Recipe: Sashimi With Ponzu Soy Sauce

Recept från Mitt Kök på Expressen.se

Detta recept var det jag lagade i min senaste youtube-video och fasen vad gott det var! Jag råkade ta vanlig soja och det blev alldeles för starkt, jag fick slänga ihop ny sås och mums. Älskar en tartar med fisk och avokado med denna asiatiska touch! Kul att kunna göra hemma och det var verkligen så lätt.

Recept (1 portion):

300 g salmalax
1 st avocado
1 ask smörgåskrasse
1 st salladslök (sommarlök)

Ponzusås
0,5 dl limesaft
1 dl japansk soja, gärna den milda varianten
1/2 röd chili, finhackad
1 cm ingefära i bit, finhackad
1 st pressad vitlöksklyfta
1 tsk sesamolja (valfritt)


Tillagning:
 1. Blanda ponzusåsen och låt vila en timme i kylen. 2. Tärna laxen och avokadon. 3. Hacka salladslöken. 4. Lägg upp laxen och avokadon på ett fat. 5. Strö den hackade löken. 6. Häll på ponzusåsen. 7. Klipp över lite smörgåskrasse.

Recipe (1 portion):

300 g salma salmon
1 avocado
1 box with watercress
1 scallion

Ponzu sauce

0,5 dl pressed limejuice
1 dl japanese soy (the milder one)
1/2 red chili, finely chopped
1 cm grated ginger piece
1 pressed garlic clove
1 tsk sesame oil (optional)


How to cook: 1. Mix the ponzu sauce and let it rest in the fridge for 1 hour 2. Dice the salmon and avocado into smaller cubes 3. Chop the scallion 4. Add the salmon and avocado to a plate 5.  Add the chopped onion on top 6. Pour the sacue over 7. Cut some watercrass on top.

4 Responses to “Recipe: Sashimi With Ponzu Soy Sauce”

  • Åh HERRE så gott, tack för tips!!

    http://johannagrahn.se

  • Nathalie says:

    Tack för grymt recept 🙌🤤🤤 Måste även fråga angående jeansen från Zara som Ellie hade på sig häromdagen, vilken storlek har hon? Ska beställa samma till min tjej som är nästan jämngammal. Zara brukar vara så små i storlek tycker jag (hon har 92/98 i andra kläder). Hon är en kort tjej dock så 98 kanske blir superlånga ändå? Men hon är nog mer knubbig än Ellie runt magen 🧐

  • Tiffany says:

    Hej! Skulle inte du kunna tipsa om lite Nice skinnjackor? Älskar din stil så mycket🤩

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *