+/- W.47

Australien får mig verkligen att förstå hur nice livet är. Jag älskar att vara här och kommer ta hit lillan på en längre sväng så fort vi kan!

/ Australia really reminds me of how good life can be. I love to be here and will bring our little one as soon as we can!

Snart december vilket får mig att bli så lycklig i själen. Vi har ju ofta varit i solen i december så känns väldigt mysigt att få en hel decembermånad i riktig vinter och jul-anda. Kanske julpynta och julbaka hemma för första gången jag flyttade hemifrån? Så får det bli!

/ It’s december really soon which makes me so happy. We always been traveling big parts of december so it feels really good to be home this year and go all in for the christmas feeling. Maybe we should christmas decorate our apartment for the first time since I moved from my parents? And I’ll bake a loooot of christmas candy. Can’t wait!

Vi har gått in i vecka 27 och jag känner att jag ”börjar se slutet”, äntligen. Vi har nådde -100 dagar förra veckan (94 dagar kvar nu) och allt känns bara så mycket lättare psykiskt.

/ We’re in week 27 and I can feel that the end is getting closer, finally. We reached -100 days last week (94 days left now) and everything feels so much easier.

Vi har bokat in massor med kurser! Profylax (har ni gått någon sådan? Hört att det ska vara jättebra inför förlossningen) och tre föräldrakurser. En med fokus på förlossning och de andra förberedande för den första tiden med barnet. Erik och jag kommer gå tillsammans, så mysigt.

/ We booked a lot of parental classes. Prophylaxis courses and preparing for giving birth and the first time with the child. Me and Erik will go together, so cozy.

Jag är så fruktansvärt less på att inte se ut som “mig själv”. Det har varit väldigt jobbigt här i Australien då mycket fokus ligger på att skapa content. Jag kan inte bära kjol eller shorts och alla klänningar ser ut som tält. Burit samma outfit typ alla dagar bara för att jag knappt har något som passar längre.

/ I’m so done with not looking like ”myself” anymore. It’s been extra hard here in Australia when much of our focus is on creating good content. I can’t wear skirts or shorts and all the dresses looks like tent. Been wearing the same outfit almost everyday just because I have nothing that fits me anymore.

Jag har börjat drömma så mycket mardrömmar! Vaknat både av att Erik försökt lugna ned mig för att jag panik-andats men också av att han “hållit fast” mig för att jag haft så hetsiga rörelser. Inatt vaknade jag av att jag drömde att en kille sparkade mig två gånger i magen. Fy!

/ I started to dream so much nightmares. I been waking up both of Erik trying to calm me down because I’ve panicked but also of him holding me tight because of my heated movements. Tonight I woke up because I was dreaming that a man kicked my belly really hard two times.

Jag har tagit på mig lite mycket jobb denna resa. Det är inte lika smidigt att fota samarbeten längre. Både för att jag inte riktigt känner min kropp men också för att jag orkar så mycket mindre.

/ I have too much work this trip. It’s not as easy to shoot collaborations anymore. Both because I don’t really know my body but also because of my energy level.

Känt mig allmänt nere på slutet. Även om vi har det helt underbart här så har jag lite hemlängtan. Behöver vara hemma och koppla bort och koppla av.

/ I been feeling a bit down lately. Even if we have the best time here I longing home. I want to be home and disconnect myself and relax.

13 Responses to “+/- W.47”

 • Fyfan vilka hemska drömmar 🙁 Hoppas verkligen att det försvinner snart.

 • Anna says:

  Kan verkligen tipsa om gravidyoga och mindfullnessövningar inför förlossningen. Var först på en profylaxkurs, men ärligt talat så kändes det ganska gammeldags och för mig blev det mest en kamp om att inte börja hyperventilera. Men såklart är ju det helt individuellt, och att gå kurser både innan och efter är ju en väldigt bra förberedelse.
  Oavsett vad så kan du lita på att din kropp vet exakt vad den ska göra när det är dags, så länge du vågar lita på den 🙂

  • victoriatornegren says:

   svar: Jag har hört att det är så bra med gravidyoga! Måste börja asap 🙂 Ja, hört lite blandat om profylax men får testa helt enkelt. Kram!!

 • Nina says:

  Alla såna där kurser var fett ovärt för min del. Gick så jäkla snabbt att allt fokus var på lustgasen. Den enda jag egentligen rekommenderar är förlossningens egna kurs. För foglossningen så rekommenderar jag vattengymnastik! Går man via landstinget Rehab *insert valfri stadsdel* (går att boka på 1177) så blir det typ gratis med alla läkarbesök osv.

  • victoriatornegren says:

   svar: Bara profylaxen, dom andra är förberedande inför när barnet är fött 🙂 Alla är vi olika, kanske känner exakt samma sak som du efter men känns i alla fall bra för “förlossningsstressen” att försökt få lite extra kunskap :* Tack för tips!!!

 • L says:

  Dan va fint att du är ärlig, tror alla (spc vi som också är gravida, Hej hormoner etc.) känner igen oss. Allt är inte rosa och det kan ju va fint o intressant ändå, som det ofta är med det som är ärligt.
  Kämpa på ❤

 • Julia says:

  Hej! Jag gick in i vecka 39 idag!! Helt. Sjukt. Jag lovar dig att veckorna kommer gå fort. Helt plötsligt sitter man här och ba “vad hände?!”. Iaf, jag och min sambo gick föräldrakurs genom vår MVC. Det var tre tillfällen och även om vi läst det mesta på nätet (1177 t.ex.) tyckte jag det var himla bra. Kul att träffa andra blivande föräldrar och snicksnacka lite. Vi valde även att gå en betalkurs i profylax på vår MVC (två tillfällen). Det är det BÄSTA jag gjort. Jag var inte direkt nervös inför förlossningen innan, men det känns ännu bättre nu. Vi fick så mycket bra tips och råd! Känns riktigt skönt att min sambo fått lite mer klara uppgifter inför förlossningen också. Det tror jag kommer hjälpa honom att känna sig viktig och att han faktiskt bidrar. All lycka till!

 • Ebba says:

  Alltså, gå de kurser du känner låter intressant! Vi gick bara i föräldragruppen som vi blev indelade i av mvc. Inte jättebra MEN avi har hållt kontakten efteråt och det har varit kanon!

  Sen ville jag mest bara skicka en stor KRAM för att du har det lite tungt! Är alltid jobbigt när man hamnar i ett läge när kroppen helt plötsligt inte orkar fast man så gärna vill. Men nu är hon snart här ✨ (Och håller helt med om att det var lättare att gå ner på tvåsiffrigt med dagar kvar!)

  • victoriatornegren says:

   svar: Jag förstår, äh, vi får testa helt enkelt och se vad vi tycker. Och tack snälla du för omtanke! Kram

 • Jenny says:

  Men du, kolla på Beyonce, hur läcker som helst när hon var gravid! Visa upp dig o var stolt över fina magen 🙂
  Du är ju hur fin som helst!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *