+/- W.24

Testade på lashlift för första gången. Alltid tyckt att ögonfransförlängning ger ett lite för onaturligt resultat och behöver underhållas lite för mycket. Lashlift är bara “permanent” böj av sina egna fransar samt färgning, ska visa bild på resultatet sen!

Ellie är verkligen en tröttis på nätterna och sover gärna till elva på mornarna (hon somnar för natten rätt sent dock). Men jag är så tacksam för detta då jag är en sån som inte blir mig själv utan sömn.

Vi har inga resor inbokade nu utan bara en sommar hemma i Sverige att se framemot. Tänker att vi är hemma i alla fall hela juli! Tajmar in norrland på obestämd tid och sedan ska vi ut till Alex killes familjs hus ute i skärgården. Håller tummar för bra väder i juli!

Jag och Alex fick egentid i lördags för första gången tillsammans sedan vi födde, hallelujah. Vi gjorde ansiktsbehandling bland annat! Vi kom fram till att vi ska börja göra så någon gång i månaden. När vi är hemma från norrland tänker vi att vi ska gå ut och ta en middag med vänner utan barn också. Tror det kan vara skönt!

Haft så himla mycket problem med amningen den senaste veckan att jag varit nära på att ge upp flera gånger. Känns som att jag inte haft någon produktion alls i princip och Ellie grymtar, sliter i bröstet och gråter om vartannat och hon känns så missnöjd. Läste nu att många känner samma sak när bebis är runt tre månader då dem är i en tillväxtfas och produktionen ska öka så jag får hålla ut ett tag till.

Jag känner att tiden har varit så knapp på slutet. Jag har inte hunnit landa riktigt och då hamnar jag så i ofokus när det kommer till jobb och då blir jag ännu mer stressad och ännu mer ofokuserad. Ond cirkel som jag måste ta mig ur!

Ellie har upptäckt att man kan skrika (inte gråta utan SKRIKA), haha. Hon verkar tycka att det är väldigt kul. Hon skriker nämligen när hon är glad och när hon är sur. Hon har dock börjat skratta lite mer nu så hoppas det tar över, haha.

Har sån extremt dålig aptit, vilket gör att jag har noll ork. Det enda jag kan äta mycket av är onyttiga saker. Också en ond cirkel jag hamnat i! Tänker att jag måste börja försöka ta mig till gymmet så borde det lösa sig. Tänker att det kanske påverkar amningen också, ingen aning.

19 Responses to “+/- W.24”

 • Penny says:

  Märkligt det där med amningen. Foki som väl fick ungefär samtidigt som dig som också verkar haft det ganska ”lätt” med amningen verkar gå igenom samma fas. Hon verkar fått en del kommentarer på tips med vad man kan göra.

 • Linnéa says:

  Alltså JA! Kämpa på med amningen!!!! Fasen kring tre/fyra månader är FRUKTANSVÄRD. Det är en stor ökningsperiod och bebis beställer mer mat för att växa mer. Många tror att mjölken är slut och att det är därför bebis är missnöjd men så är inte fallet. Ät och drick ordentligt och amma amma amma. You got this!!! ♥️

 • D says:

  Hej! Våra barn e lika gamla, men jag ammar inte. Upplever samma sak fast med flaska. Sliter o drar vänder på huvudet. Min son har oxå kommit på hur man skriker. Fy fasiken va hööögt de låter. Jag undrar om din dotter är mer missnöjd o kräver mer uppmärksamhet än innan? Min lilla kille driver mig till vansinne ibland…kram

  • victoriatornegren says:

   svar: Vad sjukt att vi upplever samma! Ja, alltså verkligen. Hon har aldrig behövt stimuleras lika mycket som nu, herregud alltså!

 • Ida says:

  Ett tips som jag tror var det som hjälpte min mjölkproduktion att sätta igång rejält var att hyra en elektrisk amningspump hos apoteket vid KS. Jag intensivpumpade, dvs varje timme under 1-2 dygn med undantag för vissa timmar. Kom inte så mkt mjölk när jag pumpade men verkar ha stimulerat bra för det kommer så mkt mer mjölk nu när jag ammar. Ett tips kanske värt att testa? Stor kram från en annan norrlänning i Sthlm

  • victoriatornegren says:

   svar: Ja, jag har pump men som du säger kommer det extremt lite. Så omotiverande! Men kanske bra att stimulera ändå. Får sätta mig ute i solen och pumpa :’D

 • Louise says:

  Du skriver att hon sover bra på nätterna, pumpar du eller ammar lika mycket nattetid? Det kanske ör en anledning att produktionen är sämre (om den nu är det, kan vara svårt att avgöra själv). Hormonet som stimulerar produktionen är som högst under natten så försök få till lite stimulans om natten/tidig morgon om du vill ge produktionen en liten boost 😊

  • victoriatornegren says:

   svar: Det har jag inte ens tänkt på! Tänkte väl att vi hade det lite väl bra som har det så bra nu som får sova på nätterna :’D

 • Jennifer says:

  Min bebis är ungefär lika gammal och känner igen exakt det du skriver samt andra kommentarer här. Trodde hennes beteende berodde på att vi gett flaska (några tillfällen) + kombon med en väldigt bestämd bebis (blir arg för det inte rinner till tillräckligt snabbt eller bra mängd). Hon vänder bort huvudet, skriker hysteriskt (blir helt röd och tar i så hon svettas), gråter och liksom fightas med bröstet…
  Har fått rådet från bm att ha tålamod o fortsätta (om jag nu vill fortsätta amma). Men det är fan sjukt jobbigt vissa stunder och amningen just nu=ångest=dålig spiral av negativt energi😔 Men kämpa på, jag försöker ett tag till i alla fall och hoppas verkligen det bara är en fas som snart går över💪😊

  • victoriatornegren says:

   svar: Jamen exakt så! Får typ ångest-känslor när hon bara ligger där och gnyr och sliter. Heja oss <3

 • Hanna says:

  Hej! Vill minnas att du för ett tag sedan skrev om att ellie hade för kort tungband? Har börjat fundera om min 5 mån gamla son också har det.. kan du inte berätta om ”symptomen” och hur gick ni vidare för att få det åtgärdat?

  Kramar H

  • victoriatornegren says:

   svar: Precis! Skrev lite mer om det i senaste veckouppdateringen. Det var något de noterade redan när hon föddes, har bara handlat om vi vill göra någonting åt det eller ej. Så när vi hade första läkarbesöket på bvc så sa vi att vi ville åtgärda det och hon fixade remiss asap!

 • Hanna says:

  Enda gången jag upplevt att amningen strulade ordentligt var precis som du skriver, runt tre månader. Brösten kändes tomma, Sigge var extremt missnöjd vid amningstillfällena och bökade och grät. Sen hade man två rejäla bomber ett tag efter det. Såg tom på vikten att den planade innan det tog sig igen. Så orkar du så kämpa igenom! Vi ammar fortfarande (Sigge är 9 månader) och som sagt är det hittills enda kämpiga gången på det planet! Heja heja!

  • victoriatornegren says:

   svar: Vad härligt att höra! Eller ja, inte för din del men du förstår hur jag menar. Ger mig lite mer motivation <3 Kram!

 • Sanna Larsson says:

  Varit precis så med mina två söner också, så kämpigt vid 3 månader. Men kämpa på. Min bvc sköterska sa att även om man äter dåligt så tar bebisen den energi den behöver det är en själv som får mindre energi om man äter dåligt men att dricka vatten ökar mjölkproduktionen. Så ett tips är att dricka mer vatten. Kramar (älskar er podd)

 • M says:

  Ökningsfas 🙂 inget att oroa sig för så länge bebis går upp i vikt. Den håller i sig olika länge för alla. Så det enda man kan göra är att stå ut tyvärr om man vill fortsätta amma 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *