Gravid Vecka För Vecka #4

I samarbete med Libero

New episode is up!

Jag har ju redan delat ett inlägg med er och fått massor med bra tips och ändrat om lite i väskan. Här kan ni se vad som finns i min BB-väska nu! Verkar dock blivit lite tokigt med klippningen blandat med gravidhjärna för allt är inte med, så fokusera inte på det som saknas, haha. Men ni får i alla fall en bättre bild av det som är med 😉 Kram!

For my swedish talking followers.

30 Responses to “Gravid Vecka För Vecka #4”

 • ELin says:

  Skulle även ta med pads som du kan lägga i bh:n om brösten läcker och amningsnapp. Det kan göra väldigt ont i början när man ammar och då kan amningsnapp hjälpa.
  Lycka till!

 • Jennifer says:

  Ta med toapapper haha 🙂 och sen använder många tvättlappar som man blöter med vatten eller olja istället för våtservetter i början 🙂

 • Isabella says:

  Mitt tips är vattenflaska (man blir sjukt törstig de första dygnen av amning) och ngt laxerande för magen…du kommer fatta varför efter 😉 LYCKATILL <3

 • Julia says:

  Victoria! Vill inte vara neggig men hon kommer drunkna i overallen. Alltså D R U N K N A. <3333 Vi hade med en overall i storlek 56 och vår bebis som föddes 50 cm lång och 3525 gram tung försvann. Haha, det såg sååååå knäppt ut. Den var JÄTTESTOR. Lovar att det är bättre men en overall i storlek 50.

  • victoriatornegren says:

   svar: Haha gud, alltså förstår inte hur liten hon kommer vara!! Måste byta till en i 50, har några sånna också 😀

   • Julia says:

    Nej jag vet, man förstår verkligen inte! Men de är såååå pytte <3 Jag tror det är så att man inte är van vid att träffa nyfödda. Träffar man kompisars bebisar är det ju oftast efter några veckor och de växer massa i början! Precis när de ploppar ut är de mini 🙈

 • Sofie says:

  Vart är dina snygga , matchande väskor ifrån 😃 ?!

 • Lisa says:

  Åhh jag är med Julia! 62?! Ja, lilla tjejen kommer drunkna! Ni kan lätt bara packa ner stl 50 🙂

 • Klara says:

  Hej! Vill också tipsa om att ha en overall i mindre storlek, framförallt om ni tänkt åka mycket bil, för oss kändes det inte säkert när overallen var så stor och pösig när vi skulle spänna fast bebis i babyskyddet. Bältet ska ju kunna sitta tight 🙂 så vi köpte en i storlek 50, Förövrigt så hade vi samma overall och jag älskade den, så fin!!
  Gillar er podd så mycket, en favorit att lyssna på när jag är ute på barnvagnspromenad! 🙂

  • victoriatornegren says:

   svar: Förstår helt hur du tänker! Tror bara inte jag kopplar hur himla liten hon kommer vara, haha. Får ta en vi har hemma i 50 istället 🙂 Mnåh vad roligt att höra. Kramar!

 • Jessica says:

  Håller med om overallen köp en mindre vår dotter var 54 cm och 4 kg tung behövde ändå 50 på overallen. Köper man Pop eller Lindex så det större i storleken också. Plus overall är suverän i vagn men inte i bil. Packa i en tjock ullfilt att ha på bebisen och kofta när hon är i babyskyddet. Så det sitter tajt och nära! Allt för säkerheten 🙂 alt åkpåse för babyskydd.

  • victoriatornegren says:

   svar: Har massor, tog bara den som var sötast 😉 Får byta till en i 50 istället! Tack snälla för tips, uppskattas så mycket 🙂 Kram!

 • Alexandra says:

  Hej! Jag hade också med proteinsbars till förlossning/BB. Ett tips är bara att kolla så de inte innehåller nötter för det får man inte ta med in pga allergier… Lycka till!

  • victoriatornegren says:

   svar: Alltså hur virrig! Redan blivit tillsagd om nötter och så packar jag bars med nötter. Vem är jag! Tack snälla för tips, måste byta ut genast 😀

 • Lotta says:

  Jag skulle också ta med torrschampo men blev tillsagd att det kan framkalla allergiska reaktioner hos barn (som allt man “sprutar” i luften, rengöringsmedel hårspray etc), man skulle undvika allt kemiskt första tiden men nyfödd, vet inte hur mkt sanning det låg i det.

 • Johanna says:

  Älskar dessa avsnitt!!! Håller med den som skrivit att bebisen kommer drunkna i overallen i strl från 2 månader. Bebisarna är SÅ SMÅ!!! Du kommer bli chockad över hur liten hon är 😄😍
  Ta med schampo och balsam!! Du kommer få duscha ganska direkt efter förlossningen. Och du kommer vara GENOMBLÖT av svett under förlossningen! Så jag lovar att du kommer vilja tvätta håret. 😘😘

  Du har packat superbra!! Ni är redo!!!😍❤️😘

 • Anna says:

  Ett måste om du älskar lustgasen lika mycket som jag gjorde. HALSTABLETTER, jag va så torr i halsen men hade samtidigt andats lustgas i 18h :-/. Sen är filten alldldes för tunn. På BB i Gbg hade dem varmare filtar som hon låg invirad i hela tiden som en liten burrito. (Jag hade för tunn med mig).Pyjamas för henne att sova i på natten.

  • victoriatornegren says:

   svar: Tack för tips! Som sagt så har dom klippt bort massa. Både tjock filt och pyjamas är med :*

 • Malin says:

  Jag vill tipsa om pyjamas/ombyten till bebis. Vi använde 4st pyamajs på vår korta tid på BB, då de läckte igenom😊😊

 • Julia says:

  Amningsinläggen är typ livsavgörande trust me! Haha.
  Som dom andra skrev så mindre overall och skulle också säga att om ni åker bil från BB så kör på en väldigt tunn overall och mata hellre på med massa filtar som du enklare kan reglera värmen med och helt och hållet ta bort om det blivit varmt i bilen!
  Om hon har ull overall i bilen är risken att hon blir alldeles för varm! Vår första är född i januari och vi körde på tunn fleece overall vid hemgång:)
  Du kommer märka svårigheterna att veta hur man ska klä de små, det är verkligen jääätte svårt när dom inte kan tala om!! Men har hört att det är farligare att klä dem för varmt än för kallt, vilket också är vanligaste att man gör, så jag kör mest lager på lager som man kan plocka av:)
  Annat tips inte bara för hemgången är att leta på en overall som har “vikbara” händer och fötter, så an slipper the struggle med vantar och tossor vilket absolut inte är lätt när dom är så pyttesmååå<3 STORT lycka till och jag säger bara VILA nu, även fast det är super svårt!
  Kraam

 • Jennifer says:

  Kan du länka den mysiga mjukisdressen? letar själv efter något att ta med till BB.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *