+/- W.39

Jag vet inte hur många gånger jag sagt detta men jag är SÅ tillfredsställd av att vara hemma för tillfället. Känner mig så taggad och inspirerad av hemmiljön. Underbar känsla! Får väl se hur länge det håller i sig men just nu vill jag bara höstmysa och ha fasta rutiner. Älskar att vara ute och promenera i det härliga höstvädret och mysa till det på kvällen.

Vi håller på att fixa och trixa i lägenheten (känns som att vi alltid gör det? Haha aja). Vi har bytt ut både soffa och matta i vardagsrummet och det blev så himla bra och satt ihop Ellies barnstol också, yey. Nu ska vi bara hitta några fina förvaringskorgar till Ellies leksaker och sen så är vi “klara” med vardagsrummet.

Vi började lägga Ellie i egen säng i början på förra veckan och i och med det har det blivit så mycket lättare att söva henne, oavsett om det är i hennes säng eller någon annanstans. Det är som att vi lärt henne komma till ro “själv” (måste fortfarande vara där), utan att vi måste gå runt och vagga henne tex. Här är förövrigt det sovschema jag pratat om som är GULD värt.

Och så lite materiell lycka. Beställt nya Iphone som kommer med 512GB(!). Har den största som finns av den gamla modellen men jag har så mycket bilder/minnen som jag inte vill ta bort (seriöst typ 10.000 bilder och videos på Ellie, herregud). YEY! Tycker dock det är vidrigt hur högt pris dom satt på telefonen.

 

Jag har lite jobbiga have to’s att bocka av som ligger och gnager. Tyvärr har jag också egenskapen att skjuta på saker så länge det bara går istället för att ta tag i det och få det överstökat. Sedan känner ändå min kropp av en underliggande stress så då får jag såklart stresshy (dålig hy runt munnen/käken typ). Eller så kanske det är för att jag har PMS. Hade inte fått tillbaka min mens men så började jag med p-piller och så kom den och allt som hör till. Ovärt…

Vi kommer släppa ett poddavsnitt “spöktimmen 2.0” lagom till Halloween och tänkte att jag skulle göra lite research. Det skulle jag inte ha gjort. Hamnade bland annat in på seriemördare och demoner och kände att nej. Erik åker iväg på måndag och jag ska sova själv(!). Har lite panik över detta.

I och med Ellies nya sovrutiner så har hon utvecklat en sån sjuk aggression innan hon ska somna. Alltså hon är så arg för att hon håller på att somna att hon gör allt, allt, allt för att vara vaken. Sparkar, rullar runt, river, biter, skriker. Sliter ut nappen och slår sig själv med den, slår in skallen i gaveln flera gånger.. alltså jag kan typ inte hålla mig från skratt ibland men tycker samtidigt så synd om henne. Tur nog varar det inte speciellt länge innan hon däckar totalt.

Nu har man ju blivit påmind om hur kyla känns igen och FY. Får sån ångest inför vad som komma skall.. Tror jag ska köpa en overall.

8 Responses to “+/- W.39”

 • Nina says:

  Åh kan du inte skriva hur ni får henne att komma till ro och somna själv?! Jag måste vagga min son till sömns annars somnar han aaaaaaldrig! 🙏🏼 Älskar sånna här inlägg förresten! 😍

  • victoriatornegren says:

   svar: Vi sätter på en låtlista vi gjort på spotify med lugna godnattvisor, sedan lägger jag henne i hennes säng och in med nappen och stryker henne på näsan. Efter hennes lilla utbrott blir hon lugn och jag stryker lite till på näsan så ögonen blir tunga, tillslut vänder hon sig mot sidan och somnar. Hon vill ha någonting just framför näsan, så nu när vi lägger henne i stor säng ser jag till att lägga en kudde som hon kan vända sig mot. Har också en flaska till hands då hon brukar bli lugn med mat i munnen :)!

 • Emma says:

  Vad skönt att det funkar så bra med rutinerna! Älskar också sömnschemat på Rulla vagn. Min 8-månaders sover hela nätter nu sedan vi började med det och har till och med slutat amma på natten. Dock sover hon fortfarande mellan oss, men får nog ta tag i det där med egen säng.

 • Linnea says:

  Apropå nått annat än vad inlägget handlar om, kan du skriva lite om de där hudvårdsprodukterna som du la ut på instastory häromdagen… Mitt i allt med bebis här så missade jag vilken ansiktskräm det var… Tack 🙂

 • Therez says:

  Vad härligt att du känner dig tillfreds med att vara hemma. Jag är likadan. Hi hi!

 • Fredrika says:

  Jag har en lite läskig grej som hänt mig som jag kan skriva här.
  Jag var tillsammans med en kille som jobbade 2h bort bort under veckorna så varje måndag åkte han alltid hemifrån vid 5. Och en söndag till måndag sov jag hos honom och vaknar mitt i natten av nått blixt liknanade så men eftersom det är mörk i rummet säger jag bara typ ”vad hände?” Varpå jag tycker att min pojkvän viskar i mitt öra att det bara var han och att jag skulle somna om. När hans alarm sen går på morgonen frågar jag vad han höll på med mitt i natten om han typ tog ett kort med blixt. Varpå han blir helt vit i ansiktet och frågar om jag är allvarlig med blixten. För tydligen hade han drömt om att halvvägs till jobbet hade han börjat fått bilder på mig sovandes av ett random nummer. Jag får panik och vi letar genom lägenheten men inget är där. Nån vecka senare erkände han dock att balkongdörren inte hade varit låst men att han inte hade vågat sagt något.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *