Recipe: Baked Zucchini With Taco Mince

Fylld zucchini med tacofärs och fetaoströra

Ledsen för den extremt fula matbilden, haha. Försökte ändå! Vissa rätter är bara fula MEN väldigt goda. Detta åt vi till middag igår och lunch idag. Sparade röran och köttfärsen och “gjorde om rätten” idag.  Kändes inte som att det skulle bli så gott att värma upp! I alla fall, så enkelt men så gott! Gjorde även världens godaste “sås” till. Älskar ju fetaost-röra men kändes som att det vore kul med lite mer smak, så tog en burk Creme Fraiche med Chili&Paprika-smak & ett paket fetaost. Så jäkla god röra! Kan tänka mig att den passar perfekt till massor med maträtter och speciellt till grillat. Mums!

Sorry for the ugly food picture, lol. I really tried, but some dishes are just ugly BUT taste really good. We had this for dinner yesterday and lunch today. So easy but so good! 

Du behöver:

4 zucchini
ca 500 g färs (jag använde blandfärs)
1 burk Creme Fraiche Chili&Paprika
1 paket små kvisttomater
1 påse tacokrydda
150 g riven ost
1 pkt fetaost


Gör såhär:
Sätt på ugnen på 200 grader! Dela zucchinin i halvor och gröp ur (åt upp innehållet på en gång, så gott, haha). Salta och låt “svettas” i ca 10 minuter. Stek färsen med tacokrydda enligt anvisning och häll i 1/3 del av osten. Torka ur zucchinin och fyll med färsen. Strö över osten. Lägg i en smord ungsform och stoppa in i ugnen i ca 20 minuter! Samtidigt som zucchinin är i ugnen så gjorde jag röran (smula fetaosten i en skål och häll i creme freshen och rör runt) och salladen. Igår gjorde jag sallad med sallad, tomat, paprika och hela köret men idag fick det bli körsbärstomater.

8 Responses to “Recipe: Baked Zucchini With Taco Mince”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *