+/- W. 50

Att jag är tillbaka på bloggen! Jag får alltid samma stress när jag är iväg att jag inte hinner prioritera bloggen, men de flesta av våra resor är alldeles för intensiva eller pressade med jobb. Så tråkigt, jag älskar ju att blogga så känns SÅ KUL att ha tid nu i flera veckor framöver.

Att vi hade världens bästa resa till Maldiverna och Dubai. Wow! Ellie är verkligen en stjärna att resa med och det var så underbart att få uppleva så mycket med henne. Att bada i poolen för första gången, att leka i sanden och känna på havet. Helt ärligt tycker jag att det är roligare att resa nu än innan bebis!

Idag stod det julbak på schemat och jag har äntligen fått lite julkänslor. Vi ser alltid på julkalendern på morgonen alla tre, SÅ mysigt och nu ligger det galet nog snö på backen. Lär ju inte hålla i sig så länge men det är bra för julkänslorna!

Vi åker hem till norr på lördag och det känns SÅ mysigt. Vi kommer vara mamma, mammas man, Erik, Ellie, Alex och Alex pojkvän, Lou och våra småbröder i stugan. Dom har kämpat så mycket i stugan med fokus på jul och det kommer bli så mysigt att vara där.

 

Alltid när jag är på ett varmt ställe börjar jag fundera varför vi är based in Sweden. Fick en liten dipp efter Maldiverna bara för att livet är så jävla lätt där borta. Så inspirerande miljö, man mår så bra av sol och hav. Nu hade jag inte velat bo på Maldiverna, men kanske Australien eller Miami.

Bebistiden gick alldeles för fort! Tycker det är så himla roligt att Ellie växer upp och blir helt till mig när jag tänker på att hon ska kunna börja gå och prata. MEN bebistiden är något helt underbart och jag saknar den redan med henne.

Ellie har haft eksem på hakan från och till i snart en månad. Vi har försökt allt! Nu gick vi på apoteket och bad om råd och köpte med oss en salva för eksem och dom blev värre än någonsin och spridit sig. Ska ringa BVC imorgon och hoppas på att dom har någon tid innan jul.

Fyller år på torsdag och jag gillar som ni vet inte att fylla år. För mycket ofrivillig uppmärksamhet och press. Som om inte det var nog så börjar jag bli gammal också, haha.

7 Responses to “+/- W. 50”

 • Sara says:

  Jag har haft eksem sedan jag varit bebis, och besväras av det till och från i 30 år och har testat varenda salva känns det som haha. Har äntligen hittat en som hjälper, Q for skin, en salva med svartvinbärfröolja. Har använt det på min lilla tjej när hon fått nare på kinderna (cremen och oljan), och det försvinner med en gång! Upptäckte den förra året när jag var gravid och fick kaoshud, var det enda som hjälpte!

 • HELEN says:

  Istället för att köpa hus eller större lägenhet här i Sverige, får ni köpa/hyra en lägenhet i ett annat land med varmare klimat. Det fungerar ju jättebra tills barnen börjar skolan, det fungerar då också finns ju internationella skolor men det blir lite bökigare.

  Så mysigt att få åka upp till familjen i norr. Skulle vara roligt att få se fler bilder från ditt och Eriks barndomshem, tänker mest på utemiljöer och sånt.

 • Ninni says:

  Hej, låter som att Ellies eksem kanske kan vara svinkoppor. Kommer ofta runt munnen och om det blir mer och mer tänkte jag. Googla för bilder så ser du kanske om det ser ut som det. Finns bra salvor om det nu skulle vara det 🙂

  • victoriatornegren says:

   svar: Jag vet, min pappa sa det också! Ska prova det BVC rekommenderade mot eksem några dagar, om det inte hjälper får vi kika upp det mer 🙂 Men tror också det kan vara det!!

   • Lovisa says:

    Eyyyy fyfan om det är svinkoppor. På bebisar/barn kan det ta flera månader innan de försvinner trots antibiotika. Vi har kämpat med det i tre månader & nu äntligen verkar de vara borta. Hela familjen fick äta kur efter kur.
    Hoppas det ”bara” är eksem eller att hennes hud reagerat på klimatförändringarna. Kram

 • Sandy says:

  Hej! Ett tips mot eksem är silverlotion! Beställ de via internet, fungerar klockrent mot eksem! Har själv använt de på mitt barn som hadetorra eksem i armveck och dem försvann inom nån dag bara. (Bli inte rädd för etiketten på tuben) googla och läs om silverlotion och se alla fördelar med den! Vill också medela att jag har provat alla krämer som finns och ingen fungerar som silver lotion! Akta dej för kortison som kan göra att hon får pigment fläckar! Mvh en mamma som provande mesta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *