Christmas Candy Recipe #2 – Saffron Buns

This became the recipe of the day by all of us, turned out SO good.

 

Saffron Bruns
14 buns

25g jäst (för söta degar)
75 g smör
1 påse saffran
1 dl socker
2,5 dl mjölk
1 dl kvarg (Lindahls naturell)
En nypa salt
1/2 ägg
7 dl mjöl

 

Smula ner jästen i en bunke. Rör ner saffranet i det smälta matfettet. Tillsätt mjölken och låt det bli  37˚C (ljummet). Tillsätt lite av jästen och rör om, häll sedan över blandningen till bunken med resten av jästen. Tillsätt socker, kvarg, salt och ägg. Jag knäckte ett i ett glas, rörde om och hällde över hälften (resten ställde jag in i kylen och använde till att pensla bullarna). Tillsätt 6 dl mjöl och arbeta degen i 10 minut för hand (5 minuter med maskin). Jag la ut den på köksbänken tillsammans med lite extra mjöl. Lägg tillbaka den i bunken, strö över lite mjöl och låt jäsa under bakduk i 45 minuter. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela först hälften av degen och låt varsin deg bli 7 bullar. Lägg dem på plåtar och låt dem jäsa under bakduk ytterligare 45 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ugnen ca 10 minuter på 225 grader.

4 Responses to “Christmas Candy Recipe #2 – Saffron Buns”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *