Recipe: Warm Salad With Fresh Herbs & Greens

Detta åt vi till middag! Vi sa det att denna rätt kommer vara perfekt till grillat i sommar eller bara som en fräsch lunch i sig självt. Älskar! Hur som helst hittade jag denna rätt på Edita “Foodjunkies” blogg. Hon lägger alltid upp så fräscha och goda recept! Förra gången gjorde jag den med stekt gnocchi som henne, men denna gång blev det färskpotatis. Jag gör alltid extra sallad så vi kan äta det till lunch dagen efter och stekt gnocchi smakar tyvärr inte bra efter en natt i kylen. Men ska man äta direkt så sprollar det! Jag testade lite olika grönsaker båda gångerna, avocado i är t.ex asgott. Så kör lite på vad ni gillar och samma med måtten!

Du behöver:

Färsk broccoli eller sparrisbroccoli
1 påse färska sockerärtor
1 spetspaprika
1 pkt fetaost
1 pkt philadelphiaost
1 kruka basilika
1 kruka gräslök
10st små färskpotatisar
alt. 1 påse färsk gnocchi
1 knippe salladslök
1 knippe rädisor

 

Gör såhär: Börja koka potatisen alt. steka gnocchin i en rejäl klick smör och krydda med örtsalt. Skär broccolin och ärtskidorna i mindre bitar. Koka upp saltat vatten och koka grönsakerna i ca 2 minuter (dom ska inte bli mjuka, utan fortfarande vara lite krispiga). Skär rädisorna, paprika och salladslöken i skivor. Såsen: Grovhacka gräslöken och basilikan, lägg i en mixer och mixa med philadelphiaosten och fetaosten. Lägg allt i en skål och rör ihop!

3 Responses to “Recipe: Warm Salad With Fresh Herbs & Greens”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *