My Week

Ledsen att jag varit så off denna vecka, livet kom emellan. Erik åkte till Island på jobb i början på veckan och tajmade in Elines mest omtumlande fas hittills. Från att aldrig gråta till att vara otröstlig. Jag känner stundvis inte igen hennes beteende alls och jag har behövt lägga all min energi och fokus på att försöka tillfredsställa henne så mycket jag bara kan. Det är uppmärksamhet och närhet som gäller hela dagarna.  Sådan hopplös känsla att inte kunna få sitt eget barn på bra humör, det gör ont i mamma-hjärtat och jag kan inte undvika att tänka negativt om mig själv.  Jag har stundvis suttit och gråtit med henne på mitt bröst, då amning är det enda som hjälpt 9/10 av fallen. Så slut på energi. Imorgon är det dags för 3-månaders vaccinet och vi fick för oss att Erik skulle vara hemma då men vi hade tänkt lite fel. Det betyder att jag måste göra det ensam och jag tycker det känns så himla jobbigt. Hade jag fått välja hade jag stannat utanför och inte se henne ha ont. Ja ni hör ju, ingen bra mamma-vecka. Förlåt för negativt inlägg men behövde skriva av mig lite. Nu har mitt lilla hjärta somnat och jag ska mysa ner mig med henne – bästa stunden på dagen och imorgon kommer pappa Erik hem. Vi längtar så. Puss!

36 Responses to “My Week”

 • Julia says:

  Du är den bästa mamman för ditt barn! Hoppas det går bra med vaccineringen. Kramar!

 • Mikaela says:

  Är i exakt samma fas som du just nu…
  Man känner sig så hjälplös när det inte finns något som kan trösta, även här är det bara amningen som hjälper. Ibland går det bra att bara vagga henne också.
  Har du appen ”Preglife”? Hade den när jag var gravid för att läsa om hur hon utvecklades i magen och nu efteråt är den inställd på hur hon utvecklas utanför magen. Så det står om alla utvecklingssteg dom går igenom och varför. Hjälper mig på något vis att veta att det är helt normalt att hon är som hon är just nu och att man inte kan göra så mycket mer än vad man redan gör. Fast är ju såklart skitjobbigt när dom är så sjuk ledsna ändå, men då vet man iallafall varför.
  Hoppas det lugnar sig snart och att allt går bra med sprutan! Kram!

  • victoriatornegren says:

   svar: Ah gud alltså, heja oss! Jag använde den som gravid men har faktiskt inte alls kollat i den sedan hon föddes. Visste inte att den fungerade efteråt också? Måste kolla! Tack för tips. Stor kram!!

 • Sanna says:

  Åh kämpa på! I feel you. Kan varmt rekommendera appen ‘wonderweeks där får man förklaring på alla olika faser, och det stämmer jämt! Bästa appen och jag använde den till min första son (3,5 år) och nu även till min andre (5 mån). Kramar

  • victoriatornegren says:

   svar: Tack för tips! Vilken jäkla app alltså. Förklarar en hel del :’D kram!

 • Du behöver verkligen inte be om ursäkt. Ens barn kommer alltid komma först och vi förstår att det är tufft just nu, speciellt om du har henne själv 🙂 Att vara öppen och berätta hur det känns är så viktigt! Det är en av de största anledningarna till varför jag följer dig och Alex för att ni är så öppna och delar med er trots att jag inte alls är barnintresserad 🙂 Du gör ditt bästa och mer än så kan du inte göra. Det kommer gå jätte bra med vaccinet ska du se. Kanske kommer hon gråta men det går över 🙂 Massa styrkekramar till dig :*

  • victoriatornegren says:

   svar: Tack för dina fina kommentarer som du lämnar med jämna mellanrum. Blir så glad varje gång <3 Kram!!

 • Emma says:

  Men Åhh du är ju världens bästa mamma! Kram på dig!

 • Michaela says:

  Hej!

  Det är mänskligt att känna sådär, men precis som någon skrev här uppe, ladda ner wonder weeks! Sjukt bra, då barn går igenom olika faser hela tiden. När man tror att man fått en rutin så kan det plötsligt ändras, men med wonder weeks får man veta varför också. Ett tips gällande vaccinet, om hon blir ledsen, amma henne efteråt, det är tröstande och skönt för henne.

  • victoriatornegren says:

   svar: Alltså vilken app! Den stämmer verkligen på pricken. Så galet! Haha nämen alltså, verkligen. Tack för tips! Det gick jättebra <3

 • L says:

  Kämpa på det är så där för alla oss mammor till och från! Fint att du delar❤

 • J says:

  Speciellt under första året går ju bebisarna igenom en massa faser..många bebisar är då mycket mammigare, ledsnare och känsligare. Tror du gör helt rätt i att bara ha henne nära och finnas där! Kan ju också hända att hon har ont någonstans eller reagerar på att Erik är borta?

  • victoriatornegren says:

   svar: Noticed… Haha! Ja, det kan absolut vara så att hon reagerade på att Erik var borta. Tur det dröjer länge tills nästa gång <3

 • Johanna says:

  Åh, känner så igen känslan kring 3 månader. Tutte, tutte, tutte annars var det gallsktrik. Var så trött, låst, hungrig och ledsen men vips så var det bara över. Utan att jag ens märkte det! Håll ut, snart går den här fasen över och ni kommer starkare ut på andra sidan. Du är den bästa mamman till Ellie, glöm inte det <3

 • Amanda says:

  Du behöver verkligen inte be om ursäkt 🙂 jag är själv inte mamma men kan förstå alla dina känslor och reaktioner som kan uppstå. Hoppas att det kommer gå bra med vaccinet och att timmarna går fort nu så Erik kommer snart. KRAMAR <3

 • Emmeli says:

  Detta klarar du! Vi mammor är starka o gör allt för våra bebisar. Dessa faser är tuffa men oftast är dom korta (men intensiva), dom går igenom så mkt dom små liven så du gör helt rätt i att ge henne extra gos xx

 • Ninni says:

  I flera månader vad jag själv hemma i fem-sexdagars perioder i sträck. Vi hade en liten som skrek hela kvällar ibland och det knyter sig lite i magen när jag läser ditt inlägg. Det är tufft, jag grät ofta, man lider så med sin lilla bebis. Men det går över. I promise! Skönt att du snart får lite avlastning.
  Angående vaccinet var jag prcis likadan. Men man blir härdad! Inte kul att se sitt barn bli stucket, men nu när jag fått uppleva det några gånger och märker hur fort det går över så är det faktiskt inte så farligt längre. Är det jobbigt så kanske du kan ta med dig en kompis? Det gjorde jag någon gång när pappan var borta.
  Hang in there girl! Du är en supermamma för lilla Eline <3

  • victoriatornegren says:

   svar: Alltså heja dig! Betyder så mycket för mig att Erik är hemma så pass mycket, så tacksam. Åh, så skönt att höra. Allt gick jättebra <3 Kram, kram, kram!

 • Malin says:

  Försök att bara vara och ta dagarna some de kommer, fasen går över och din glada tjej kommer tillbaka även om det inte känns så just nu. Jag känner igen mig så I vad during skriver och det är jobbigt och ibland känns det som att hjärtat är på väg att brista speciaellt vid vaccinationerna men hellre en ledsen baby för stunden än end sjuk baby I framtiden.
  Skit om dig och känn ingen press. Ditt viktigaste jobb är att vara mamma ❤

  • victoriatornegren says:

   svar: <3 Verkligen! Så sant. Tack för din kommentar, blir så glad. Stor kram!!

 • Nathalie says:

  Åh, Vickan!
  Samtidigt som jag läser detta blir jag både ledsen och lättad. (Fatta mig rätt!)
  Jag har haft exakt samma denna vecka. Förstår inte vad som hänt! Hon sover inte heller som hon brukar på dagarna, men det antar jag är värmen. Hon slocknar alltid i vabgnen så snabbt vi går ut. Nu får jag vända efter 5minuters skrikande.. man känner sig hopplös. MEN! Fick sen ett tips av en vän att ladda ned appen ”the wonder weeks”. Du och jag hade samma bf datum, men min tjej kom 16dgr tidigt. Ang how! I appen fyller du i det beräknade bf datumet, och dom räknar därifrån var din bebis är i utvecklingen och guess what. Denna veckan är en ”storm vecka” som visar sig vara en kinkig och könslig period i utvecklingen. Sån lättad att få läsa det, ladda ned den! Tips!
  Och du är inget annat än en grym morsa. Den bösta för Ellie. Heja heja nu kämpar vi vidare! Kram!

  • victoriatornegren says:

   svar: Exakt så! Så himla galet. Precis, stort åskmoln i appen var det! Nu är det en “sol” igen och allt är frid och fröjd, haha. Tack snälla <3 Stor, stor kram. Heja oss!

 • ANNAWII says:

  Du är en grym mamma, det är jag 100% säker på ❤️. Tror alla mammor känner sig otillräckliga under de faserna men de går över och då tackar man livet hihi. Du är strong som fixar det själv och jag hoppas vaccineringen gick bra! Kram till bästa mamman ❤️

  • victoriatornegren says:

   svar: Helt sant! Tack för din kommentar, blir så glad. Hoppas allt är bra med dig <3

 • Nina says:

  Kämpa på Victoria! Din lilla tjej går nog genom en ökningsfas och “beställer” mer mjölk, därför hon vill amma oftare än vanligt. Vet att det är jobbigt att amma hela tiden, jag slutade amma min 6 månaders för 3 veckor sen. Men tänk att det är en väldigt kort period i livet och nu saknar jag ibland att amma :/

 • Julia says:

  Tror det är många mammor som vill stå utanför för att de inte klarar av att se sitt barn lida och känna av mammans stress oro, själv tycker jag det är fel sätt att handskas med situationen men det kan ju vara rätt för den mamma som stressar upp sig enormt över vaccinet.
  Jag vet inte hur du valde att göra men tips tips till kommande gånger är att låta någon hålla barnet när sprutan tas (pappa helst) men även att kanske bm eller sköterska håller barnet så hen inte känner av din oro, för att sedan blixt snabbt efter sprutan få komma till din famn och amma(och gosa såklart). Vi har gjort så efter varje spruta och det har funkat sååå bra.
  Sen hemma kan de ju bli lite trötta så det är full tillgång till mysa då. Hoppas allting gick bra med hennes vaccin <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *