Friday night Dinner Tips – Fajitas Gratin

Fredags middagstips – Fajitas Gratäng

Nya favoriträtten här hemma som jag testade göra i veckan! Perfekt om man vill ha variation på taco-fredagen.

 

Du behöver:

1 grillad kyckling
1 gul lök
1 tomat
1 vitlöksklyfta
1 liten burk majs
200 g philadelphiaost
2 dl creme fresh
150 g riven ost (jag körde på denna)
1 burk tacosås medium
1 påse fajitaskrydda
1 msk tomatpuré
2 dl vatten

 

Wow! Jag älskar ju taco-gratäng och tänkte att det borde gå att göra någonting liknande men med kyckling. Hittade ett recept men tog bort paprikan och la till majs istället. Men om ni gillar paprika så passar det säkert perfekt.

Såhär gör man: Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att ta isär kycklingen i mindre bitar (jag brukar använda två gafflar och dra isär) och lägg åt sidan. Blanda créme fresh, philadelphiaosten och 1/3 del av osten och bred ett jämt lager i botten på en gratängform. Hacka löken och stek den så den blir transparent tillsammans med pressade vitlöken och majsen (alt paprikan). Lägg i kycklingen och sedan på med fajitakryddan, salsan, tomatpurén, vatten, lite soja och ev salt. Lägg i röran i formen över crémefresh blandningen, strö på resten av osten, lägg på några tomatskivor och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Servera med guacamole och valfria nachos. SÅ jäkla gott!

7 Responses to “Friday night Dinner Tips – Fajitas Gratin”

 • Emma says:

  Men muuuums! Ska testa ikväll 😋😋

 • Rebecca says:

  Jaså, du äter döda djur du? Fan vad fräscht!

  • charlotte says:

   Ja den typen av kommentar är ju verkligen det mest konstruktiva sättet att prata om köttätande på. VERKLIGEN. Det är så man når fram.

   Det är fortfarande en majoritet i världen som äter kött. Jag gör inte det, men inte fan hoppar jag på andra som gör det på det sättet utan tex med kommentarer som ”tycker du att det är viktigt att köttet kommer från Sverige?” eller ”frågar du restauranger vart köttet kommer ifrån – du kanske inte är så sugen på att äta kycklingen om du får reda på att den är från Asien” osv osv.

   Skaffa lite folkvett, Rebecca.

 • Linnéa says:

  Men satan va mumsigt!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *