11 Answers About The Pregnancy – So what’s our due date?

Hur märkte du att du var gravid?
How did you notice you were pregnant?

Först och främst det klassiska med att jag gick över tiden för beräknad mens men det var det första symtomet som fick mig att ta ett graviditetstest. Fick (vad jag trodde) världens mensvärk, vilket visade sig var molvärk efter en googling 😉

First of all that I didn’t got my period but it was my first symptom that made me take a pregnancy test. I got so much menstrual pains, which showed up to be a whole other pain after I googled it. 

Hur har du mått hittills?
Have you had any complications so far?

Jag har faktiskt mått så himla bra hittills. Önskar alla den graviditet jag haft! Självklart har jag varit öm lite här och där men ingenting märkvärdigt. Då har den psykiska delen varit så mycket mer påtaglig för mig. Den extrema oron, att inte ha kontroll och kroppens förändringar.

I’ve had the best pregnancy so far. Of course I’ve been a bit sore here and there, but nothing special. The mental part have been way more challenging for me. The anxiety, to loose control and the change of my body. 

Hur lång tid tog det för er att bli gravida?
How much time did it take for you to get pregnant?

Svårt att veta exakt, men det hände vid min första “riktiga” ägglossning efter att jag slutat med p-piller. Så det hände väl mer eller mindre vid första möjliga försök, haha.

Hard to know the exact time, but it did happen around my first “real” ovulation after I quit with my birth control pills. So I would say it happen the first time it could happen, lol.

Kommer ni lägga upp bilder på barnet på sociala medier?
Will you share pictures of the baby on social media?

Alltså vet inte hur jag skulle kunna motstå? Är så taggad på att ta bilder på vår lille sötnos! Kommer behöva behärska mig från att inte bara lägga upp bebisbilder.

I have no idea how I could resist not to. I’m so excited to take photos on our little baby! It’s gonna be a struggle not to just post photos on the baby, lol. 

Vilken vecka är du i och när beräknas du att föda?
Which week and when is your due date?

Jag är i vecka 20 och beräknas föda den 28:e februari. Dvs, halva tiden har gått! Woho. Vi blev faktiskt tillbakaflyttade en vecka så återupplever vecka 20 igen.

I’m in week 20 and the baby is planned the 28th of February. So I’m half way there! Our due date actually changed last week so I have to experience week 20 again, lol. 

Var kommer ni bo de närmsta åren?
Where will you be living the coming years?

Vi kommer bo kvar i Stockholm några år till som det ser ut nu. Vi har väl båda pratat om att kanske flytta tillbaka där vi kommer ifrån när barnet blir äldre, men det får vi ta då i sådant fall. Kanske räcker med en stuga i närheten!

We will stay here in Stockholm a couple of more years. We have both talked about moving “back home” when the baby gets older but we don’t know yet.

Har du fått några galna cravings ännu?
Have you had any pregnancy cravings yet?

Jag är en sån som har konstiga cravings överlag, så jag vet inte vad som beror på graviditet eller bara me being me, haha. Men citrus cravings next level. Annars att jag efter 25 år börjat gilla choklad är för mig helt galet!

I’m a person with weird cravings so I don’t know if it is because of my pregnancy or just me being me, lol. But citrus cravings next level. And that I’m after 25 years have started to like chocolate is for me the weirdest thing.

Föredrar ni tjej eller kille?
Do you prefer a boy or a girl?

Nu vet vi ju könet (kommer berätta för er snart) men det ena är inte på något vis sämre än det andra. Jag tycker det är roligare att klä killbebisar och Erik tycker tjejbebisar är sötare. Haha!

Now we know the gender already (I’ll tell you soon) but we don’t prefer anything more than the other. I must say I think it’s more fun to dress boys rather than girls but Erik thinks a baby girl would be much cuter.

Kommer ni gifta er innan barnet föds?
Will you get married before the baby is born?

Nej, vi är “inte ens” förlovade. Känns lite tråkigt att både förlova sig, gifta sig och få barn inom loppet av fyra månader. Typ det enda stora som händer i ens liv, haha. Praktiskt sätt hade det ju dock varit en fördel.

No were “not even” engaged. Feels a bit boring to get engaged, get married and get a baby in four months. The only big things that happens in life, lol. 

Hur har du kunnat dölja din gravidmage? Tänkte speciellt på bilderna på Maldiverna.
How have you been able to hide your pregnancy belly? Especially in the picture from the Maldives.

Något jag inte hade en aning om innan jag blev gravid är att magen verkligen går upp och ner. Ena dagen kan min mage vara superstor och den andra knappt synas alls. Livmodern är ju inte så himla stor än, så det har med helt andra saker att göra. Jag har tillexempel väldigt lite mage på morgonen, då jag passade på att ta de flesta bilderna på Maldiverna. På eftermiddagen och kvällen är den däremot flera ggr så stor!

Something I didn’t know before I got pregnant is that the stomach change it’s size like a roller coaster. One day I can barley see it but the other day it can be huge. The uterus isn’t that big yet so It’s about other stuff. I have a much smaller stomach in the mornings so I took most of my pictures during that time. On the after noon and night time it’s so much bigger though. 

Kommer du föda vanligt eller med planerat kejsarsnitt?
Will you give birth the vaginal way or with a planned cesarian?

Detta är verkligen något som förändrats helt för mig sedan jag blev gravid. Innan har jag varit helt övertygad om att jag skulle göra ett planerat kejsarsnitt. Det fanns ingenting annat! Men så fort jag blev gravid ändrades detta på en gång. Jag tycker det känns skithäftigt med vaginal förlossning och kommer absolut försöka det.

This is something that changed when I got pregnant. Before I was so convinced that I would have a planned cesarian. But as soon as I got pregnant it just changed. Now I’m actually superexcited to give bith the vaginal way so I will try that for sure.  

Här kommer svar på  några av de frågor jag fått hittills. Jag delar upp lite i olika inlägg istället så blir det inte så himla mycket att läsa! Jag vet att så många av er vill veta vilket kön det är, men vi håller på det ett litet tag till. Jag och Erik fick just reda på det, så känns bra att hålla det för oss själva ett litet tag till. Vädret fortsätter vara det ruskigaste någonsin men vi har bokat bio ikväll vilket känns supermysigt. Man får ju passa på medan man kan, haha. Puss!

Here comes answers on some of the questions I got so far. I divide it to different posts instead the post got never ending, lol. I know that many of you want to know if it’s a boy or a girl, but we just got the news ourselves so we keep it a secret just a few more days. The weather is still the worse but we have booked tickets to Blade Runner which feels so cozy. We gotta watch some cinema while we can, lol. Xx

18 Responses to “11 Answers About The Pregnancy – So what’s our due date?”

 • Lisa says:

  Grattis till graviditeten! Ser fram emot att läsa om denna resan och framförallt alla bebisbilder! <3
  Jag har en fråga som jag missade ta med i förra frågeinlägget. Hur tänker du att detta kommer påverka ditt jobb? Ni är ju ute och reser mycket, går på events på kvällar, helt enkelt har ett annorlunda jobb som kräver resor, mycket tid och som man inte kan stänga av efter 17.00 som många andra. Självklart kan man ju resa med ett barn också men inte på samma sätt. Hoppas du förstår vad jag menar! Hade varit roligt att höra om era tankar ang detta.

  • victoriatornegren says:

   svar: Tack snälla! Skitbra fråga. Tar upp det i nästa svar-inlägg <3 Kanske får bli en dagens fråga till och med. Kram!!

 • Julia says:

  Woho, här har du definitivt en ny följare! Upptäckte dig nyss, och kommer absolut följa hela din gravidresa. Lite konstruktiv kritik, ”haha” i slutet av varje mening blir lite jobbigt tillslut! Men annars underbar blogg, längtar tills nästa inlägg!

  • victoriatornegren says:

   svar: Vad roligt! Välkommen :* Men jag älskar det, haha (hahaha sorry). Tycker det blir så strikt annars, men absolut. Ska tänka på det!!! KRAM

 • Lisa says:

  Grattis! I’m so excited to follow your pregnancy journey. I have no doubt that your baby will have the best style 🙂

  • victoriatornegren says:

   answer: Than you so much! Oh, I’m glad you feel that way. Sooo excited to dress our little one 😀

 • Johanna says:

  Ett jättestort grattis! 🙂 Det där med magens storlek ändrar sig med tiden, ju längre in i graviditeten desto mer “konstant” blir den. Mysigt det med 🙂 Ett stort lycka till med allt 🙂

  • victoriatornegren says:

   svar: Tusen tack! Ja, längtar tills jag har en mage även som lägsta minimum, haha. Men det kommer väl! Tack snälla <3

 • Är verkligen så glad för er skull och glad över att du har fått må så himla bra 😊 Känns som att det är en liten baby boom på g då du, Rebecca Stella och Foki är gravida. Helene Torsgården fick nyligen sin lilla Selma 😍

 • Cali says:

  We have the same due date!!!!!!!!!!!!

  Best wishes!!!!! I’m on instagram as

  @calimariecampbell

  xo Cali

 • Elin says:

  Kände exakt likadant om kejsarsnitt/vaginal förlossning! Tyckte vaginal verkade otroligt läskigt innan jag blev gravid och ville inte alls uppleva det men nu så fort jag blev gravid känns det som det självklara valet..? Lustigt att det kan ändras så! Men det är väl kroppen som förbereder sig på något sätt 🙂

  • victoriatornegren says:

   svar: Jamen eller hur! Tycker det är så härligt att det ändrades 🙂 Hoppas man har samma känsla fram till dagen det ska hända 😉

 • Johanna says:

  Åh, stort GRATTIS till graviditeten!! Skönt att du fått må bra hittills också!

  Angående ditt svar på sista frågan; en förlossning är det häftigaste jag varit med om! (Då har mina båda gått bra) Min skräck innan var om det skulle behöva bli snitt 😅 Men jag försökte ändå tänka att bara bebis kommer ut och mår bra så får det ske på vilket sätt det än blir.

  Jag kände lite som dig, var länge inte alls sugen på barn och var lite rädd för att aldrig vilja ha barn. Men så träffade jag min sambo och kände relativt snabbt att “honom vill jag ha som pappa till mina barn” 💚 Nu firar vi snart 4år tillsammans och har under vår tid ihop fått två underbara killar (storebror är drygt 2år och lillebror snart 6månader).

 • Emma says:

  Exakt samma känsla om förlossningen! Var faktiskt livrädd så gick på Aurorasamtal å allt men bestämde mig för att föda vaginalt och d va d bästa beslut jag tagit, var så otroligt häftig känsla och hade en fantastisk förlossning♥️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *