My Hospital-Bag List

I min BB-väska

För mig:

Mysigt mjukis-set
Tofflor
Amnings Linne
Amnings BH
Stora trosor och kalsonger
Förlossningsbindor
Amningsinlägg

Hygienartiklar:

Hårsnoddar
Hårborste
Parfymfri tvål
Ansiktscréme
Bröstvårtssalva (purelan)
Resetandborste + tandkräm
Sminkborttagningssvervetter
Deodorant
Lypsyl

Snacks:
Godis
Barebells Bars
Festis med sugrör
Nyponsoppa med sugrör
Tuggummi
Dextrosol

För bebis:

Ett helt set
En pyjamas
En napp
Tvättlappar
Nappflaska
Nagelfil
Två paket ersättning i tetra
En extra body i en större storlek
En tunn och en tjockare filt
En tunnare och en tjockare mössa
Stickad åkpåse
Babyskydd (i bilen)
Tossor

För honom:

Snacks
Hygienartiklar
Tofflor
Mjukisbyxor
En ny t-shirt
Kalsonger

Övrigt:

Kamera
Mobil + laddare
Dator + laddare

 

Såja! Här kommer min lista med vad jag har i min BB-väska.Tänker att dem har blöjor på BB eller tänker jag fel då? Och så himla svårt att veta vilken storlek man ska ha på kläderna man ska ta med sig till bebis. Ni får gärna tipsa om ni tycker att något är onödigt eller något som saknas. Jag tror ett par tofflor och kalsonger (jag köpte 3-pack svarta från H&M herr) är det bästa tips jag kan ge. Vilka är era bästa tips? Puss!

For me: Cozy two piece set, slippers, nursing bra and top, big hipsters, nursing pads. Hygiene products: Hairbands, hairbrush, unscented soap, toothbrush and paste, face cream, nipple cream, make up remover, deodorant, lipbalm. Snacks: Bars, rosehip soup with straw, juice with straw, candy, nuts, dextrosol. For the baby: One full set, pyjamas, extra body in larger size, nail file, pacifier, washcloths, two tetra pack with infant formulas, a thin and one thick blanket, knitted footmuff, booties, baby car seat. For him: Hygiene products, Snacks, extra t-shirt, sweatpants, slippers, underpants. Other: Camera, computer, cellphone and charger.

So that’s my list with what I have packed in my hospital bag. I’m thinking that they have dipers at the hospital? And so hard to know which size to pack for the little one. However, I think a pair of slippers and men’s underpants is the best advice I can give. What’s yours? Xx

114 Responses to “My Hospital-Bag List”

 • Mikaela says:

  Åh vad fint!! Kan du inte länka vart man kan köpa stickade åkpåsen, mjukissetet, filtarna och tofflorna?😘

 • Klara says:

  Tänk på att det kan finnas nötallergiker på sjukhuset! 😻

 • Anna says:

  Kanon, ungefär samma som jag packade med! Vi tog också med oss godis & snacks, även om vi var på förlossningen ca 1,5 dygn innan vår lille kille tittade ut så blev det ändå inte att vi åt något. Men det är ju olika för alla! Rekommenderar dock att du packar ner en toarulle med mjukt papper. Det som finns på sjukhuset är inte så skönt efter förlossningen 🙈

 • Therese says:

  Förlossningsbinda får du på BB och är iallafall enligt mig skönare att ha i början än dom man köper på apoteket! Ett tips är att ta med dig eget toapapper av den mjukare sorten, typ lambi. Landstinget är inget känt för att ha mjukt toapapper och man är rätt öm därnere efter förlossningen 😅 Annat tips är att ni sover med filten som bebis ska ha, då känner hon lukten av er och känner sig trygg även om ni inte är nära ☺️ Stort lycka till när det är dags! 😘

  • victoriatornegren says:

   svar: Jamen vad bra! Haha gud, så mycket kommentarer om detta toapapper. Ska packa ner en rulle på en gång, haha 🙂 Åh, bästa tipset. Kram!

 • Alex says:

  vad har du köpt den tunnare filten?

 • Anna says:

  Vår son låg i blöja hela bb vistelsen. Vi använde bara ett set som han åkte hem i 🙂 dock glömde vi mössa, så tänk på det! Åkpåsen vet jag inte vad du ska ha till, den ska du nog iaf inte ha i babyskyddet då man ska ha så lite kläder som möjligt där i så bältet sitter mot kroppen.. om det nu inte är en åkpåse för babyskydd dvs 🙂 många stora sköna T-shirtar och trosor, mycket å tugga på för maten där är ingen höjdare. Förlossningsbindor och blöjor fanns på bb! Man använde inte speciellt mycket saker men det var skönt att få göra sig fräsch, duscha, borsta tänder osv. Jag hade inget smink med mig. Vi hade dator med serier och mobilladdare, de sover ju så sjukt mycket i början så det blev en del dötid. Jag hade iaf ingen lust att lämna rummet!

  • Anna says:

   Opraktiskt med mycket vitt också, en del bajs och spyor kan man ju förvänta sig.. 🙂 vår son drunknande i storlek 50 och han var 52 cm lång och vägde 3200 kg, så 50 skulle jag säga passar till 99%! Hellre för stort än för litet, men ta med ett set i 56 också ifall att 🙂

  • victoriatornegren says:

   svar: Jamen jag tänker också det! Tack för tips 😀

 • sandra says:

  Skulle du kunna länka vart du köpte den gråa mjukisdressen? Skulle behöva ha en likadan till BB.

 • Emelie says:

  Till bebis: En till tunn mössa, vår blev solkig ganska direkt. Jag skulle nog även ta med en till pyjamas, gärna med fötter. Tyckte det var mycket smidigare att använda bara pyjamas i början på den lilla, även om hon var mest naken och hud mot hud med oss <3. Vi hade även med en liten snutte som vi hade sovit med innan så det luktar mamma & pappa.
  I vårt landsting fanns det blöjor på bb, samt tillgång till amningsnapp då hon inte fick ett så bra tag om det ena bröstet.
  Bra att ha hemma när man kommer hem – lager med förlossningsbindor, engångsunderlägg till sängen hade jag nytta av (till mig) samt ipren/alvedonförråd och sårtvätt (om det blir någon bristning eller dyl under förlossningen, svalkar sååå skönt).

 • Gabbi says:

  Jag hade min egen kudde med mig. Mysigt att det luktar hemma sen om man blir kvar ett par dygn. Ta med eget toalettpapper, blir det en vaginal förlossning kan hårt toapapper göra ont att torka med.

 • Alex says:

  Hello! All looks very nice. In Canada we bring our own diapers, also need to bring pads for the mothers too because of the heavy bleeding after a natural birth. Some even buy adult diapers as the bleeding is much heavier than a regular period. Also if breastfeeding maybe a breastfeeding pillow.

 • Ida says:

  Blöjor finns absolut på BB! Även bindor! Och sjukhusets nättrosor ❤️ Haha! Jag tog med så mkt onödigt men vi var på förlossningen i bara några få timmar och samma sak med BB. Men man vet ju aldrig om det blir så att man måste ligga kvar länge på BB. Vi hade med kläder i strl 44-52. Dock vägde min dotter 4,5 kilo när hon kom så storlek 44 var ju tight som korvskinn på na! Vad spännande, snart är er bebis här!

  • victoriatornegren says:

   svar: Jamen vad bra! Nämen precis, man vet ju aldrig hur länge man får stanna 🙂 Haha åh, vi har storlek 50-56, hoppas det passar. KRAM!

 • Denise says:

  Högtalare!! Bästa tipset! Jag och sambon hade fest inne på förlossningen 😉 Lustgasen gjorde sitt också. Haha!

  Barnmorskorna tyckte också det var väldigt trevlig med musik. Gör en spellista med pepplåtar!

  Stort lycka till med allt. Kör så det ryker! Det är en sjukt häftig upplevelse 😀

 • elin wohlin says:

  Torrshampo! Jag orkade inte tvätta håret de 3 dygnen vi var där och det blev ganska svettigt = fettigt efter förlossningen 😅 Vi åt ingenting under förlossningen men efteråt var godispåsen helt underbar. Tänk också på att brallorna du har på dig är en storlek för stora så att jättebindan får plats. Eller en långkofta som går över baken! Bindan är enorm och den behövs om man blöder floder. Jag tog ett par extra byxor med mig också. Läckte blod överallt och det var kallt på sjukhuset 😬

  • victoriatornegren says:

   svar: Hur kan jag inte tänkt på det! Måste köpa 😀 Haha ah, mina är 3 storlekar större än vanligt, borde räcka, annars snor jag Eriks, haha. Tack för tips! KRAM

 • julia says:

  Hei Victoria,

  A few tips from my personal experience (they are NOT GLAMOUROUS but I promise they can help) :
  – HAIRDRYER : My midwife had recommended to take a hairdryer with me to help dry “down there” after shower (it can help the cuts and stitches not to get infected by staying humid – even if you’re shaved)
  – THERMAL WATER SPRAY : can be used to freshen yourself in labour, to humidify your mouth if you can’t drink due to anesthesia, to clean your baby’s butt for changing, MOST IMPORTANTLY to sooth the pain of the microcuts you get from childbirth after you pee. I feel that you hear a lot about the fear of doing the first poop after birth, but really for me, to pee was excruciating… and only thermal water would help with the burn (followed by hairdryer ofc).
  – HUGE PANTIES. You will bleed, A LOT, after childbirth. So you will need the biggest panties in the market to fit the HUMONGOUS sanitary pads they will provide at the hospital.
  – HUGE SANITARY PADS for your return home. Not the regular ones for periods, like the biggest and longest that you can find at the supermarket.
  – SEVERAL PAIRS OF PIJAMAS. Again, you will ooze body fluids everywhere (blood, milk, sweat – so much sweat) and will have a hard time wearing one set of pajama a day. yes this is part of motherhood.
  – AVOID BABY BOOTS!!! BRING MANY MANY BABY SOCKS. Baby boots somehow never stay on newborn feet (I know it’s a disappointment). Instead warm long socks that can be put on top of the pajamas. Another reason, is that the socks will always end up full of baby poop the first time you change your baby… they shit so much and it always end up everywhere.

  All the best 🙂

 • Emelie says:

  Man får inte ha nötter, pga att det finns de som kan vara allargiska☺️ Jag hade också pakag ner det men frågade innan vi öppnade påsen😉

  Jag tyckte att det var skönt med halstabletter efter förlossningen (efter krystningsfasen 😉 b. En liten högtalare att lyssna på sin egen musik under förlossningen var också skönt!😊

  Lycka till!😃

 • Frida says:

  Hej! Jag jobbar på förlossningen/barnkliniken och vet att det finns ersättning där, sånt behöver du inte ta med. Även nappflaska är något som du inte heller ska ta med om målet är att amma. Om din mjölk inte runnit till så ger personalen lite ersättning via en kopp (för att inte förstöra amningen). Nappflaska kan du använda efter nån vecka om amningen är bra (ifall du vill).
  Lycka till 🙂 kram

 • Sofia says:

  Det är nått speciellt med den där väskan 🙂 Jag har bf om 5 dagar så är lika spänd som er! Väntar också en liten tjej 🙂 jag har fått tips om att slänga ner laxeringsmedel. För tanken på att gå och göra nr 2 efter att man klämt ut en bebis ska tydligen vara riktigt ångestladdat haha. Ett annat tips är att ta med flipflops att duscha i… alltså bara gör det! Jobbar nämligen själv på sjukhus och får rysningar av bara tanken på en sjukhus-dusch. Massa lycka till!! Stor kram

  • victoriatornegren says:

   svar: Åh, bara 5 dagar, underbart! Ah, hört att vissa BB har det också. Men ska fasen ta med det! Tack för tips 😀

 • Lisa says:

  Schampoo och balsam! Första duschen efter förlossningen är underbar! Sen allt mjukgörande. Man blir så torr av lustgasen. Sen är ett annat tips att försöka få med dig några extra nättrosor och bindor hem. Kanske inte det vackraste med ack så skönt! 😂 Varmt lycka till och njut av bubblan!

  • victoriatornegren says:

   svar: Får bli torrschampo! Ja, har med mig extra fet fuktkräm, haha. Såg dom sålde nättrosor med sånna bindor på en hemsida, kanske blir en beställning så man har hemma 😀 Kram!

 • Julia says:

  Till dig: tycker du har packat tillräckligt. Vita trosor kanske är dumt dock i och med att man blöder ganska mycket efter förlossning. Men, det går ju att tvätta bort med typ vanish sen! Bindor (snarare blöjor, de är så stora!) finns på BB. Även blöjor. På Östra i Göteborg kör de Libero touch, mina favoriter!

  Ta inte med nötter. Som andra redan skrivit är det viktigt att tänka på de med allergier. Annars låter det som du packat bra grejer att äta! Jag hade även med ölkorv pga hade suktat efter det i nästan 9 månader, haha. Ta med mycket Festis! Det var det nästa att dricka efter förlossningen på BB tycker jag.

  Om ni inte gjort det kan jag tipsa om att sova med filtarna innan. Då luktar de er och bebis känner sig trygg! 🙂

  Bra att ni inte tar med för mycket kläder. Vi ville bara vara hud mot hud i början.

  • victoriatornegren says:

   svar: Ja, kalsongerna jag packat är svarta! Sant!!! Gud, tänkte jag inte ens på. Får äta dom ikväll istället 😉 Åh, bästa tipset med filtarna. Det ska vi helt klart göra! KRAM

 • Ines says:

  Åh så fint! Stort lycka till, kommer gå superbra. Kan su länka ditt fina mjukisset som är längst upp till höger? Kram

  • victoriatornegren says:

   svar: Försökt hitta det på deras webbshop men icket! Köptes i alla fall på H&M just innan jul 🙂

 • Kaja says:

  Hei😀
  Jeg synes du har pakket kjempebra, eneste jeg vil tipse om er en drikkeflaske, man blir så tørst av å amme😀
  For meg var Lypsylen kjempeviktig pga pustingen og den tørre luften så nå på baby to hadde jeg med meg 5 stk😀Lykke til😀

  • victoriatornegren says:

   svar: Skönt! Jamen smart 🙂 Haha ja, tänkte också det. Har två med mig, hoppas det räcker 😉

 • Dia says:

  how will you give birth?

 • Emelie says:

  Där vi födde fick bara jag mat på BB så om det är så där du ska föda med så kan det vara bra att ta med någon portionsrätt till Erik 🙂

 • K says:

  Hej! Jag tänkte ta med egen kudde, men glömde! Saknade verkligen min egna då man ändå spenderar 2-3 dagar på sjukhuset. Du behöver inte ta med bindor, det finns där, och jag bodde i nät-trosorna som finns på BB i minst en vecka efter 🙈 tips: sno med dig några hem haha. Ersättning är helt onödigt att ta med, min amning kom igång först när vi var hemma och på BB gav dem oss ersättning i en liten kopp vi gav till honom. Mitt bästa tips till ALLA: köp amningsnapp! Herregud vilken life-saver! Jag fick en på BB då han hade svårt att greppa bröstvårtan och den fungerade fint, men köpte sedan från MOM som var TOPPEN. Även bra för att förebygga såriga bröstvårtor eller om dem redan blivit det så underlättas amningen otroligt med dessa amningsnappar.

  Sen en annan sak, som inte riktigt har med inlägget att göra men som jag ändå vill säga. Förvänta dig ingenting av det ”magiska” första mötet med bebis. Låt det bli som det blir. Ingenting är normalt eller onormalt. Jag hade hört om den euforiska lyckan när bebben lades på bröstet för första gången, folk beskrev det som en maaaagisk känsla som inte gick att beskriva i ord. Men nej. Jag hade en helt normalt förlossning för att vara förstföderska men Var helt tagen efteråt. I chock. ”Vad fan var jag nyss med om?” Min kärlek växte istället för varje dag och NU ÄR JAG SÅ KÄR I MIN BEBBE ATT JAG NÄSTAN DÖR 🙂

  Puss och kram och lycka till när det är dags!

  • victoriatornegren says:

   svar: Skitbra tips! Ska kolla på amningsnapparna från MOM, de jag köpte var alldeles för stora 🙁 Och underbart att du delar med dig av den sista infon <3 KRAM!

  • Jenni says:

   Det vill jag också ge som ett “tips”, att inte förvänta sig att första känslan är eufori och 100% lycka. Det kan säkert vara så för en del och då är ju det en helt fantastisk bonus 😍 Jag kände mig väldigt likgiltig och nästan en känsla av att det var skrämmande när jag fick min förstfödda dotter, tror att det beror på att jag var väldigt väldigt trött efter förlossningen, och att det var nånting helt nytt som jag inte visste hur jag skulle förhålla mig till. Och eftersom man bara hör solskenshistorierna om den enorma kärleken och lyckan man känner direkt babyn kommer upp på bröstet så blev det enormt ångestframkallande för mig, kände mig misslyckad och dålig. Vill inte dela med mig av detta för att du ska bli orolig eller rädd, men bara för att du ska veta att det inte är konstigt och onormalt om du inte känner de där omtalade euforikänslorna direkt. Det växte fram hos mig under det första dygnet på BB, när allt lagt sig liksom! Och då kände jag en enorm kärlek till min lilla baby ❤️

   • victoriatornegren says:

    svar: Tack Jenni! Så viktigt att prata om 🙂 Jag är öppen för alla känslor pga att du och andra delat denna info, så himla bra!

  • Gabriella says:

   JA! Jag hade en ganska besvärlig förlossning som höll på i 31 timmar och jag var på alla sätt helt jävla färdig när bebis hade tittat ut. Så jag hade heller inte en euforisk moment när jag såg eller höll honom för första gången, ärligt talat så är minnet överlag väldigt suddigt nu mera. Jag har också mått dåligt pga detta. Ytterligare något som inte pratats om tillräckligt mycket och som Hollywood har sabbat med en massa filmmagi.

   Överlag så ser det ut som att du har tänkt på det mesta till väskan. Vi packade en enorm väska proppad med grejer och vi fick användning för ytterst lite. Snacksen jag hade köpt till förlossningen åt vi istället på BB. Men trots att jag nu kanske kommer packa min väska annorlunda om det blir en #2 i framtiden så tänker jag att hellre för mycket än för lite. Så länge man orkar släpa på det vill säga. 🙂

   Så glad för er skull, nästan lite avundsjuk. Att föda barn är en fantastisk upplevelse, tyckte jag, trots smärtan. Puss!

  • Louise says:

   Amningsnapp finns ofta på sjukhuset om det skulle krisa, vi fick lära oss på föräldrautbildningen att undvika att använda amningsnapp om det absolut inte behövdes då det kan göra att en bebis med bra sug får sämre sug. Så prova först utan. Ett tips är dock speciella kompresser man kan ha på bröstvårtorna om de blir såriga. Jag fick en sårig innan mjölken runnit till och kompresserna var verkligen det enda som funkade. Undrat om det var mams? Kommer inte ihåg men googla 😊

 • JK says:

  Du kommer uppskatta att ha en lång kofta som täcker rumpan och den enorma bindan och ev blodfläckar 😊

 • Kejtis says:

  Nässpray och halstabletter! Jag blev hostig och täppt i näsan av lustgasen (satt i flera dagar) och att hosta massor som nyförlöst var inte megaskönt hehe 🙈
  Och som någon annan även tipsat om – Laxermedel 😅👍 Sånt som du kan blanda ut i vatten och dricka.
  Jag önskar även att min man övat innan på att sätta upp håret på mig. Jag hade nämligen stormvärkar och min knut gled ur hela tiden och var svårt att sätta upp håret själv då.
  Varmt lycka till när det väl är dags 🤗

 • Anna says:

  Mjukt toapapper kan jag också tipsa om, det som finns på sjukhus är lite mer som att torka sig med hyvlat trä…dvs inte så kul där efter en förlossning.
  Napp och nappflaska ska man vara lite försiktig med om man planerar att amma sen, precis som någon annan också skrev så ger man ersättning i kopp från början om inte amningen kommer igång. Flaskan kan förvirra bebisen, likaså nappen.
  Vattenflaska är också en lifesaver, och mat till pappan om det inte finns något vettigt att köpa i närheten.
  Och vita underkläder hade jag bytt mot mörka, och som någon också skrev, landstingets nättrosor är riktigt bra där i början men det fulaste som finns. Tur att ingen ser ändå 🙈

  • victoriatornegren says:

   svar: Haha ja, fått så mycket kommentarer om det nu. Mjukt toapapper åkte med! Smart, tack för tips :*

 • Jennifer says:

  Så humla mysigt att packa BB-väska, längtar själv efter en liten när jag läser detta! <3 Vad är det för mjukis-set? Ser så fint ut!

 • X says:

  Varför festis med sugrör? Blev nyfiken nu, kom inte på en enda anledning haha

  • Ewelie says:

   Lätt att dricka ur om man ligger ner eller står på knä eller så 😉

  • victoriatornegren says:

   svar: Haha, fått massor om tips med just sugrör. Vissa ställningar kan vara lite krångligare om man vill dricka och enkelt för Erik att mata mig med, haha.

 • Zane says:

  Our advice is a hairdryer and a comfortable brestfeeding pillow! All the best wishes 🙂
  Rock Renee Blog

 • Ewelie says:

  Ta med schampoo och balsam om du vill känna dig fräsch o håret🤗

 • Klara says:

  Babynest! Vår nyfödda sov mellan oss på BB och det var den bästa grejen att ta med då man nojar järnet i början att råka rulla över bebisen. Apropå storlekar hade vi storlek 50 med oss men det hade hon växt ur i magen haha.. man kan alltid vika upp ärmar och ben på kläderna. Lycka till med allt!!

 • Matilda says:

  Åh tack så himla mycket bra inspiration! Helt underbart fina saker! Gott med Festis! 🙈 Vill också tala om att jag verkligen fastnat för dig & din systers pod. Ni får mig att skratta på morgnarna när jag promenerar till tåget! Längtar efter graviditetsavsnittet på söndag ✨! Kramis

 • Penny says:

  Superfina tofflor men om du är rädd om dem så ta inte med dem. Har själv fårskinnstofflor och de blir ju fläckiga så fort det kommer lite vatten på dem. Tänker det kan bli ganska mycket spill på sjukhuset. 😊

 • Sars says:

  BB/avdelningen som jag själv låg på hade jätte märkliga tvättlappar gjorda av skumgummi, iallafall jätte dåliga & inget man vill torka sin lilla bebis rumpa med. Så mitt tips e att ta med helt vanliga tvättlappar till bebis👍

 • Madeleine says:

  Mys! Mitt bästa tips att ta med är en skön skjorta till din partner. Smidigt att knäppa upp och mysigt att ha bebisen hud mot hud❤️

 • Malin says:

  Hej! Åh, känner verkligen din känsla just nu, eller ja, det tror jag iallafall! 😂 förväntansfullt, nervöst å underbart. Min son är drygt ett år och jag minns den där dagen som igår! Tycker sin väska ser väldigt bra ut! Var inte orolig om du glömt nåt, det mesta finns verkligen på sjukhuset. Vi hade i stort sett bara med oss kläder till honom. Stort lycka till när det är dags! 😀

 • Susanna says:

  Ersättning får du där, nattflaska och napp använder man inte så tidigt. Om du inte ammar, eller det inte går sp bra, så matar man bebis från en liten ml kopp 😃
  Bindor får du också där. Men schampoo och ett dunderbalsam rekommenderas starkt!
  Jag uppskakade också att ha egen högtalare med spellista på förlossningen.

 • Olivia says:

  Det du har packat är ju jätte bra.
  Jag skulle dock packa ned en vattenflaska (sådan man brukar ha med till gymmet). Läste det någonstans. För det är svårt att dricka när man kanske ligger ned i sängen, med en vanliga vattenflaska.
  Skulle även köpa Xylocain (finns receptfritt).
  Om man skulle spricka under förlossning och behöva sy (down under). När detta läker, så kan det svida och kännas obekvämt.
  Då kan man smörja lite med den salvan. Först svider det lite, efter någon minut känns det inget alls. Ingen klåda eller sveda. Var en av mina bästa investeringar efter förlossningen.

  Hoppas du och din man får en härlig förlossning!
  Många lyckoönsknlngar till er!

  • victoriatornegren says:

   svar: Jamen därför jag kör på sugrör i festisarna, haha! Men vattenflaska it is! Åh, jättebra tips ju. Sån ska jag köpa :*

 • Matilda says:

  Ett babynest att ha när ni sover på BB (om ni tänker göra det såklart). På sjukhusen här i Sthlm har de såna men begränsat antal, så när jag födde min första son fanns inga kvar och vi glömde vårt. Det var lite läskigt att sova bredvid honom då. Så det misstaget gjorde jag inte om med son nr 2, då tog vi med oss vårt egna. Och då hade vi sovit med det i vår säng tillsammans med några filtar vi också tog med oss så att det luktade mamma och pappa.

  I övrigt ser det ut som du fått med det viktigaste ❤️ Och en massa andra bra tips i kommentarerna. Jag hoppas det blir en fantastisk upplevelse för er. Det är personligen det bästa jag varit med om, båda gångerna!

 • Amanda says:

  Såå mysig tid ni har framför er! <3 Minns B.f-dagen som igår, o nu är sonen redan 8 månader! 🙂
  Jag läser att du har fått en massa bra tips. Mina favoriter var bl.a. babynestet som bebis sov i bredvid mig i sängen, lyppsyl då läpparna blir väldigt torra av lustgasen och
  godiset smakade riktigt bra efter förlossningen 🙂

 • Sophie says:

  Så pirrigt, och mysigt! Den där BB-väskan är ju magisk i sig, all planering och förväntan!

  Mina tips!
  – LÄPPSYL (herregud, läpparna blir så galet torra av lustgas)
  – mjukaste toapappret du kan hitta!
  – sköna kläder till dig själv och gärna lite för många byxor (man brukar blöda igenom)
  – byxor som INTE sitter åt i midjan (om det skulle bli kejsarsnitt så vill man absolut inte ha något som trycker över magen)
  – eget schampo och balsam
  – babynest (att ha i den lilla plastbaljan på hjul som bebisen ligger i på sjukhuset eller bredvid dig i sjukhussängen om du inte kan röra dig som vanligt)
  – filtar till bebis, ju fler desto bättre! De kräks galet mycket i början och det blir fort smutsigt…. och som andra nämnt tidigare så sov gärna med dom innan så att dom luktar er!
  – bubbelvatten, oklart om det var lustgasen eller att man förlorat så mycket vätska av all svett men mi. Kropp skrek efter mineralvatten!
  – massa gott i mat och snacksväg, det som inte hinns med att äta under förlossningen är magiskt efteråt! Sjukhusmaten är inte alltid någon höjdare och då är det kanon att ha sitt eget!

  Och du, det kommer gå toppen! 💘

 • Amanda says:

  Men ååh, jag glömde ju skicka er en massa massa lyckoönskningar när det väl är dax! ❤️❤️ Kramar

 • Johanna says:

  Den där stickade åkpåsen har vi med, heeeelt underbar då de i fleece eller liknande var alldeles för varma. Mycket bekvämare och säkrare (!!) med en i bomull. Ett väldigt hett tips är också en vattenflaska/sportflaska. Du kommer behöva dricka och det behöver vara enkelt och spillfritt då du inte vet vilka positioner och lägen du kommer befinna dig i 🙂 Ta även med en spypåse när ni åker in, det kan behövas och gör det inte det så är det ju bara skönt 🙂

 • Frida says:

  Du verkar packat med dig bra saker! Känns alltid skönt att packa lite för mycket. Vill mest bara ta upp det jag såg någon annan skrivit också, att förvänta dig ingen magisk kärlek direkt första dagarna. det är inte så för alla. För många är det precis vad det är, en främling som läggs på bröstet som du måste lära känna. Många får förlossningsdepressioner och känner sig som dåliga föräldrar för att man inte instinktivt älskar sitt barn på en sekund. Är viktigt att poängtera att det är normalt att det tar några dagar :* plus att alla hormoner som kommer efter födseln jises. Värre än när man är gravid. Men sen blir det fantastiskt!

  Lycka till!!

 • Johanna says:

  Ett annat tips… såg att ngn skrivit ta med xtra byxor då man kan blöda igenom. Ja!! Ta också med flera underkläder också och tröjor för bröstmjölken…

  Var förberedd på babybluesen som kan komma… Men oroa dig inte! Låt den komma och gråt ut den! Det går oftast över snabbt!
  Lycka till!!! ❤️😊

 • Emmeli says:

  Vindruvor! Dom räddade mig under förlossningen – snack o vätska i ett!

  • victoriatornegren says:

   svar: Smart!! Men känns inte som att dom klarar sig så länge i BB-väskan som ska stå förhoppningsvis några veckor, haha 🙂

 • Maria says:

  Var kommer bebiskläderna på bilden längst upp till vänster från? och tossorna?

 • Tilda says:

  Våtservetter! Var så skönt att torka sig med svala våtservetter efter förlossningen 😊

 • Malin says:

  Ta med mamma-leggings! Jag tog med vanliga mjukisbyxor som jag absolut inte kunde ha eftersom jag fortfarande såg ut att vara i 7:e månaden i flera dagar efteråt. Man vill verkligen ha det bekvämt på bb!

 • Carin says:

  Hej.
  Jag tog babynestet. Tyckte det var bra på natten när vi skulle sova. Vi satt ihop två sängar och hade nestet mellan oss. Vi hade bebisen i blöjor och hade hud mot hud kontakt hela tiden tills vi åkte hem då kläderna åkte på. Bra med bodys som inte dras över huvudet. Lycka till!

 • Emma says:

  NÄSSPRAY! Händer ju att man gråter lite under förlossningen och då är det skönt att bara snabbt kunna få bort allt snor och få lite mer syre till hjärnan 😅

 • Maria says:

  Så spännande med förlossning, det är ju en upplevelse som inte är lik den andre.

  Ett hett tips, köp hemorodier salva (innehåller bedövning) eller be om att få på sjukhuset bedövningssalva (vet inte om detta är något man kan få i Sverige) väldigt skönt att använda när du ska behöva bajsa första gången efter förlossningen. Hade hört sjuka historier gällande detta och tog bedövningssalva som man skjuter upp i rumpan, in case of, kände ingenting. Men man vill inte chansa heller XD

  Lycka till när det väl är dags, bästa upplevelsen i mitt liv <3

 • Rebecka says:

  Själv precis fått en liten tjej och de bästa tips jag fick var att ta mer sinksalva till babyrumpan, bäbisar bajar väldigt mycket i början och blir lätt väldigt röd pgr av att bajset svider. Så ta med de och smörj på så fort du ser att den lille blir röd ☺️

 • Leila says:

  hello the most beautiful where does your gray pajamas come from? top right.

 • Julia says:

  Byxor med “fot” till bebisar är tyvärr inte så smidigt för de sprattlar en del och gör hastiga rörelser, då åker oftast fötterna ur och “fastar” i benet. Mycket bättre med mjuka strumpor! Samt om dom är för stora så är dom för stora, man kan inte vika upp benen, och är dom för små, ja då är det också kört. Dom måste sitta ganska exakt för att dom ska sitta bra.
  Med vår första låg hon hud mot hud med oss, eftersom det rekommenderades både för hennes närhetsbehov, vår värme och något om immunförsvaret, samt om man ska amma så känner vår kropp av vad den ska göra om de känner bebben<3
  Jag köpte några risiga tofflor på Ikea som jag slängde när vi åkte hem för golvena var INTE så nice på varken förlossningen eller BB 😞

  Ett tips är att ladda upp med massor utav Amningsinlägg hemma för du kommer läcka enormt mycket.. jag gjorde nästan av med ett helt paket på ett dygn. Tillslut köpte jag uppsamlingskupor, som var magiska!!!
  Man har den alltså på det bröstet som man inte ammar med (när man ammar så sätter det igång reflexen på andra bröstet, så det står härliga till)
  Så jag satte på uppsamlingskupan, tills den var helt fylld med mjölk och sparade den mjölken i frysen(perfekt, slippa hålla på och pumpa om man vill ha reserv hemma)
  Eller så slängde jag det bara. Men det sparade verkligen in på dessa Amningsinlägg som blev dyblöta så fort.
  Dom kan vara bra att ha på lite då och då när man vill lufta bröstet också, vilket man behöver göra rätt ofta så man inte får sår.
  (Minns att du inte visste huruvida du skulle amma eller inte men jag beeer dig att prova, du kommer älska närheten du får med ditt barn, det är det myyysigaste som finns)

  Och använd lypsyl när du tar lustgas, jag glömde använda och fick fan för det i flera veckor efter… läpparna blev förstörda!!

  Tips är att köpa hem parfymfri intimtvål, och parfymfri deodorant om du ammar, de kan ju vara väldigt känsliga för dofter och vill helst bara känna din doft.
  Jag låg ner och ammade mestadels på nätterna så hennes huvud hamnade nästan i min armhåla, haha… så jag var väldigt noga med parfymfritt all the way.
  Flummigt inlägg men det finns ju sååå mycket man vill dela med sig utav för att underlätta men i slut ändan så tror jag att det är inviduellt.
  Stoooort lycka till <3

  PS glöm inte hörlurar till er båda.

 • Monika says:

  Hej! Jag orkar inte läsa alla kommentarer så du kanske resan fått dessa tips 😅 Men babynest till bebisen (eftersom baljan/bebissängen är så stor på BB och bebisar är vana vid det trånga och mysiga utrymmet u magen, och så en lång kofta till dig. Om det blir så att du åker hem i en binda stor som en blöja (ja dom har såna på BB och dom är allt annat än roliga, fastän väldigt sköna 😆) så kan det vara skönt att ha en kofta som går ner lite ☺️ Du kanske inte bryr dig alls om det faktumet men OM du gör det är det skönt att ha med en ☺️ Och så eget mjukt toapapper då sjukhusens känns som att torka sig med tidningspapper efter en förlossning 😭 lycka till med allt när det är dags! 😍

 • Jennifer Klingvall says:

  Hej! Måste bara tipsa om att ta med morgonrock! Jag bodde i ”rocken”/klänningen man får vid förlossningen och det var så skönt att ta på sig sin morgonrock över när man skulle upp och kissa eller när man hade bebis på magen och kunde linda rocken runt den lille. Vi hade även fler tröjor till Alex (pappan) där säkert 3-4 blev smutsiga pga kräk osv, så ta gärna med fler ☺️❤️

 • Emma says:

  Vet inte om du fått detta tips, men: Multi-gyn-kompresser!!! Så skönt att ha i trosorna första veckan, jag hade aldrig överlevt utan dom 😉 Lycka till.när det är dags.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *