+/- W.2

Jag känner mig faktist mentalt i fas med flytten, jag har liksom accepterat det faktum att jag kommer behöva göra allt själv. Jag har gjort ett litet schema som gör att jag känner mig mindre stressad. Redan imorgon ska jag sätta igång att tömma de möbler vi inte behöver använda innan flytt och sälja iväg. Tänker att på söndag vill jag känna mig i fas!

Mitt mål detta år är att stärka min kropp. Jag är van att bara “vara” och inte aktivt behövt göra speciellt mycket, men efter graviditet och amning, samt att bära runt på en 11-kilos känner jag mig.. trasig? Så jag behöver reparera mig lite på gymmet, haha. Motion är en stor del av min vardag och något jag gör på gymmet, styrka är jag dock sämre på så tror jag ska anlita en PT som kanske har extra koll på mamma-kroppen.

Fasen vad vi får sova nu! Älskar det. Ellie fick lite annorlunda dygn efter jul, så nu somnar hon runt 21-22 men sover till 9-10. Riktigt härligt, haha. Behöver all energi jag kan få dessa dagar.

 

Nu har vi kommit in i vardagslivet med Eriks skada och fan vad jobbigt det är. Jag önskar att jag inte hade några andra måsten än att bara vara mamma just nu. Dagarna går så extremt fort och jag hinner liksom inte med hälften av vad jag ska göra. Jag ska hinna med allt jag ska på en dag, plus allt Erik skulle ha gjort. Allt från vardagssysslor, jobb till saker med flytten men framförallt att underhålla en snart två-åring.

Ellie är alltid som mest “frustrerad” innan hon får kläm på något. Innan hon lärde sig att krypa, stå, gå etc. Samma är det nu med talet – vilket är lite frustrerande från båda håll faktiskt. Hon är nämligen insett att hon kan “bestämma själv”, men samtidigt kan hon inte uttrycka vad hon vill. Man märker att hon förstår mycket av det man säger, men vill inte säga orden själv. Med det sagt är hon INTE tyst, det babblas på som aldrig förr.

Vi kämpar också med maten. Hon har vägrat “vanlig mat” sedan alltid, vi har försökt med smakportioner av vår mat sedan hon var väldigt liten men nu öppnar hon inte ens munnen för annan mat än burkmat. Bara när det kommer till godis, bullar och chips. Hur kan hon ens veta? (Med det sagt får hon såklart inte detta istället för mat). Till och med försökt plocka upp saker ur en chipspåse men hon ser direkt att det är fel. Ris går bra för hon tror det är strössel.. och äpple och russin. Vill inte tvinga henne till någonting heller då jag inte vill att mat ska vara ångestrelaterat för henne, så antar att det kommer när det kommer?

5 Responses to “+/- W.2”

 • camilla lindgren says:

  Vår äldsta som nu är 4 år har också alltid varit svår med maten. Hon gillade också bara burkmat och havregrynsgröt förut. Det går lite fram och tillbaka med vissa livsmedel men det är fortfarande ganska begränsat urval. Saker som har gått hem är pasta utan sås, råa grönsaksstavar och tomat, köttbullar, kikärtor direkt ur paketet, sötpotatis i ugnen, pannkakor, alltså alla rena grejer. Inga grytor eller såser. Hoppas ni hittar ert urval av grejer som funkar! Och kämpa på i livspusslet! Mvh Camilla

 • Anna says:

  Vissa barn är helt enkelt petigare än andra, allt handlar ju om att lära sig vilken mat som är säker att äta, våra hjärnor är ju fortfarande kvar på savannen även om vi lever i ett modernt samhälle 🙂
  Burkmat smakar ju likadant varje gång och oavsett maträtt, dvs ett säkert kort.
  Fortsätt att servera henne det ni äter även om hon inte vill ha det parallellt med det hon äter, dvs lägg några bitar/en skvätt av er mat på en tallrik och försök uppmuntra henne att smaka (sjukt frustrerande jag vet, men lönar sig i längden)
  Sen när hon börjar förskolan finns det ju andra barn att bli inspirerad av, och det kan ju hjälpa till för att få igång viljan att prova annan mat.
  Sen kan det ju även hålla i sig en bra stund till worst case, nu kommer ju en period när hon kommer vilja bestämma en massa saker själv, och innan man kan resonera med barnet så är det ju ibland svårt att hitta lösningar som de går med på.
  Är ni oroliga så prata med BVC, men så länge hon följer sin viktkurva och är pigg och glad i övrigt så är det nog lite gilla läget som gäller.
  Har själv haft en liten matvägrare här hemma, men för hans del blev det mycket bättre när han börjande på föris, så håll ut 🙂

 • Anna says:

  Provat att lägga eran mat i burkar o ta fram så ser hon att det kommer från burken iaf ..?😅

 • Jess says:

  Våran son som nu är 2,5 har varit väldigt kinkig med mat, åt burkmat(typ två sorter bara) och pastaskruvar fram till han började förskolan, då släppte det mer och mer, när han såg andra barnen äta. fortfarande begränsat intresse för mat men nu smakar han alltid iaf👍🏻 Så tror de kommer av sig själv, barnen svälter sig ju inte så dem får ju i sig tillräckligt på nått sätt🤷🏼‍♀️

 • Julia says:

  Packningstips inför flytten:
  Markera varje packad låda med en siffra och skriv sen ner på ett ungefär vad som finns i varje låda. Jag skrev det i Anteckningar på mobilen. På så sätt blir det mycket lättare att hitta grejer när ni väl flyttat 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *