8 Months Update

8870 g and 74 cm

 

Bebis uppdatering: Den här perioden brukar folk prata om att smekmånadsfasen är över och det börjar på “riktigt”. Nu förstår jag vad alla menar. Hennes utveckling är dock så otroligt rolig att följa just nu, nu är hon ett litet barn mer än en bebis och man får så mycket tillbaka! Hon har fem tänder (tre och en halv nedtill och två upptill), börjat krypa, men hon gillar mer att kräla då det fortfarande går fortare. Hon kan sitta om hon vill, men hon gillar inte att vara still så det är inget hon föredrar. Hon har börjat ställa sig upp mot ALLT och har inte tekniken att gå ner än, så det är hjälm som gäller här hemma. Tacka gud för hennes hoppgunga och gåstol som gör att man har någorlunda koll så man kan sitta still ett tag. Vi har denna och denna, den sistnämnda är extremt ful men hon älskar den så det får vara värt, haha. Hon har även börjat göra ett bestämt ljud när hon vill något, igår när hon ville smaka det vi åt tillexempel, haha. Hon ammar (läs: snuttar)  bara på natten när hon är lite extra needy, men annars är det mat, gröt och ersättning som gäller. Tänkte skriva ett separat inlägg om både sömn och kost sedan. Utöver det säger hon mamama dadada och är väldigt mammig just nu.

Baby’s Progress: This period people tell that the honeymoon phase is over and the “real life” begin. Now I understand what everyone means. Her development is incredibly fun to follow right now, now she is a little child more than a baby and you get so much back! She has five teeth (three and a half at the bottom and two at the top) and crawling around. She can sit if she wants, but she does not like to be still so that’s nothing she prefers. She has started to stand against everything and does not have the technology to go down yet, so she have a helmet right now here at home. Thank god for her jumping swing and walking chair that make us able to sit down for a while without watching her every second. She has also begun to make a special noise when she wants something, yesterday when she wanted to try what we ate for example. She is breastfeeding only at night when she is a little extra needy, but otherwise there is food, porridge and formula that she eat. I will write a separate post for both sleep and food habits. Besides that, she says mom-mom-mom and dadada and she likes me a bit extra right now.

Jag: Även om jag kommer sakna att amma (älskar att liggamma Ellie, det är så sjukt mysigt) så är jag också glad att amningen avslutades naturligt. Jag har aldrig kunnat avvisat henne när hon visat behov, så det känns bra att det är på hennes initiativ. Man får ju lite rubbade hormonnivåer i kroppen som märks på lite olika sätt samt att jag hade lite problem med att hålla uppe vikten, på så sätt känns det skönt att landa i mig själv igen.

Me:Although I will miss breastfeeding (love to lie down and breastfeed Ellie, it’s so so cozy), I’m also happy that breastfeeding ended naturally. I have never been able to reject her when she showed her needs, so it feels good that it is on her initiative. You get some rubbing hormone levels in the body that are noticed in a few different ways, and that I had some trouble keeping up the weight, so it feels good to land in myself again.

Bästa just nu: Att hon kan krypa till en och mysa, hålla ut armarna när hon vill bli uppburen och aktivt börjat leka med en. Hennes favorit är att stoppa något i ens mun, sen hennes, sen hålla på så och dö av garv. Så gulligt! Hon är även väldigt intresserad av vad vi äter och smakar mer än gärna, så kul.

Best right now: That she can crawl to come close to you and cuddle up, that she hold out her arms when she wants to get carried and actively start playing with you. Her favorite is to put something in her mouth and then yours and then back again, she laughs so much. So cute! 

Sämsta just nu: Att hon är så nyfiken men inte riktigt har den kroppskontrollen ännu. Hon vill ställa sig upp mot allt, men vet som sagt inte hur man tar sig därifrån så hon ramlar runt och gråter om vartannat de gånger man inte hinner ta eller hålla emot.

Worst right now: That she is so curious but does not really have that bodycontrol yet. She wants to stand up to everything, but, as I said, does not know how to get down so she falls and cry every other time when you aren’t there fast enough or behind her.

Funderingar: Vad leker/lekte era 8 månaders med? Hoppgungan är superbra men hade velat ha några leksaker hon kan underhålla sig med en längre stund och kanske lära sig något av. Kanske ha ro nog att sitta ned och leka med, haha. Ellie går bara och river ner allt i lägenheten just nu.

Reflections: What do/did your 8 months play/played with? The jumping swing is great but would have liked to have some toys she can do for a while and maybe learn something. Maybe be able to actually sit down and play with, haha. Ellie just walks around and tear everything in the apartment down right now.

12 Responses to “8 Months Update”

 • Mathilda says:

  Jag har också en åttanånaders hemma haha kunde varit henne du beskrev 🙂 Men hon har en pop-up leksak, typ en sån https://www.jollyroom.se/leksaker/babyleksaker/aktivitetsleksaker/hello-kitty-aktivitetsleksak och den kan hon sitta och greja med! Trycka på knapparna och sen trycka ner figurens på nytt. Annars tycker hon om bollar att kasta och rulla, vi låter hennes leksaker ligga i en låda så drar hon fram allt över golvet och smakar lite där och kastar lite här osv!

 • Ida says:

  Tips på leksak: köp ett litet bollhav. Det år jätte uppskattat och dem kan ha de en längre tid:)

 • Marre says:

  När vår tjej var 8 mån så började hon peka på saker hon ville ha. Hon älskade pekböcker då att man skulle säga vad som var i boken. Sen gillade hon när man frågade vart saker var så hon kunde lyfta upp föremålet.
  Hon har alltid varit mer framåt mentalt och med talet än motoriskt.

 • whitty says:

  he looks like a turkey

 • Nathalie says:

  En flyttlåda full med typ kastruller och slevar!! Finns kastruller osv för barn på Ikeas barnavdelning. Min son ÄlSKADE att plocka i och ur sådant vid den åldern!

 • Therese says:

  Bollhav är räddningen!!

 • Michaela says:

  När vår äldsta var typ 7-8 månader så gjorde vi ordning en låda i köket som han fick leka med med matlådor och lock etc.. gjort likadant med lillebror nu som är lika i ålder som Ellie. Född 5 Mars. Det kan blir rätt stökigt i köket men brukar vara poppis.. och några slevar eller så.. skönt att ta lite vad man haver om man inte vill köpa nåt. Rätt kämpig tid med de små den här perioden, håller med om det. Men som tur är får man mycket tillbaka 🙂 Kram!

 • Julia says:

  Min dotter på 1 år och 3 månader sitter bara still när hon är väldigt trött, därimellan går det i 120 nonstop 😅 Hon har aldrig varit en ”behaglig” bebis/unge som sitter still utan varit väldigt aktiv och på – nåt som är rätt krävande men också väldigt kul!
  Upplevde att det var lite svårt underhålla henne när hon var i Ellies ålder, det är mycket frustration för att dom VILL framåt/göra saker men inte riktigt får till det. Tror mitt bästa tips är att inte köpa på dig för mycket leksaker (det gjorde jag!) utan istället rota lite i det du har hemma. Dom tröttnar så fort och så har du 152637 saker som bara ligger i lägenheten och samlar damm.. Min dotter är fortfarande extremt förtjust i allt vi har och använder här hemma och härmar oss i precis ALLT. Plocka ihop lite saker som låter och skramlar (typ bunta ihop alla dom där deciliter/matskedar-måtten), ta saker med olika texturer – en slickepott är ju mjuk, en smörkniv i plast, kanske en träslev om du råkar ärvt någon 😏😂, en bytta hon kan banka på, den mjuka plastkartongen från vindruvor som man kan trycka på, en skål med lite vatten att sätta händerna i.. alltså, det finns oändliga ting hemma att underhålla barnen med men tror man måste ha i bakhuvudet att barn generellt har dåligt tålamod och är nyfikna – alltså dom har ju en HEL VÄRLD att utforska, klart man inte hinner sitta med en och samma sak flera timmar (eller minuter 😅). Men så att ”inte kunna leka i ro” när dom fortfarande är så små egentligen inte alls är så farligt – bara mest jobbigt för oss föräldrar 😅😅

 • Ava says:

  Min åttamånaders ÄLSKAR böcker med små flikar i på varje sida. Han är en High Need Baby så han är ju aldrig still, lite som Ellie kanske, men han kan faktiskt spendera 15-20 minuter med att bara pilla på flikarna och bläddra mellan sidorna (inte alltid såklart). Helst sitter han och pillar själv men tycker det är roligt när man är med också. Funkar super bra som något som får honom att varva ner lite då det annars alltid är full patte 😂

 • hassan shakir says:

  Lovely Pictures.
  Regards.
  Coopanz.com
  Codeswodes.com

 • Liselott Hedgren says:

  Min tjej gillade tidigt dessa två typer av leksaker. Hon var snabb på att lära sig sätta ringar på pinnen. Samt kopparna var mycket populära då man kan stapla samt stoppa ner andra saker i dem. Hon lekte läänge med dessa och kan göra fortfarande än idag (2.5år).

  https://m2.ikea.com/se/sv/p/mula-ringpyramid-flerfaergad-bok-50294887/

  https://m2.ikea.com/se/sv/p/mula-byggbaegare-60294877/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *