Pitasnack with feta dip

I fredags åt vi grekiskt (cevapcici, rostad potatis & greksallad)  och testade detta som tillbehör! Sett det på Bisses story och känt att det här MÅSTE jag testa. Det är alltså “pitachips” och en fetaost dipp, vi hade även denna dipp som “sås”. MAGISKT gott! Kommer absolut göra igen men då byta ut minifraiche mot vanlig då jag tyckte den blev i det rinnigaste laget. Eller kanske bara låta den stå ett tag i kylen innan servering! I alla fall, här kommer recept:


Chips

1 paket libabröd
Olivolja
2 tsk Vitlökspulver
Salt 2 tsk

Dipp

1 paket fetaost
1 burk créme fraiche
1 dl majonäs
1/2 citron
1 matsked honung
1 pressad vitlöksklyfta
Olivolja

Hackad färsk Persilja

Sätt på ugnen på 180 grader! Skär trekanter av brödet och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda olja, salt & vitlökspulver och pensla över chipsen på ovansidan. Stoppa in chipsen i ugnen och gör dippen under tiden. Blanda créme fraichen med majonäsen, honungen och vitlöken. Riv ner lite citronskal (endast det gula) och pressa ner en halv citron. Addera lite olivolja, salt & peppar och smula ner fetaosten och blanda. Ta ut chipsen när dem är gyllenbruna! Hacka lite persilja och strö över.

1 Response to “Pitasnack with feta dip”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *