Dagens fråga #4

Jag tycker inte det är triggande med vikt, men det kanske är bra att inte skriva totalvikten som du säger. Tvärtemot hjälpte det mig att läsa dina förra graviditetsuppdateringar då jag själv också gick upp väldigt mycket i vikt och tyckte det var skönt med din ärliga reflektion över det.

Kommer du göra någonting annorlunda denna gång för att inte gå upp lika mycket eller tror du att du har ett nytt tankesätt till viktuppgång den här graviditeten? Jag skulle nog velat ha eller försökt röra på mig lite mer nästa gång för att jag tror att jag mått bättre av det när jag var gravid sist! Ska bli kul att följa oavsett 😊

Svar: Vad skönt att höra! Just viktuppgången i sig är ingenting som stressar mig och jag gillar inte att tanken på att begränsa mig när det kommer till mat, det gäller även icke gravid. Angående att röra på sig, det tror jag stenhårt på! Jag kommer försöka fortsätta att röra mig i den takt jag vanligtvis har så länge jag orkar. Absolut ingen extrem nivå utan bra, rekommenderad daglig motion helt enkelt. Märker redan stor skillnad på hur magen känns om jag inte “rör” mig en dag, så det är viktigt för mig. Förra graviditeten fick jag foglossning tidigt så då bytte jag ut mina promenader mot cykel och det funkade perfekt. Det som kommer med viktuppgång under graviditet för min del är dock den där extrema vätskan som gav mig sådan otrolig värk och den känns faktiskt jobbig att behöva uppleva igen. Jag vet att det eventuellt hjälper att undvika viss mat och godsaker men det talar bara så mycket emot mig som person och vad jag står för, haha. Men absolut, om det går att finna en lite bättre balans än under min förra graviditet så vore det såklart skönt om jag hamnar där med svullnad och smärta igen. Men jag tar det som det kommer.. man kanske inte behöver äta 3 semlor på en dag, det kanske räcker med en. Samtidigt älskade jag skiten ur det. Haha!

1 Response to “Dagens fråga #4”

  • S.E says:

    Jag fick också foglossning tidigt första graviditeten (ännu tidigare nu under andra graviditeten tyvärr, är i v 31 nu). Hade också mycket vätska i kroppen under första grav, så jobbigt och även efter när jag svettades som en gris.
    Den här andra graviditeten har jag druckit avsevärt mycket mer vatten, kanske 1-2 L per dag. Hittills har det hjälpt och upplever inte alls samma vätskeansamling i kroppen och jag hoppas det håller i sig. Kanske nåt att testa! Köp en Sodastream om du gillar bubbelvatten, sånt man köper innehåller salt = ej bra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *