How To Make Moule Marinière In 10 Minutes.

musslor

 

whatyou

2 dl grädde
2 st schalottenlökar
1 paket blåmusslor á 450g
2 st vitlöksklyftor
2 dl vitt vin

hu

Skala och hacka (eller skiva) lökarna, fräs sedan i olja i några minuter och lägg därefter i musslorna. Slå på vinet och lägg på lock. Låt koka i 5 minuter och slå sedan på grädden. Smaka av med salt och peppar. Servera!

______________________

Nytt år och jag tänkte inviga en ny kategori – “Recept”. Jag sparade ned detta recept från Ica 2011 och har säkert lagat det minst en gång varannan månad sedan dess. Så otroligt snabbt och enkelt men framför allt otroligt gott! Jag brukar servera antingen med pommes och aioli eller vitlöksbröd (ni vet sådant fryst man bara stoppar i ugnen? Godaste). Fungerar annars toppen som en förrätt utan något tillbehör! Angående ingredienserna så köper jag allt på Ica. Icas egna frysta blåmusslor och matlagningsvinet går ju såklart att byta ut mot musslor i nät och ett “riktigt” vitt vin. Men jag tycker detta är allra smidigast och faktiskt godast. Man kan även hacka lite persilja och lägga i!


/ Sorry guys, you have to use Google Translate on this one. Xx

14 Responses to “How To Make Moule Marinière In 10 Minutes.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *