+/- W.8

På tisdag åker vi till Miami i nästan två veckor och jag längtar så otroligt mycket. Inte bara till värmen utan att få vara mer produktiv, skapa, inspirera osv. Det kan jag ju såklart göra här hemma också men just nu är jag i en liten inspo-svacka så då tror jag lite sol och energi är precis vad som behövs.

On Tuesday we’re off to Miami for almost two weeks and I can’t wait. Not just to the warmer weather but to be more productive, create, inspire and so on. I can do that from home too but right now I’m not feeling it so I’m sure some sun and energy is exactly what I need.

Jag har varit på gymmet 3-4 gånger denna vecka. Nu känner jag mig mest mör i kroppen men det känns ändå bra, haha. Igår sprang jag för första gången på band en längre stund sedan graviditeten. Jag älskar, älskar, älskar att springa, ska träna upp flåset så jag kan springa ute i sommar.

I’ve been at the gym 3-4 times this week. I feel a bit tender in my body but it feels good too, lol. Yesterday I ran on the band for a longer time for the first time sine my pregnancy. I love, love, love to run. I will prepare myself for some nice running sessions outside this summer!

Är i ett sånt mat-flow just nu. Är man inte inspirerad av det ena så är det ju kul att bli inspirerad av det andra! Har gjort så jäkla god mat denna vecka. Tips att spana in Bisse_ på instagram och “recept”, har lagat två av dom denna vecka och det blev succé här hemma.

I’m in such a food mood right now, been doing so much nice dishes this week. Feels good to be inspired to create something, even if it not always for sharing with the world, just for my husband and I, haha. 

Imorgon fyller Loulou år, hennes första födelsedag. Hon har bjudit in till kalas så imorgon blir det mammagrupp-häng/kalas. Så mysigt! Känns bra att socialisera sig lite extra inför att vi ska åka iväg. Tycker det är så kul att se hur alla barnen utvecklas mellan träffarna!

Tomorrow it’s Lou’s birthday so tomorrow she will have a birthday “party” with her friends. So cozy! Feels good to socialize a bit extra before the trip, lol. I think it’s so much fun to see all the babies/childrens progress between the meetings.

Samma denna vecka. Så otroligt omotiverad och oinspirerad! Förmodligen det tråkigaste stadiet att vara i. Ellie sover så bra nu också så har verkligen tid att jobba för en gångs skull i mitt mamma-liv, haha. Jaja, man är ju bara mänsklig!

Same story this week. So unmotivated and uninspired! Most likely the most boring stage to be in. Ellie sleeps so good during the days too so I have my time to work (for the first time in my mommy-life, lol). Well, you’re only human.

Måste erkänna att flygresan till Miami oroar mig lite. Vi har ju en ny lokal-tid att försöka anpassa oss efter och också många vakna timmar för Ellie på planet. När hon var liten sov hon ju hela resorna men nu är det ju inte riktigt så! Försöker tänka positivt men tror vi kommer få svettas lite, haha. Ellie sitter gärna inte still.

Have to admit that the flight to Miami stressing me a bit. We have  ny local time to adjust after but also many awake hours for Ellie on the plane. When she was little she slept during the whole flights but now it’s different. I try to think positive but I think we will get a bit sweaty. Ellie is not the one who likes to sit still.

Har lite blandade känslor inför Miami. Det är en resa som varit bokad sedan länge men jag kan inte undgå mina känslor kring det som gett mig en tankeställare när det kommer till resor och klimat. Jag känner ett enorm ansvar och jag skäms på något vis för att jag ska utomlands. Tycker fan det är bra dock! Det ska kännas. Men samtidigt åker jag ju så får ju stå för det.

Have mixed feelings for Miami! It’s a trip that’s been booked since a while but I can’t ignore my feelings when it comes to travel and climate. I feel a big responsibility and I’m a bit ashamed. But I think that’s a good thing do, It should be felt.

19 Responses to “+/- W.8”

 • Julia says:

  Hur har ni tänkt er kring ert flygande? Har ni någon plan på hur ni ska skära ner på det etc?

  • victoriatornegren says:

   svar: Ja, massor! Inför många samarbeten vi haft har vi valt att fota dom utomlands, av den anledningen att vi blir mer inspirerade och får bättre material (har vi fått för oss). Men nu har vi fotat mycket hemma istället och det har fungerat minst lika bra 🙂 Så det var ett beteendemönster som behövde brytas. När vi väl flyger kommer vi också stanna längre! Det i sin tur leder till mindre resor för oss.

 • Charlie says:

  Blir verkligen glad över dina reflektioner över flygandet! Har följt dig längre, men mindre i perioder, men mer nu på senaste då jag verkligen försöker skala ner på sociala medier och det som känns “oäkta” och “bara verkligt på instagram”. Har tagit bort instagram och följer bara vissa bloggar, däribland dina för jag blir glad & inspirerad över att se mer från ditt riktiga liv.

  Keep it up!

 • Luna says:

  Så sjukt att barnen redan fyller 1 år! 😄 Hur kändes det att bli moster? Kan du inte skriva lite om det? Eftersom ni fick barn så tätt så känns det som att det glöms bort att du inte bara är mamma utan moster också. Jag tror aldrig jag sett dig skriva nånting om Lou eller ens sett en bild på er två ihop. Samma sak med Alexandra och Ellie! ❤️

  • Sarah says:

   Åh, detta vill jag också höra mer om! Självklart förstår man ju att det är en stor grej att även bli moster och att ni troligtvis har en jättefin relation till varandras barn, men det hade varit roligt att få höra mer om era reflektioner och tankar kring det. 🙂

  • Josefine says:

   Håller med, vill också höra 😘

 • Rebecka says:

  Uppskattar verkligen att du är ärlig med ansvaret du känner kring resor och flygande. Har länge kännt sådan frustration över alla resebilder man ser i sina sociala flöden, till synes utan konsekvenstänk. Härligt att se att det visst finns en medvetenhet!
  Angående foton till samarbeten och sånt tror jag att det går att hitta mycket vackra miljöer inom Sverige. Visst, ljuset är ett stort problem, men ni är ju mkt i Norrland och där finns massor med vacker natur och dramatiska landskap och strand/turkost vatten och liknande finns ju på västkusten eller Gotland.
  Hoppas du hittar en bra lösning som blir hållbar både för dig och miljön. Kram!

 • Alex says:

  Jag är nyfiken när det gäller samarbeten om det är ett MÅSTE att bilderna ska vara tagna utomlands eller om det är så att du känner att det blir bättre/finare bilder när du har åkt utomlands och fotat? =)
  Sen har jag funderat på en annan sak jättelänge och hoppas att du har svar… Om man går in på din Instagram-profil och väljer bilder du är taggade i så kommer det upp hur många olika konton som helst som har lagt ut dina bilder. Jag undrar hur det funkar där – frågar dessa konton dig först innan de lägger upp och taggar eller är det fritt fram för vem som helst att “sno” en bild i ditt flöde och sen själv lägga upp den på sin profil (oavsett konto & syfte)? =) Kram!

  • victoriatornegren says:

   svar: Jag är mycket mer inspirerad på andra platser. Jag går in i något slags privat-liv mode när jag är hemma och därför har jag svårt att skapa material/tänka jobb hemma 🙂 Stressrelaterat. Haha ja, men det är både positivt och negativt. Om ett konto anger vem som tagit bilden är det bara bra spridning (oftast). Värre när superstora konton inte creddar!

 • Ines says:

  Bästa V! Kan du inte tipsa om vårkläder? Och framför allt vår skor 😭😭😭😭 Kaos. Vet inte vad jag ska ha haha….

 • Ida says:

  Behöver tips för hur man reser med bebis! Hur gör ni när ni åker taxi, har ni Ellie i famnen, i bärsele i famnen, brukar taxin ha bilbarnstol eller har ni med er egen? Tänker att en bilbarnstol blir förstörd om de kastar runt den bland allt bagage på flyget så den inte är godkänd. Tacksam för svar 😊

 • Carro says:

  Måste bara säga att jag är så glad att du tar upp och reflekterar över resor! Det är en viktig diskussion att ta, och du är en av de få jag följer som faktiskt lyfter detta. Så många tummar upp för det!!

  • Iris says:

   Jaaa toppen! Men Victoria – avblockera aningslösa influencers!! Sänder inte ut de rätta vibbarna enligt mig. Ta ansvar, stå för det, diskutera det och problematisera det. Aningslösa gör ett hästjobb, helt gratis, för att utbilda och påverka människors flygande för klimatets skull, vilket är något som ska hyllas. De gör vad som krävs och pressar situationen. att ta småsteg i detta läge funkar liksom inte, det är nästan redan försent liksom.
   Kram!

 • Klara says:

  Hej! Jag älskar att du har börjat fundera över ditt ansvar och din livsstil när det gäller klimat och hållbarhet! Det är verkligen nåt jag har väntat på hos alla stora influencers och det ska bli jättespännande att följa hur du kommer att utveckla de här tankarna framöver och omsätta dem i praktiken! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *