Weekend Dinner

Jag älskar ju spagetti och köttfärssås och denna helg gjorde vi (läs: jag) @recepttack’s bolognese som jag fick rekommenderat av en vän. Inte alls speciellt knepigt mer än att det innebär att den ska koka i fyra timmar. Supergott blev det! Tips om man vill göra en bolognese lite mer vällagad och lyxig!

I love spaghetti bolognese and this weekend we (read:me) @recepttack’s bolognese which I got recommended by a friend. Not that tricky tbh more than it has do boil for four hours. It turned out so good! Perfect if you want a bolognese to feel a bit more luxury! 

Och till efterrätt gjorde jag Gertrudes kladdkaka som jag slängt ihop minst en gång i veckan senaste månaderna. Går SÅ fort och blir SÅ gott!

Recept: 100 g smör, 2 ägg, 3 dl strösocker, 1 1/2 dl vetemjöl, 6 msk kakao, 1 tsk vaniljpulver, 1 tsk bakpulver, lite salt. Tillaga: Sätt på ugnen på 15o grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker tills det tjocknat. Addera resten av ingredienserna + det smälta smöret. Rör om tills det blivit en jämn smet. Häll över till en kakform  (jag använder en sådan klassisk man kan ta lös kanterna på från typ Ica) och stoppa in i ugnen i ca 25 minuter. PS! den blir riktigt kladdig så ni är beredda på det, haha. Men jag ÄLSKAR!

/ And to the dessert I made a sticky chocolate cake which I have made at least one a week the last couple of months. It goes so fast and taste so good! 

Recipe: 100 g butter, 2 eggs, 3 dl white sugar, 1 1/2 dl flour, 6 tbs cocoa powder, 1 tsp vanilla sugar, 1 tsp baking powder, some salt. Bake it: Put the oven on 150°C. Melt the butter. Beat the egg and sugar with an mixer so it thickens. Add the rest of the ingredients and the melted butter to the bowl. Pour the mix into a cake tin and let it bake for around 25 minutes. PS! It gets really sticky so you are prepared but i LOVE it.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *