+/- W.28

Semester! Alltså wow vad skönt. Jag är så glad att jag tillät mig själv att bara vara och känna noll stress över att göra just det. Det känns som att det blev en positiv “trend” (fel ord men ni förstår) i sommar bland oss influensers att våga ta ledigt om det var det man känner/kände för.

Jag och Ellie hade vår första riktiga aktivitet tillsammans nu i stugan, jag blev nästan tåröd. Vi plockade blåbär! När dom är mindre är det ju mer så att man underhåller eller passar upp barnet, men nu kunde vi verkligen göra någonting tillsammans. Svårt att förklara men det var en speciell känsla.

Lätt för mig att tänka att åh, det är mitten av juli, sommaren är snart slut. Men det är faktiskt en hel del veckor kvar och det gör mig väldigt glad. Haft en så bra sommar hittills och att liksom få klämma in ännu mer gör mig pirrig!

Vissa saker gör att man blir extra tacksam över det man har. Utöver det självklara så är att gå ut på galej är en sån grej för mig. Inte för att jag på något vis har tråkigt, utan att jag bara blir så glad när jag är påväg hem att jag har det jag har att komma hem till där på kvällen.

Mina nässelutslag vägrar ju ge med sig och jag har inte tagit mig för att kolla upp det. Var helt säker på gräsallergi häromveckan tills jag upptäckte något sjukt igår. Fick en av mina värsta nässelutslag-attacker igår kväll efter jag ätit massor med godis. Så slog det mig att jag knappt ätit något godis på hela veckan, förutom förra helgen och då klagade jag också på nässelutslag. Vet ju att socker kan trigga hudproblem. MÅSTE kollas upp.

Ellies åksjuka gör sig påmind när vi åker massa bil här i Umeå. Att leta parkeringsplats var t.ex inte populärt utan att gå in på för mycket detaljer. Men man lär sig mer och mer vad som funkar! Att Ellie tror att det är spypåsen som är det som gör att hon spyr är dock ett stort problem vi måste lösa..

Vet inte om ni missat flygolyckan här i Umeå som skedde under gårdagen men den skakade verkligen om mig rejält. Jag har bekanta som kände personer som omkom och jag lider verkligen med anhöriga.

Jag har varit SÅ extremt trött senaste veckan. Herregud! Började fundera på någon vitaminbrist. Men så sov vi alla 13 timmar inatt (i rad, haha) och nu jävlar!!!

9 Responses to “+/- W.28”

 • Josefine says:

  Har du tips på vart man köper dom bästa vita linnen och t-shirts? Dina ser alltid så perfekta ut! Kram

 • My says:

  Tänkte på dina utslag! Min kille fick allergisk reaktion en gång när vi åt speciellt ”halloween”godis och det visade sig vara att han var känslig för ett visst färgämne! Superskumt men behöver alltså inte vara sockret!

 • Maja says:

  Jag får extremt jobbiga nässelutslag vid värme/sol, men det är främst värme. Då vi åker till Kroatien varje sommar blossar det upp som värst där. Små blåsor som bildar som en matta på handleder/underarmar/ovansida fötter. Kliar fruktansvärt. Jag tar Tavegyl morgon o kväll som hjälper lite, men blir seg av tabletterna. Det är en pina. Fick det när min min son var 2 år, tror det blev ngt hormonellt efter jag fick barn. Har haft det flera år nu. Var sitter dina utslag?

 • Rebecca says:

  Segt med åksjuka på lillan. Vi har också problem med Valter med det. Ringde Kry och fick utskrivet åksjukemedicin, supersmidigt. Sedan har vi också tagit bort spegeln och det verkar bli bättre 🙂
  Hoppas det löser sig för er också!

 • sandra says:

  Mina barn fick löss på grund av lösgodis. Så det kan vara lössbett. Kolla upp det 🙂

 • Helena says:

  Läs på om atricifiellt framställd citronsyra (E330) och allergi. Du kommer bli förvånad 😲

 • Angelica says:

  Jag har en hel del allergier, bla extrem pollenallergi som normalt kräver kortisoninjektioner för att ens kunna gå ut men när jag nu tagit bort framförallt all citronsyra (alltså inte citron som man kan tro, googla) och alla andra e-ämnen märker jag enorm skillnad och kan gå symptomfri. Så snart jag äter något med det i börjar symptomen direkt. Jag har även valt att i stort sett ta bort kött, äter lite fisk. Tänker att ju mindre kroppen måste jobba med maten jag äter desto mer energi kan kroppen fokusera på mina allergier. Tänker det blir en mindre ansträngning om jag äter bra saker. Just citronsyra sägs ju förvärra allergier ganska kraftigt så värt att testa kanske? Hoppas det ger med sig hur som helst!

 • Greta says:

  About the hives..maybe your histamine level is too high! have the same (:
  check it out at the doctors. all the best xxx

 • Lydia says:

  Hej Victoria!
  Det är sällan som jag väljer att lämna ett spår efter mig, men efter att ha läst om dina problem med nässelutslag så kan jag inte låta bli. Jag har själv kämpat med dessa vidriga utslag och svullnader (framför allt i ansikte) sedan 1,5 år tillbaka och har lärt mig att det finns alldeles för lite kunskap kring detta. Både hos oss drabbade men också på vårdcentraler, därför vill jag så gärna dela med mig av vad jag har lärt mig under resans gång. Jag har provat de flesta allergimediciner som finns att erbjuda, kortison, ljusbehandling, fört matdagbok för att kunna utesluta något födoämne. Listan kan göras lång, men ingenting har hjälp, snarare stjälpt. Jag har verkligen provat allt (!!!) men läkarna har inte kommit fram till någonting. Det resulterade i att jag började googla mig fram till olika grupper med andra som också drabbats av urticaria. Min räddning har varit att lägga om kosten. Det har varit oerhört tufft, men det har fått mina tarmar att läka och idag kan jag äta vad jag vill utan symptom. Kosten jag valde att äta kallas för AIP, rekommenderar det verkligen! Det krävs mycket planering från dig själv men man vänjer sig. Jag dricker också dagligen ingefärashot och probeotika. Kramar <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *