Tortellini With ‘Lobster’ Sauce

Du behöver/You need:

1 morot / carrot
1/2 fänkål / fennel
1 gul lök / yellow onion
1 dl vitt vin/ white wine
1 vitlöksklyfta / garlic clove
1 paket färsk tortellini med smak av ricotta & spinat
1 package of fresh pasta tortellini filled with ricotta and spinach
2 msk tomatpuré / tomato puree
2 msk hummerfond / lobster broth
1/2 burk mascarpone
2 dl grädde / cream
Parmigiano Reggiano
Salt & Pepper

 

1. Hacka alla grönsaker och stek dem lätt i tomatpurén (de ska ej få färg). 2. Slå på vinet och stek lite till innan du slår på grädde, mascarpone och hummerfonden. Låt sjuda i 10 minuter 3. Sila såsen och smaka av med salt och peppar och ev lite mer hummerfond. 4. Koka pastan, slå på såsen och riv över parmesan! Klart.

– 

1. Chop all the greens and fry them together with the tomato puree. 2. Add the wine and let it boil a minute before you add the cream, mascarpone cheese and the lobster broth. Let it simmer for 10 minutes. 3. Filter the sauce and add salt and pepper after taste and maybe some more broth. 4. Boil the pasta add the sauce and some parmesan. Done!

 

Här kommer dagens middag i bild och receptform. Finns en pasta jag har sånna cravings på från en restaurang i stan. Det är en hummerpasta som är helt galen! Läste menyn och beskrivningen och försökte mig på en liten egen “fusk”-variant, dock utan hummerkött då jag ville köra vegetariskt. Måste faktiskt säga att den blev lyckad med tanke på att den tog typ 15 minuter! Har svårt att tro att dom använder varken färdig pasta eller hummerfond till deras dock, hehe.

/ Here comes my dinner with a recipe and a picture. It’s a pasta from a restaurant in town I have such cravings for. I read through the menu and tried my own kind. A simple version that only took like 15 minutes, lol.  I didn’t add lobster meat either because I wanted it to be vegetarian. I have to say I’m pleased and I’m looking forward to try out the “real” one so I may copy it even better next time, lol. 

5 Responses to “Tortellini With ‘Lobster’ Sauce”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *