Pregnancy Week 33

Gravid Vecka 33

55 days left

Min vikt: 63 kg (+14 kg)
My weight: 63 kg (+14 kg)

Bebis utveckling: Barnet är nu ca 40 cm lång och väger 1,98 kg i början av veckan och ca 2,15 vid veckans slut. Barnet kan nu uppfatta ljus och mörker, till exempel om det är dag och natt. Barnet tränar mycket, bland annat på att öppna och stänga ögonen.

Baby progress: The child is now about 40 cm tall and weighs 1.98 kg at the beginning of the week and about 2.15 at the end of the week. The child can now perceive light and dark, for example, day and night. The child is exercising a lot, including opening and closing her eyes.

Min status: Jag har lagt på mig så himla mycket vätska på slutet men det börjar redan släppa efter ett par dagar med motion och bättre kost. Fick av mig förlovningsringen imorse och kommer nog inte våga ta på den igen förrän efter förlossningen. Så fail om jag hade behövt klippa upp den som jag hört att vissa behövt göra.  Tror inte Erik hade varit så sugen på att köpa en ny, haha. Magen växer i alla fall så det knakar och jag kan inte böja mig så mycket nedåt från sittande position. Har en box under tallriken när vi äter vid vardagsrumsbordet. Jag har även känt av lite förvärkar! Jag vet vad jag klarar av och inte nu (inte skitmycket dock, haha) och så länge jag följer det mönstret mår jag kanoners!

My status: I have been so swollen lately, but it starts to feel better after a couple of days of exercise and a better diet. I was able to remove my engagement ring this morning and I will not dare to put it on again until after childbirth. Such a fail if I had to cut it off, I don’t think Erik had been so crazy about buying a new, lol. My stomach grows and I can not bend myself so much down from my sitting position. I Have a box under the plate when we eat at the living room table now. I have also felt some acquisitions! I know what I can do and not now (not much though, lol) and as long as I follow that pattern, I’m just doing great!

Övrigt: Vi var hos barnmorskan idag och mätte livmoder, lyssnade på barnets hjärtslag och tog blodprov och blodtryck på mig. Följer fortfarande “mittenkurvan” och mina värden och blodtryck såg jättebra ut. Bebis ligger kvar med huvudet nedåt, så himla glad för det. Finns dock mycket nerver “där nere” så ibland bränner det till rejält.

Other: We were at our midwife today and measured the uterus, listened on the babys heartbeat. My blood value looked good and so did my pulse. She still have her head down in the right position (yey). However, there are many nerves “down there” so sometimes it like a burning feeling for a few seconds.

11 Responses to “Pregnancy Week 33”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *