Asian Egg Noodles With Broccoli

Supernsabba vitlöksnudlar med broccoli

Den här rätten ser kanske inte mycket ut för världen men är supernsabb och smakar SÅ mycket (och gott, haha). Såg receptet på nyhetsmorgon med en kock och var tvungen att testa efteråt, sedan dess har jag gjort det så många gånger. 
/ This dish doesn’t look much to the world but it’s superquick and taste SO much. 

Du behöver:
You need:

200 g äggnudlar
200 g egg noodles
500 g färsk broccoli
500 g fresh broccoli
4 klyftor vitlök
4 garlic cloves 
1 krm chiliflakes
1 ml chiliflakes
1 dl hoisinsås (eller ostronsås)
1 dl hoisinsauce (or oystersauce)
2 msk japansk soya
2 tbls japanese soy
2 msk sesamolja
2 tbls sesame oil
4 msk pinjenötter
4 tbls pine nuts

 

Såhär gör du: Koka nudlarna och häll över dem i ett durkslag. Dela broccolin i mindre bitar (glöm inte att man kan skala stjälken och använda den också). Skiva vitlöken i tunna skivor (jag kör färdigpressad och funkar också bra). Stek vitlöken i lite olja i en stor stekpanna tillsammans med chiliflakes och broccoli tills vitlöken är gyllene och broccolin lite brynt. Blanda ostronsås eller hoisinsås (brukar ta lite av varje ibland), soja och sesamolja. Häll i pannan och låt fräsa i 30 sek under omröring. Vänd ned nudlarna i pannan, blanda väl och låt nudlarna bli varma. Strö på pinjenötter!

How to make it: Cook the noodles and put them in a strainer. Split the broccoli to smaller pieces (don’t forget that you can scale the stem and use that too). Cut the garlic into thin slices and fry it in oil in a big frying pan together with chiliflakes and broccoli. Fry it until the garlic gets a golden touch and the broccoli are a bit browned. Mix the oystersauce (or hoisinsauce, sometimes I mix them both), soy and sesame oil. Pour in the pan and let it fry in 30 sec while mixing it. Put the noodles in the pan, mix well and let the noodles become warm. Add some pine nuts!

4 Responses to “Asian Egg Noodles With Broccoli”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *