften samtidigt, som om någon som blivit våldtagen skulle bli arg på någon annan som berättar om sexuella övergrepp för de minsann kom lindrigare innan? Jag har också varit ledsen och känt mig utanför, för att hantera den sorgen arbetar jag dels med en terapeut men också med meditation. Det fungerar för mig.

  Stort grattis igen!

 • Rebecca says:

  Stort, stort Grattis till er Victoria!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *