Pregnancy Week 40

Gravid Vecka 40

Week 40
4 days left

Vikt: + 15,5 kg
Weight: + 15,5 kg

 

Bebis status: Barnets totala längd är ca 51 cm och väger ca 3,39 kg i början av veckan och 3,56 kg vid veckans slut. Det är fullt utvecklat och redo att lämna sin trygga tillvaro i livmodern. Nästan allt fosterfett är borta!
Babys progress: The babys length is around 51 cm and weight aroun 3400 g. It’s fully developed and ready to leave it’s safe living  in the uterus. Almost all the vernix is gone. 

Min status: Min kropp är helt trasig men psykiskt mår jag ändå väldigt bra. Jag ser framemot förlossningen och är riktig taggad och glad! Jag pratade om det i veckan dock, att om jag hade hoppat i denna kropp direkt från att vara icke-gravid hade jag fått en chock. Nu har man ändå gradvis vant sig. Jag kan ju trots allt knappt gå på grund av smärta i ljumskar och sammandragningar, jag har ledvärk, andningsbesvär och bär på nästan 16 kg extra. Det är tungt för en liten och tidigare otränad kropp. Men jag är tacksam att ändå vara på benen och kunna vara aktiv in i det sista.
My status: Well my body is completely broken, but I still feel very good mentally. I look forward to childbirth and are really excited and happy! I talked about it this week, however, that if I had jumped in this body directly from being non-pregnant, I had a shock. Now you have gradually getting used to it all. After all, I can hardly go because of pain in the groins and contractions, I have joint pain, breathing problems and carry almost 16 kg extra. It is difficult for a small and previously weak body. But I’m grateful to be on my legs and be active in the last.

Övrigt: Alltså, FYRA dagar kvar. Förstår ni? Det är helt galet. Datumet man fokuserat på hela graviditeten är så himla nära. Kanske blir detta den sista vecko-uppdateringen. Vi får se när hon vill kika ut.
Other: FOUR days left, can you believe it? The date you been having on your mind since you got to know you were pregnant is so close. Maybe this will be the last weekly update from being pregnant, who knows. Just have to wait and see when she wanna come out!

14 Responses to “Pregnancy Week 40”

 • Malin says:

  Åh vart är de mysiga underkläderna ifrån? Du är såååå fin!! 😍😍

 • Jag känner lite ÄNTLIGEN! Men samtidigt känns det som att din graviditet gick väldigt fort 😛 Är så glad över att du öppnat dig så mycket sen du blev gravid. Känns som att den Victoria som man följt i alla dessa år (jag läste ju bloggen innan blogg.se lyfta fram dig!) äntligen har blommat ut! Jag önskar dig all lycka till inför förlossningen :*

 • Emelie says:

  Tycker verkligen det syns att det är en tjej i din mage 🙈 men det är ju olika från person till person såklart. Vissa vänner till mig har inte alls haft den typiska ”tjej-magen” ! Så spännande! Hoppas hon är här snart och att förlossningen går bra och snabbt! 😃 hoppas ni inte slutar podda när bebis kommer! Förstår att det tar tid och så men eran podd är sååå bra!! Önskar er allt gott! Kram

  • victoriatornegren says:

   svar: Haha, jag som fått höra att jag har en riktig “pojk”-mage då min mage inte syns bakifrån och verkligen bara en boll som står rakt ut 🙂 Tack snälla! Vi kommer fortsätta podda :* KRAM!

 • Hanne Myrvang says:

  Lykke til med fødsel og tiden etterpå, vakre deg! Du har så mye å glede deg til <3

 • Luise says:

  Finaste Victoria, lycka till med förlossningen och allt! Hoppas verkligen att ni har det bra!

 • Elin Forsberg says:

  Herreguuuud så låg (och såklart fin) magen är. Tror bebis är ute inom ett par dagar (visst är det ok att gissa? 😅🙈) Himlarns vad den sjunkit iaf ☺️ Önskar er all lycka till! Hälsa Erik!

  På tal om nåt helt annat. Bor dina föräldrar/nån av dina föräldrar i Sävar? Har för mig att jag sett ”Bring” på en postlåda när jag promenerar med barnvagnen och ville då minnas att du skrivit det på bloggen nån gång i nåt sammanhang? 🙂

  • victoriatornegren says:

   svar: Haha ja, hoppas!!!! Tack snälla 🙂 Mammas exman är från Sävar, så vi bodde där på Kyrkvägen. Han bor kvar i Sävar, även hans släkt som också heter Bring. Så inte omöjligt med någon brevlåda här och där med namnet Bring.

 • Helen says:

  Åh snart är hon här 😍 härligt att du orkar vara så aktiv in i det sista. Jag är helt övertygad om att kroppen har lättare att återhämta sig efter förlossningen om man orkat vara igång hela graviditeten. Det ska bli så spännande att få höra hur det hela drar igång för er. Med första barnet gick vattnet hemma på natten. Med andra gick vattnet när jag var långt upp i skogen på promenad med hundarna 😅

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *