My Morning Skincare Routine

– Detta inlägg innehåller betalda länkar-

Products I’m using in my morning skincare routine

För ca 1-2 år sedan började jag utökade min hudvårdsrutin från att “bara” använda rengöring och dagkräm till att addera först ögonkräm, sedan serum, sedan en toner och sedan en olja och nu senast essence. Varför? Min hy var inte längre balanserad och jag behövde addera produkter för att lugna och balansera min hy. Jag har alltid haft väldigt torr och känslig hy och försökt hitta den perfekta krämen för att “ge” (ingen fuktkräm ger fukt, den bevarar osv men känns som onödig fakta i just detta inlägg) tillräckligt med fukt för att balansera min hy men insåg att jag behövde addera produkter i min rutin istället. Och WOW vilken skillnad rätt produkter ger.

Dessa produkter ovan är “basen” i min hudvård på morgonen (kvällen använder jag lite andra produkter som är mer aktiva, exfolierande osv, annan rengöring mm), vissa perioder eller vissa dagar adderar jag fler produkter. Ofta en kräm eller ett serum med en och annan vitamin, en booster eller ampuller men tänker att jag kan göra det i ett separat inlägg! Jag använder dock inga syror mer än någon produkt med PHA (den “snällaste” syran). Men ni som har annan typ av problemhy, läs på lite om BHA och AHA-syror. Ni förstår inte hur mycket info jag vill klämma in här mellan raderna men ska försöka hålla mig kort, men dessa produkter använder jag alltså just precis nu som “bas”. Men jag kan även göra mer separata inlägg om varje enskilt steg och mina favoriter inom just den kategorin om ni vill. Så detta får bli en basic översikt så får jag skriver mer info framöver. Nästan alla dessa produkter nedan har i alla fall fokus på återfuktning och/-eller lyster.

Jag använder dessa produkter i denna ordning, helt efter den koreanska hudvårds modellen:

1. Rengöring – Biotherm Biosource 3-in-1 Cleansing Water (länk)
2. Toner – Clarins Lotion Tonic (länk)
3.  Essence – Laneige Water Bank Hydro Essence (länk)
4. Serum – Exuviance Collagen Triple Boost Serum (länk), Lancome Genifique (länk)
5. Ögonkräm – ACO Sensetive Eyecream (använder dock denna bara provosoriskt då jag varit lite extra känslig runt ögonen, kör slut på den sen blir det någon mer rejäl).
6. Dagkräm + Olja – Kiehl’s Ultra Facial Cream (länk) + Lancôme Absolue Precious Oil (länk)

*I nästa avsnitt av vår beautypodd kommer vi också prata om hudvårdsrutiner och serum så då kommer ni höra mig prata lite mer om vissa av dessa produkter, och då får ni som vanligt få 20% off på våra favoriter, säger till när det är uppe.

/ For 1-2 years ago I changed my skincare routine from “just” using a cleanser and a daycream to add first eyecream, then serums, then toners and oils and essences. Why? Because my skin wasn’t longer balanced and I had to add more products to calm my skin and make it balanced again. I always had a really dry and sensetive skin and I tried to find the perfect daycream for years that would give my skin the glow and moisture that it needed but little did I know that I would never find just one product that could give me all of that. I needed to add more products and wow what a different a new skincare routine can give you. 

The products above is my base for my morning routine! I could have add so many products to that picture but I felt we needed to start somewhere. For my night routine I use a more “heavy” cleanser, more active ingredients, exfoliating and so on. More about that in another post! I wanna add so much more info between the lines but I thought I should keep myself simple. So these are the products I use as my foundation for my skincare routine. But I thought I could do more posts but with separate categories and write more about each products. Like all my favorite serums, favorite toners and so on.

1. Cleanser – Biosource 3-in-1 Cleansing Water
2. Toner – Clarins Lotion Tonic
3. Essence – Laneige Water Bank Hydro Essence 
4. Serum – Exuviance Collagen Triple Boost Serum, Lancome Genefique 
5. Eyecream – Aco Sensetive Eye cream (I’m just using this temporary though I have dry spots on my eye lids)
6. Daycream + Oil – Kiehl’s Ultra Facial Cream + Lancôme Absolue Precious Oil

6 Responses to “My Morning Skincare Routine”

 • Älskar essencen från Laneige, blir återfuktad på en helt annan nivå av den 😍👏🏼

  http://johannagrahn.se/

 • Jenny Josefin says:

  Åh! Tack, tack, tack underbara du för detta fina inlägg ❤️

 • Amanda says:

  Jag håller med dig. Rätt produkter ger resultat och wow säger jag bara när man verkligen får in en rutin. Jag är helt hooked på koreansk Hudvård med double cleanse 🥰
  Kram

 • Josefin says:

  åh så roligt inlägg! Älskar sånt här då jag nyss också blivit mer insatt😍Jättekul med sång här på Youtube med! Har läst på så mkt senaste veckorna och det tar ju typ aldrig slut😂 haha.

  Några frågor,
  1: hur tänker du kring spf , har du något varje dag över din dagkräm då uv strålar åldrar huden även om solen ej lyser och är skadlig även genom glas. Använder du krämer med spf alla årstider året om?

  2: Exfolierar du även på sommaren eller utomlands, ? Huden är ju väldigt känslig efteråt och har läst att man bör helst avvakta med det 1 månad innan längre veckor tillbringandes i sol, eller är du mest i skuggan? Får en känsla av att du älskar att sola.

  3: Olja även på dagen,hur tänker du kring att många oljor täcker porerna så huden ej andas? och att olja under spf inte är bra. Jag använder bara olja på natten just nu pga det, bara nyfiken på hur du tänker 🙂

  Ha det så bra!

  • victoriatornegren says:

   Svar: Kul du gillar!!! Och förlåt för sent svar. Jag har en annan hudvårdsrutin på sommaren 🙂 Men spf har jag i min primer som jag alltid tar på mig innan jag går utanför dörren, även då jag inte lägger en make efter. Finns ju massvis med olika produkter som exfolierar, jag använder te.x aldrig ”starkare” syror som AHA eller BHA i mitt ansikte, som jag uppfattat det inte rekommenderas i samband med sol (inte så påläst då jag ej använder). Kan inte svara på det angående oljan mer än att det fungerar magiskt för mig 🙂

 • Madeleine says:

  Skriv gärna mer om varje steg i din hudvårdsrutin och vilka dina favoriter i varje kategori är!! Så roligt att hitta nya hudvårdsfavoriter 🥰

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *