+/- W.22

 

Ps! Svarat på flera av era kommentarer nu. TACK ni är bäst! Och för er som frågat frågor så har jag haft lite mycket att stå i, men nu har ni fått svar. Puss!

Även om värmen inte helt är med oss än så märker man att omgivningen känns så mycket mer levande nu. Jag tycker att saker som på vintern känns som stora projekt blir så spontana och enkla på sommaren. Älskar den känslan!

Har köpt massa hus&hem tidningar på senaste och har nog insett att vi vill bygga hus i framtiden. Vi vill ha hus med en viss karaktär och då får man allt annat negativt på köpet. Som källare och vind typ, för läskigt och opraktiskt för min smak, haha. Och ja, andra problem som kan uppstå med just äldre hus.

I vanliga fall kan inga direkt inplanerade saker/resor göra mig stressad. Men på sommaren tycker jag det är så underbart att bara ta det som det kommer. Är faktiskt riktigt taggad och inspirerad av Sverige just nu! Bara värmen kommer..

Köpt massa ny hudvård jag ska göra ett inlägg om. Skaffat nästan en helt ny hudvårdsrutin och min hy mår så bra! Mer om det sen.

Hela familjen har blivit förkyld! Inte lite snuviga utan hela köret. Så typiskt då vi hade fått in Ellies rutiner så himla bra! Aja, det är bara att kämpa på. Hade massor med roligt planerat i veckan också så det tajmade sämst.

Jag har fått inflammation i benhinnorna… av mina Dr.Martens, haha. Burit dem så mycket denna helg och kanske gått på något dåligt sätt så benhinnorna känns så överansträngda. Gör så extremt ont när jag går! Så tragiskt på något vis, haha.

Sov i mammas lägenhet i lördags efter festivalen och tänkte att jag skulle unna mig en rejäl sovmorgon då Erik sov med Ellie hos hans föräldrar (vi körde varannan kväll denna helg då Ellie inte går med barnvakt ännu). Jag somnade 02.30 och vaknade 08.30…Har aldrig sovit så få timmar på en natt sedan Ellie föddes, så ovärt haha.

Kan inte släppa Alabamas nya abortlag. Det liksom gnager i mig! Att dessutom en kvinna har grundat lagen är för mig helt obegripligt. Som sen män sitter och beslutar om 2019!!!!! Blir så arg.

8 Responses to “+/- W.22”

 • Pernilla says:

  Varför går inte Ellie att lämna med barnvakt?

  • N says:

   Hon blir väl kanske jätteledsen och är i behov av att vara nära sina anknytningspersonen? Så små barn ska inte lämnas bort längre stunder alls

   • victoriatornegren says:

    svar: Precis, hon blir superledsen när vi inte är i närheten!!

   • Pernilla says:

    Så små barn ska inte lämnas bort längre stunder alls? Det finns väl ganska många barn i den åldern som går på förskola varje dag och i så fall är borta från sina anknytningspersoner. Har svårt att se att de tar skada av det. Alla barn är ju olika och det får man ta hänsyn till. Därför jag ställde frågan. Tack för svar Victoria.

  • victoriatornegren says:

   svar: Hon blir stressad och ledsen utan någon av oss (mig eller Erik) :)!

 • Julia says:

  Håller med om Alabama – det är helt absurt och så fruktansvärt tragiskt. Men jag tror att många missförstått det hela lite. Det är inte en lag ännu, utan ett förslag som röstats igenom i Alabamas senat och som kommer att träda i kraft inom sex månader OM den inte stoppas i domstol. Det är dock ganska sannolikt att den kommer att stoppas eftersom den i stort sett går emot det fjortonde tillägget i USA:s konstitution. De som röstat för förslaget hoppas såklart att de ska kunna gå hela vägen till högsta domstolen där det nu är en republikansk konservativ majoritet, vilket gör det liiite mer sannolikt att lagen kan träda i kraft. Då skulle det vägledande fallet (Roe vs Wade) som fastslår kvinnors aborträtt i USA med hänvisning till det fjortonde tillägget i konstitutionen att rivas upp och abort skulle potentiellt kunna förbjudas på en nationell nivå. Så, ja, man har ALL anledning att vara orolig och arg, men det finns kanske lite hopp kvar ändå… 🙁

 • N says:

  Om du inte har sovit färre timmar än 6h i rad sedan du blev mamma kan jag endast säga- stort jäkla grattis 😂👍🏻 Själv har man knappt sovit 6 h i sträck på 4 år 🤭

  • victoriatornegren says:

   svar: Haha, nej inte i sträck i början såklart! Men Ellie har sovit hela nätter rätt länge nu, så 8 timmars sömn minst varje natt. Så skönt, haha!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *