Pregnancy update: Week 18

156 days left

Weight:  +4 kilo

Här kommer min första graviduppdatering! Känns lite nostalgiskt? Vet inte riktigt hur ofta jag ska köra dessa men tycker det är kul att fota magen på samma vis vecka efter vecka. Så roligt att se tillbaka på. Bebis är ca 18 cm lång nu vilket känns helt galet, nu är det verkligen inte bara något liten ärta som ligger där i. Bebis började sparka förra veckan, samma vecka som Ellie. Så tacksam för det! Jag har faktiskt den bästa veckan jag haft sedan jag blev gravid, känner mig smidig, pigg och sådär härligt sugen på allt möjligt. Enda nackdelen är nog att jag kör på rätt hårt fysiskt då jag känner mig pigg men känner snabbt av sammandragningar eller kanske mer att det känns ansträngt och spänt. Kommer inte ihåg hur det var under förra graviditeten såhär i början men vet att sålänge det inte är något som gör ont är det ingen fara, men ska ändå tänka på att ta det lite lugnare.

Nästa vecka är det dags för stora ultraljudet! Längtar efter att få se den lilla. Vi valde att göra tidigt ultraljud, KUB och NIPT denna gång. Vi fick högsta resultat på KUB men jag har varit så orolig i början denna gång så gjort allt man kan för att få bekräftelse på det lilla livet där inne.

Vet inte riktigt vad jag ska ta med i dessa uppdateringar, vad ni tycker är roligt att veta? Tycker ni att det är triggande att jag skriver ut vikt? Utgår bara från vad jag själv tycker är intressant för egen del. Förra gången skrev jag totalvikt, nu valde jag bara den ökade vikten. Öppen för feedback! <3

/ Here is my first pregnancy update! Feels a bit nostalgic. I don’t know how often I’ll share these updates but I thought it was so fun to shoot the belly last time to look back on. The baby is 18cm already and it feels so strange, it’s really not just a little pea in there anymore. I honestly had the best week since I got pregnant, I feel smooth, filled with energy and hungry, lovet it, lol. The only bad thing is that I feel so alert is that I go a bit too hard bodily so I get a lot of contractions or maybe more that I feel it’s tense. But as long as it doesn’t hurt it’s ok I think, but I will have to think about it. 

Next week we have the big ultra sound! We have done two already and I just love to see the baby on that screen. I don’t really know what you wanna read about. Do you think it’s triggering with me writing about the weight? I just write what I think it’s interesting for myself. Last time I wrote my total now I just wrote the gaining weight. Open for feedback <3

7 Responses to “Pregnancy update: Week 18”

 • S says:

  Massor av grattis till graviditeten, älskar att du gör updates och skriver om det!!!! Är så glad för din skull 🙂
  Är själv gravid i vecka 10 nu (vågar knappt tro på det då jag inte gjort något tidigt ultraljud utan får vänta tre veckor men försöker tänka att jag inte kan påverka något och bara ta det lugnt). men skulle tycka det vore så kul med gravidsymptom och gravidcravings vecka för vecka – jag själv har haft väldigt milda gravidsymptom och istället för illamående mer känt ett vagt äckel mot precis allt innan jag ska äta (förutom citrusfrukter och chips) men tycker det är så kul att läsa om andras upplevelser 😀
  Grattis igen <3

 • Kamilla says:

  It is so wonderful to follow your journey! Hope you continue with updates like this 🙂

 • Marie says:

  Allt är kul att läsa! Och bilder på växande magen. 🙂 Tog ni reda på kön via NIPT? När tänker ni dela med oss eller får vi vänta till bebben är född? Väldigt roligt iaf! Att läsa, höra och se. Älskar allt som har med graviditet och förlossningar att göra.

 • Madeleine says:

  Grattis! Jag vill gärna höra mer om hur du mått hittills i graviditeten, både fysiskt och psykiskt. Skulle också vara kul att höra mer om vägen till graviditeten om du vill dela med dig. När kände ni att ni var redo för syskon? Har ni försökt länge eller gick det direkt? Hur har er dotter reagerat? 😊

 • Natasja says:

  Jag tycker inte det är triggande med vikt, men det kanske är bra att inte skriva totalvikten som du säger. Tvärtemot hjälpte det mig att läsa dina förra graviditetsuppdateringar då jag själv också gick upp väldigt mycket i vikt och tyckte det var skönt med din ärliga reflektion över det.
  Kommer du göra någonting annorlunda denna gång för att inte gå upp lika mycket eller tror du att du har ett nytt tankesätt till viktuppgång den här graviditeten? Jag skulle nog velat ha eller försökt röra på mig lite mer nästa gång för att jag tror att jag mått bättre av det när jag var gravid sist!
  Ska bli kul att följa oavsett 😊

 • Karolina says:

  Hi Victoria, I would love to see your progress month by month – weight, pictures, mood etc. I am also pregnant and it is so much fun to see other woman in the same stage of pregnancy. Have a nice day!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *