MENU
20:37 | January 8, 2018

For The Baby Part 1.

Saker till bebis – Del 1

Pregnancy

Skötbädd – Summerville
Changing Mat – Summerville
Snutte – Elodie Details (här)
Baby Gear – Elodie Details (here)
Babynest – Red Castle Cocoon Baby (här)
Babynest – Red Castle Cocoon Baby (here)
Sovpöl – NG Baby (här)
Sleeping nest – NG Baby (here)
Kabelstickad filt – Jollein (här)
Cable knitted blanket – Jollein (here)
Filt – Jollein (här)
Blanket – Jollein (here)
Bamboo filt – Les Enfants
Bamboo blanket – Les Enfants

 

Vilket svartvitt inlägg, haha. Många av er var sugna på att se lite av det vi köpt hem. Tänkte att jag delar upp det lite, denna gång fick det bli bäddar och filtar. BB-väskan inlägget är på G också förresten! Vi har inte plats med något skötbord på toaletten, så vi köpte en skötbädd att ha på tvättmaskinen men jag förmodar att vi kommer använda det lite här och var i lägenheten tillslut. Hoppas denna snutte uppskattas lika mycket som jag tror, är sugen på en i grått också.

Vi är lite osäkra på hur vi ska göra med säng, men vi tänker att vi börjar med att samsova. Känns helt enkelt smidigast med amningen! Läst på massor och vi vill ju inte ha henne direkt i sängen (känns inte alls säkert) men efter att fått massor med tips om detta babynest (nr 2) så fick det bli ett inköp. Det är ergonomiskt och har massor med fördelar för bebis (läs mer om det på länken ovan).

Utöver det har vi en mysig liten sovpöl för vardagsrummet, vilken vi tänkte ha ett babygym över också. Och filtar i massor! Några tjockare men var såklart tvungen att köpa Muslin Blankets från Les Enfants, fått så mycket tips om dem. Så mjuka och blir tydligen bara mjukare när man tvättar dem – perfekt!

What a black and white post, lol. Many of you were excited to see a little of what we bought for the baby/home. I thought I’d divide it a bit, this time there would be beds and blankets. The BB bag post is on it’s way too! We do not have room with any changing table on the toilet, so we bought a bed to have on the top of the washing machine, but I guess we will use it a little here and there in the apartment. I hope this baby gear is as appreciated as I think, I want one in gray as well.

We are not sure how to do with a baby bed, but we think we will start to have her in our bed. Just feel the smoothest of breastfeeding! I’ve been reading a lot and we do not want to have her straight in bed (doesn’t feel safe) but after receiving lots of tips about this baby nest (nr 2), we had to buy it. It’s ergonomic and has lots of benefits for baby (read more about it on the link above).

Other than that we have a cozy baby nest for the livingroom, we thought we could have a baby gym over it too. And we bought so much blankets, lol. Thick ones and thinner ones! Just had to try the Muslin Bamboo Blankets and yes they are so soft. Love them!

8 Responses to “For The Baby Part 1.”

 1. Emma on

  JA! Muslinfiltarna är dom bästa ever!
  Vi använder dom överallt, sängen, vagnen, när han bara vill ligga å mysa, dom är såå härliga.
  Vi har också myspölen i vardagsrummet, mycket uppskattat. Även för oss föräldrar då det blir en bra uppsamlingsyta på kvällarna då Oliver gått och lagt sig😉

  Reply
  • victoriatornegren on

   svar: Fick en serie from Rituals som verkar toppen :) Annars köpte jag en vanlig babyolja bara. Menar du amning? Kram!

   Reply
 2. Dita on

  Hej! Vet att du tidigare har nämnt att du har haft en del foglossning. Jag har extremt mycket foglossning (både framtill i 6blygdbenet och bak. Måste ta korta steg och gå väldigt långsamt för ta mig runt. Jag längtar till att få träna och röra på mig. Du skriver att du har fått rutiner nu och är ute på promenader. är din foglossning borta eller hur gör du? Jag går ner på halvtid nästa vecka och vill gärna röra på mig mer. Är i v 33. En annan fråga din hy ser väldigt fin ut. Har du under graviditeten fått några stretchmarks/celluliter och var på kroppen i sån fall? Ha en fin kväll :)

  Reply
  • victoriatornegren on

   svar: Åh, exakt! Jag började använda bälte, vilket jag tyckte hjälpte supermycket. Min foglossning har blivit så mycket bättre nu, sedan vet jag vad jag ska undvika (inte springa i trappor, inte lyfta tunga saker, inte böja mig ned och upp för mycket, te.x plocka upp saker från golvet) :) Finns massor med bra “rehab”-övningar också! Jag har inte fått några nya bristningar men säkert nya celluliter runt rumpa och ben (har det sedan innan också).

   Reply
 3. Bianca on

  Hi victoria!
  Once again congrats to your baby girl! Have been with you since like 2008 :)
  I agree that it feels safer to have baby sleep with you! Have you seen the babybay? I don’t know the english word but in german it’s “beistellbett”. It’s a little bed that you can attach to your bed so that baby has his own mattress but is close to you! Maybe it could be interesting for you. My son is 18 months and still sleeps there 🙊

  Reply
  • victoriatornegren on

   answer: Yes, we have seen that! But I prefer a babynest in the bed :* Thanks for your advice though, really appreciate it!

   Reply

Leave a Reply

 • (will not be published)