Sticky chocolate muffins

Perfekta kladdkakemuffins

English translation further down 

I helgen körde vi lite bakning och vi bakade bland annat VÄRLDENS mest perfekta kladdkakemuffins igen. Testat i olika ugnar nu och de har blivit magiska varje gång, äntligen ett recept man kan lita på! Känns som att man provat miljoner recept och dom blir sådär perfekta ca 1 av 10 gånger, men nu är det slut på det för här kommer ett riktigt 10 av 10 recept. Hade bara pappers-bakformar hemma förresten, tyckte dom blev smidigare att äta ur aluminium-bakformar.

Ingredienser:
12 muffins

100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
6 msk kakaopulver
1 tsk vanillin socker
1 tsk bakpulver
Lite salt

Såhär gör du: Sätt på ugnen på 150 grader celsius. Smält smöret. Vispa ägg och strösocker med en elvisp tills det tjocknat. Addera resten av ingredienserna och det smälta smöret tillsammans med ägg och socker-smeten. Rör ihop till en jämn smet. Placera ut muffinsformarna på en plåt och fördela smeten. Jag brukar använda mig av två stora skedar, en för att skopa upp en rejäl klick och den andra till att fösa av ned i formen.  Placera i mitten av ugnen i 20-25 minuter (jag brukar ha mina i 23 minuter). Obs, dom ser väldigt ofärdiga ut när man plockar ut dem, men snabbt sjunker dem ihop och blir sådär perfekt kladdiga. Detta recept fungerar även att göra som en hel kladdkaka!

/ Ingredients (around 12 muffins): 100 g butter, 2 egg, 3 deciliter white sugar, 1 1/2 deciliter white flour, 6 tablespoon cacao powder, 1 teaspoon vanilla sugar, 1 teaspoon baking powder, some salt. (Use a online-converter to turn deciliter into cups if needed). How you do it: Put the oven on 150 degrees celsius. Melt the butter. Beat eggs and sugar with an electric mixer until it’s thickened. Add the rest of the ingredients and the melted butter into the bowl with the batter. Place the muffin cups on a oven plate and divide the batter into the cups. Place it in the middle of the oven for about 20-25 minutes (I have mine for 23). PS! They don’t look finish at all when taking them out but in a minute they will sink and get perfectly gooey. You can also make a whole cake of the batter too if you prefer that. 

3 Responses to “Sticky chocolate muffins”

  • Frida says:

    Måste bara få hylla dagens poddavsnitt för att ni tar upp så viktiga händelser och samhällsproblem och har så kloka åsikter om allt. Ni utnyttjar verkligen er plattform på precis rätt sätt, och mixar upp det med härligt vardagssnack, grymma tips och MASSA annat man kan relatera till, särskilt som småbarnsmorsa 🤪 Jag vill liksom vara er tredje syster och vara med i samtalet hela tiden. Ni är helgrymma och jag vill lyssna på er forever 🤩🤩

  • Lovisa says:

    Åh var tvungen att göra dom nu på kvällen och dom blev sååå bra!! Men antar att du menar 1 1/2 dl mjöl? Blev osäker o var rädd att ha i för mycket men körde på 1 och en halv och det blev bra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *