Recipe: Vegetarian Curry

Vegetarian Curry with califlower, potatoes & red lenses

Recept från Kurera.se

Du behöver/You need:

2 gula lökar, hackade/ 2 yellow onions, chopped 
2 vitlöksklyftor, finhackade / 2 garlic cloves, finely chopped
2 msk riven färsk ingefära / 2 tablespoons grated fresh ginger
1 tsk gurkmeja / 1 teaspoon turmeric
1 tsk spiskummin /1 teaspoon of cumin
2 tsk curry / 2 tsp curry
300 g potatis / 300 g of potatoes
1 blomkålshuvud (inte för stort) / 1 cauliflower head
1 dl röda linser / 1 dl red lenses
1 burk krossade tomater à 400 ml / jar of crushed tomatoes of 400 ml
1 burk kokosmjölk à 400 ml / jar of coconut milk à 400 ml
2 dl vatten / 2 dl of water
1 grönsaksbuljongtärning / 1 vegetable broth
1 tsk Samba Oelek / 1 teaspoon sambal oelek

Ev. gul currypasta vid mer smak
Add some yellow curry paste for more flavor.

 

Tillaga/ How to cook: Fräs löken i lite olja så att den mjuknar och blir lätt transparent. Rör ner ingefära, gurkmeja, spiskummin, Samba Oelek och curry. Låt fräsa med i några minuter. Skär potatis och blomkål i ungefär lika stora bitar. Rör ner i grytan tillsammans med linser, krossade tomater, kokosmjölk, vatten och buljongtärning. Koka upp och låt sjuda i ca 15-20 minuter eller tills grönsaker och linser är mjuka. Servera som den är eller tillsammans med valfritt tillbehör. Orginalreceptet är utan Samba Oelek. Jag älskar ju lite sting i grytor så jag kommer testa med gul currypasta nästa gång! SÅ lätt och god gryta. / Fry the onion in some oil and let it soften and become slightly transparent. Stir ginger, turmeric, cumin, samba oelek and curry. Leave to fry for a few minutes. Cut the potato and cauliflower into equal pieces. Stir into the pan with lentils, crushed tomatoes, coconut milk, water and broth. Boil and simmer for about 15-20 minutes or until vegetables and lentils are soft. Serve as it is, with rice or whatever you like. The original recipe is without Samba Oelek, but I love when it’s a bit of a heat in the dishes. I’ll try with yellow curry paste next time! Such an easy dish to make and it tastes SO good.

1 Response to “Recipe: Vegetarian Curry”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *