Recipe: Greek Salad

Igår åt vi greksallad till middag med bröd och Tzatziki (och ja, Erik en kycklingklubba.. classic). När det är varmt ute blir jag alltid sugen på fräscha saker så då är denna sallad alltid först ut. Filmade bara lite snabbt på story på Instagram, där flera frågade vad det var och om jag kunde lägga ut recept. Egentligen inget märkvärdigt men jag kör. Åt en så sjukt god greksallad utomlands en gång med kapris och sedan dess har vi alltid det. Små eller delikatess.


Du behöver:

1 Gurka
Paprika (ca 2 st)
1 paket Romatica-tomater
(jag la i några extra gula också)
Kalamataoliver
1/2 rödlök
Kapris
Feta ost

Dressing:

Vatten
Grekisk salladskrydda
Vinäger
Olja

Tillbehör:

Grekiskt Lantbröd
Tratziki (fuskade med färdig)


Såhär gör du: 
Skär alla grönsaker. Tycker trickset är att skära rätt stora bitar av allt (förutom rödlöken) så man får ut mycket smak och behåller vätskan i grönsakerna. Släng allt i en bunke och blanda dressingen. Brukar ha ca 1/2 dl på en sån här sallad. Lagom dränkt ska den vara. Blandar med olja, vatten och lite vinäger sen MASSOR med grekisk salladskrydda. Finns färdig dressingmix också men tycker den blir för utspäd, så ta lite mindre av allt när ni blandar i sådant fall. Lägg upp salladen på fat och smula över fetaosten.

3 Responses to “Recipe: Greek Salad”

 • Josefine says:

  Hör inte till inlägget men ville bara skriva fy fan vilken tönt som skrev om Ellie på det sättet. Hon är ljuvlig ❤

 • E says:

  Hej

  Jag vill bara skriva såg vad den där idioten skrev på instagram igår till dig. Fyfan vilken vidrig kommentar jag tycker verkligen inte d ska ta åt dig för fem öre seriöst! Vilken idiot! Ni är så fina o vackra båda två!!!

 • Karoline says:

  Hi,

  I wanted to give my two cents on the horrible comment someone left you about Ellie that I saw on your Instagram story. I am sorry that you receive such comments and they are not rooted in any truth at all, you know that Ellie is gorgeous. At the same time, I can’t help but think that you would never receive hateful comments like that if you kept Ellie out of the spotlight and protected her privacy. I am in no way justifying the uncalled-for comment that was made about your child, but rather pointing out that nobody would comment on your daughter’s appearance if you didn’t post photos of her for all your 761K followers to see.
  At the end of the day, she is your child and you know what is best for her, my hopes are that you will think twice about exposing her on social media because it seems to be unhealthy and upsetting to you and your well-being, as well as potentially hurtful for Ellie in the future.

  I wish you all the best.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *