+/- W.34

Haft världens bästa Ellie-vecka. Hennes fas verkar vara över och efter ett snack med BVC angående rutiner och nattning, samt strikt sovschema är det som att vi fått tillbaka gamla Ellie (haha) och vi har också blivit oss själva igen. Ska skriva mer om det sedan!

Had the best Ellie-week. Her phase seem to be over and after a talk with the health unit about routines and night accession, and sleeping schedule we have our old Ellie back, lol. We’re also ourselves again. I will write a post about this!

Vi är i norr i veckan och jag älskar verkligen tystnaden och luften här, så befriande. Denna gång passade vi även på att åka förbi morfar och morbror påväg upp! Så mysigt. Min släkt bor ca 7 mil från Eriks här i inlandet.

We’re in the north this week and I love how silent it is here and how clear the air is. So refreshing. This time we also passed our grandpa and aunt. So cozy!

I och med Ellies sovschema så lägger hon sig runt 21 istället för 23-00 som förut så jag och Erik har flera timmar för oss själva på kvällen. Det är som ett nytt liv och vi njuter av tid för varandra igen.

With Ellies new sleeping schedule she goes to bed around 21 instead of 23-00 like before so me and Erik have a lot of hours for ourselves at night. Feels like a new life and we really enjoying time for each other again.

Några dagar kvar till Santorini och jag tror det är sedan bebis kom men jag känner mig aldrig stressad inför resor på samma sätt som förut. Förut hade jag en liten klump inför varje resa på grund av prestationsångest förmodar jag. Nu ligger fokus nummer ett på henne, lagom med jobb och allt annat blir liksom en bonus.

A few days left to Santorini and I think it is since Ellie was born I never get stressed before trips as I use to before. Before I just felt a bit of performance anxiety I guess. Now I have focus elsewhere (on her), just planned as much job we can handle and everything else is just a bonus.

Jag var så mentalt slut på i början av veckan. Det kändes som att jag och Erik spenderade all vår vakna tid till att försöka få en övertrött bebis att sova (hon hade ju såklart vaken tid också men eftersom hon inte sov tillräckligt var hon väldigt missnöjd) och sedan sov hon bara 20-30 min. Man hann knappt andas ut innan det kändes som om det var dags igen och så höll vi på tills vi själva skulle sova. Så tacksam att det vände, herregud. Ska göra ett inlägg om detta!

I was so mentally out in the beginning of the week. It felt like me and Erik did spend all our awake time trying to get a overtired baby to sleep (of course she was awake during the day too but because she had lack of sleep she was so dissatisfied) and then she only slept for 20 minutes. We had barley time to breath out before it was time again and so it went on until it was time for us to sleep too. So thankful it changed. I will make a post about this!

Jag får alltid en så hopplös känsla första höstdagen. När man ser mörkret, känner kylan och regnet för första gången efter en fantastisk sommar.  Man är liksom aldrig beredd! Jag får någon mental “rysning” och blir lite låg. Jag har dåliga minnen från hösten och det är som att det kommer ikapp, jättekonstigt. Inget jag mår dåligt över idag på något vis, men känslan kommer tillbaka.

I always get a feeling of hopelessness first day of the autumn. When you see the dark, feel the cold and the rain for the first time after a great summer. You’re never prepared. I get some kind of mental shudder and get a bit low. I have many bad memories from the autumn and it’s like it catches me again, so weird. 

Valet börjar närma sig och jag känner mig så stressad inför detta. Jag är inte alls så påläst som jag vill vara och vi kommer även vara borta vilket betyder att vi måste förtidsrösta. Jag vill känna att jag har tillräckligt mycket kunskap att veta varför jag väljer bort vissa partier. Just nu är jag bara i ett stadie att jag kommer “rösta som jag brukar”, men jag vill vara mer insatt.

The election is getting closer and I feel so stressed about this. I’m not as briefed as I want to and we will be in New York wich means that we have to vote in advance. I want to feel a have as much knowledge to know why vote as I do and don’t vote for others. Now I just feel that I will vote “as I always do” but I feel that that isn’t enough.

 

7 Responses to “+/- W.34”

 • Josefine says:

  Fan vad jag gillar dig. Tycker både du och Alex är två grymma brudar 😘

 • Sanna says:

  Underbart att den jobbiga fasen är över! Snälla skriv mer om fasen, amning och rutiner. Jag har kämpat 2 månader nu med en snart 5 mån bebis som strular med amning och är allmänt gnällig. Vill ha tips!

  • Josefine says:

   Håller med! Önskar också få lite tips, 5 månaders som är så gnällig ”hela dagarna”.. också troligtvis för att hon sover för lite. 20-30min åt gången här med men vet inte hur man ska ändra på det då hon helt enkelt vaknar oavsett. (Sover även oroligt på nätterna med mkt uppvak å grejjande i sömnen) så sömn är väl inte hennes stora passion helt enkelt 😆

 • Kim says:

  En viktig sak att ta reda på inför valet är marknadshyror som skulle leda till fruktansvärda konsekvenser. Våra allra mest utsatta – pansionärer, sjuka, ensamstående, studenter osv skulle inte klara av chock höjda hyror vilket marknadshyror innebär. Känns så fruktansvärt underligt att rösta på partier som förespråkar marknadshyror med kunskapen att MASSVIS kommer hamna rakt ut på gatan och bli hemlösa. (C+M+L förespråkar idag marknadshyror.) Hoppas du känner att du röstar rätt sen! Kram

 • Victoria says:

  SVT har en toppenbrq valkompass. Alla frågor du besvarar har besvarats av partiet innan så du kan få en motivering till varför de tycker som de gör! Hjälpte mig, ett tips 🙂

  https://valkompassen.svt.se

 • alex says:

  https://valkompassen.svt.se/ gör valkompassen! Där får du ta ställning till ett antal frågor och kanske blir lättare att komma fram till vad du vill rösta på då!

 • A says:

  Gällande valet: jag tänker såhär, min första dotter är född 2014 och min andra nu 2018, inför mitt första val som mamma ändrades mina tankar rätt drastiskt. Jag började då fundera på vilken värld jag vill att mina barn ska växa upp i. Jag skulle kunna rösta på det parti som skulle gynna mig, min familj och vår livssituation mest. Men sedan 2014 röstar jag inte för min egen del eller den kortsiktiga vinningen utan för det Sverige som jag vill att mina döttrar, och alla andras ungar ska kunna växa upp, utvecklas och frodas i.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *