Most Delicious Chewy Brownie Cookie

Alex tvingade mig att göra dessa kakor och OMG jag förstår hypen. Helt magiska! Receptet kommer från Fridas Bakblogg (här) men gjorde om det lite efter egen smak.  Notera att jag använde 200 g marabou havssalt och skippade därför saltet i, kommer köra på det framöver också pga blev magsika*

 

Recept
Recipe

200 g ljus choklad 
125 g smör
2 dl strösocker
1.5 dl farinsocker
2 stora ägg
3 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt

200 g light chocolate
125 g butter
2 dl powdered sugar
1.5 dl brown sugar
3 dl wheat flour
3 tablespoons cocoa
1 teaspoon baking powder
1 pinch of salt
2 egg

Gör så här: Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä två plåtar med bakplåtspapper. Smält ihop choklad och smör i en kastrull på låg värme, låt stå (jag hade på 3:an hela tiden). Vispa ägg, strösocker och farinsocker fluffigt med elvisp, vispa i 5 minuter (vi hade tydligen ingen elvisp så körde med en mixer och det blev ändå toppen). Vispa ner chokladblandningen i äggfluffet tills allt blivit väl blandat. Vänd till sist ner de torra ingredienserna och arbeta försiktigt ihop en klumpfri smet. Skopa upp smeten med jämna mellanrum, 5 st på varje plåt. Jag tog hjälp av två matskedar, ska vara rätt rejäla klickar. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10 mintuter, ta ut och låt svalna helt innan du flyttar kakorna från plåten.

How to do them: Put on the oven to 175°c and and cover two plates with baking sheet paper. Melt chocolate and butter in a saucepan on low heat, let it be. Mix eggs, powdered sugar and brown sugar fluffy with an electric mixer, mix for 5 minutes. Mix the chocolate mixture in the egg fluff until everything is well mixed. Finally, add the dry ingredients and gently work together a lump-free batter. Scoop up the batter, 5 pieces on each plate. Bake the cookies in the middle of the oven for approx. 10 minutes, remove and allow to cool completely before moving the cakes from the plate.

3 Responses to “Most Delicious Chewy Brownie Cookie”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *