Healthy chocolate balls

Nytta chokladbollar

Gillar inte alls mycket i healthy snacks-kategorin och inte uttrycket heller för den delen, haha. MEN dessa hör nog till där (i min värld i alla fall) och är värda att tipsa om ännu en gång. Jag lever för att äta gott och började få cravings på dessa chokladbollar i veckan så gjorde en sats. Perfekta att ha liggandes i kylen så man kan ta när man känner för det. Förra gången fick jag tips om att tillföra hackade hasselnötter eller cashew i smeten om man vill ha lite mer krisp.

I don’t really like the healthy snack-category and not really the expression either, lol. BUT I think these are qualifying for that, at least in my world and they’re worth mentioning again. I LIVE for eating yummy things and actually started to crave these so I made some. Perfect to just have in the fridge so you can pick one whenever you want to. Last time I got recommended to add some chopped hazelnuts or cashew to have in the batter if you want more crisp.


INGREDIENSER

Ingredients

4 msk kakao
4 tbs cocoa powder
200 g färska dadlar (ca 20 st)
200 g fresh dates (around 20)
10 msk kokosolja
10 tbs coconut oil
1 dl kaffe
1 dl coffee
1/2 dl riven kokos
1/2 dl coconut flakes
6 dl havregryn
6 dl oatmeal

Topping

Ca 2 dl riven kokos
Around 2 dl coconut flakes

GÖR SÅ HÄR
How to make them

 

Lägg dadlarna (urkärnade), kokosoljan, kakaon och kaffet (jag hade varmt kaffe, vilket gjorde kokosoljan lite mjukare och mer lättarbetad) i en skål och mixa med en stavmixer alt. matberedare tills det blir en jämn kräm. Häll i kokosflingorna och rör om. Blanda sedan i havregryn till önskad konsistens (jag rekommenderar 6-7 dl). Man kan även mixa havregrynet om man vill ha en “finare” smet, men jag gillar konsistensen att ha dem hela. Rulla till bollar och på med valfri topping, jag valde kokos här med. Ett tips är att rulla dem direkt i toppingen efter ni gjort varje boll. Väntar man så blir det lite svårt för toppingen att fästa.

Add the dates (coconut), coconut oil, cocoa and coffee in a bowl and mix it with a fork, mixer or a food processor to a smooth cream. Pour the coconut flakes and mix with a spoon. Then mix in oatmeal to a good consistency (I recommend 6-7 dl).  Roll to balls and add optional topping, I chose coconut here too. One tip is to roll them straight into the topping after you make each ball. Waiting for it will be a little difficult for the topping to attach.

1 Response to “Healthy chocolate balls”

 • Evelina Palm says:

  Jag var en av Nöt-tipsarna sist, bästa snacks!
  TIps nummer 2 kommer här, om du gillar denna kommer du också älska dessa:

  – Kärna ur dadel
  – Ringla i lite jordnötssmör för att fylla håligheten
  – Placera en eller 2 sötmandlar där kärnan satt och jordnötssmöret nu är
  – Lite salt på

  Sen in i frysen så allt stelnar lite innan dem äts. TADAAA, smakar nästan som snickers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *