Pregnancy Update: Week 19

152 days left
Weight: +4 kilo

Bebis: Bebis är lika stor som en Mango och enligt appen 20cm(!) denna vecka. Bebis sparkar på för fullt och igår fick jag det på film. Återigen, så, så tacksam att känna sparkar så tidigt!

Mitt mående: Jag mår likt förra veckan på topp. Jag minns inte så mycket av den första tiden av min förra graviditet så jag tänkte att jag hade det tungt och tufft från start. Jag är därför glatt överraskad över mitt mående och njuter så länge jag känner såhär. Känner liksom inga vidare begränsningar i kroppen, mer än lite ont i svanskotan ibland. Lite känningar av foglossning om jag gjort något lite extra påfrestande för det området.

Mina cravings: Kan fortfarande inte dricka cola zero, sån otrolig sorg och nu har jag lämnat all frukt i ett annat liv. Jag var ju som besatt av all syrlig frukt man kan tänka sig i början men nu börjar jag finna mig i ett neutralläge där jag är sugen på allt möjligt, precis som vanligt. Men inget sån där riktig gravid-bottenlöst sug ännu! Att köpa en soda streamer för ett par veckor sedan var nog den bästa investeringen, det bubblas loss här hemma tillsammans med citronkoncentrat.

Kropp: Jag fortsätter med mina promenader, precis som innan graviditeten. Försöker gå runt 10.000 steg per dag, ibland lite mer och ibland lite mindre. Sedan ett lättare pass i veckan på min träningsmatta, blandar mellan The Pilates Class (finns gravidpass där) och en kombination av lite övningar för gravida jag sett på Nyhetsmorgon. Förutom mina nya bröst som fortsätter ändra utseende var dag och min lilla kula så känner jag mig än så länge som “mig själv”. Lite nya födelsemärken har dykt up, precis som vid förra graviditeten. Inga bristningar ännu eller hormonrand.

/Baby: The baby is big as a Mango and the app says it’s 20 cm this week(!). The baby kicks so much and yesterday I got it on video. Like I said before, I’m so thankful for those small kicks and feeling them so early.

Feelings: Just like the other week I’m feeling great! I don’t remember that much of the first time of my last pregnancy so I thought I had it rough from the start. Therefor I’m happily surprised over how I feel and just enjoy it as long as it lasts. I don’t feel limited when it comes to what my body can handle more than a little pain in my tailbone.

My cravings: Still can’t drink Cola Zero, the biggest sorrow of them all. I left all the fruit in another life. I was like obsessed with all the fresh and sour fruit you could find in the beginning and didn’t want anything with sugar. But now I’m back to wanting all the sweets as usual. But no new pregnancy cravings right now more than me wanting everything as usual. Obsessing soda water with lemon still though. 

Body: I keep on going with my daily walks, exactly like before I got pregnant. I try to walk 10.000 everyday, sometimes less and sometimes more. Then one easy pregnancy-work out on my exercise mat. Except from my new boobs that changes every day and my little bump I feel like usual. No stretchmarks or any Linea nigra yet. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *