6 Months Update

6 months

Bebis: Tänk att vår lilla bebis blivit en STOR bebis som är hela 6 månader. Ellie har haft “samma” storlek i kläder sedan hon föddes känns det som, men nu på slutet har vi bytt storlekar varannan vecka typ, haha. Hon är så himla rund och go nu! Vi har bytt ut fler och fler mål under dagen till ersättning istället för att amma, men vi håller oss fortfarande till bara flytande föda. Vi försöker “fasa ut” amningen lite, men det får ta precis så lång tid det behövs (nästan, haha). Ellie är i ett väldigt stabilt och bra stadie i hennes utveckling just nu. Jag tror hon gillar att hon kan ta sig fram, förstå och kommunicera på ett annat sätt. Hon känns inte lika frustrerad. Just nu ålar, rullar och drar hon sig fram men det ser ut som om att börja krypa inte är allt för långt bort. Om ni missat när hon säger hej, kika på min Instagram.

Baby: I can’t believe that our little baby now is a BIG baby on 6 months. Ellie have had the “same” size since she got born but now we change sizes every week. She so cozy right now! We have changed more and more meals to formula instead of breast milk but we still just go for liquid food. We try to phase out the breastfeeding a little but It will take as much time as needed. Ellie is in a very stable phase right now. I think se really likes to be able to move herself around, understand and communicate in another way. She doesn’t seem as frustrated anymore.  I think her crawling isn’t that far away!  

Min status: Jag tänkte skriva ett separat inlägg om hur jag känner och mår nu när jag varit mamma i 6 månader. Fråga gärna frågor om det är något ni undrar över!

My status: I’m thinking about writing a separate post about my feelings now when I’ve been a mom for 6 months. Ask if there’s anything you wondering about!

Bästa: Är så tacksam över att hon är i en “nöjd” fas just nu. Hennes mindre nöjda faser tar verkligen all kraft från oss! Hon har varit en ängel både i New York och på bröllopet i helgen. Hon sover till och med långa svängar på dagarna, hallelujah. Så nu är det bara bebisgos deluxe och lek med vår mysigaste och gladaste bebis. Känns skönt att ladda batterierna inför nästa dipp, haha.

Best: I’m so thankful that she’s in a happy place right now. Her less happy phases take all our energy! She’s been an angel in both New York and during the wedding this weekend. She even sleeps long naps during the days, hallelujah. So now it’s just the coziest time with our cozy and happy baby. Feels good to collect energy until next phase. 

Sämsta: Ellie är fortfarande jetlagged så när hon brukar sova för natten (runt 21) blir istället en nap och sen har vi en superpigg tjej som vill lägga sig med mamma och pappa klockan 12, haha. Men det börjar fasa ut sig! Första dagarna sov hon till halv ett på dagen, men nu börjar hon i alla fall vakna runt 10-11. Så hoppas på att kunna lägga henne tidigare snart.

Worst: Ellie is still jetlagged so when she usually sleeps (around 9) she takes a nap instead and after that we have the happiest baby that wants to be up until mommy and daddy gets to sleep around 12. But it starting to phase out! The first days she slept to half past 1 but now she starting to wake up around 11 instead. I hope I can get her to sleep earlier soon.

Funderingar: Ellie har haft blöjeksem sedan någon månad tillbaka. Vi gör verkligen allt vi kan! Gått upp en storlek på blöjor, byter så fort vi märkt att hon kissat (eller bajsat såklart), låter henne lufta så mycket det bara går och smörjer in med Inotyol och sprutar (Dermicin) enligt anvisning. Är det vanligt att det håller i sig så länge och har någon av er kanske något tips på vad som funkar för er eller kanske något vi kan göra annorlunda.

Reflections: Ellie had diaper rash since a month back. We’re doing everything we can! We changed her diaper to a size bigger, changing as soon as we see that she’s been peeing (or pooping of course), let her be without diaper as much as we can and using Zink and Dermicin as directed. Is it common to have it for this long and maybe some of you have some advice on what’s been working for you or maybe something we can do differently.  

78 Responses to “6 Months Update”

 • Lene Marita says:

  Bruk inotyol salve, fåes kjøpt på apotek! Vidundersalve for såre stumper 🙂

 • Sandra says:

  Kul att läsa dessa månadsinlägg!:)

  Mina bästa blöjtips är att smörja rikligt med Inotyol och blöta torra tvättlappar, räxker med vatten men känns det tort så ta lite rapsolja.
  Våtservetter i paket innehåller mer skit än man tror, vilket oftast funkar men inte när eksemen är långvariga 🙂
  Annars fattar jag det som att de oftast är lite röda med eksem, att det är vanligt och ingen fara om de inte verkar ha ont av det.

 • Isabella says:

  Har ni testat inotyol? Det är en superfet kräm som är sååååååå bra för blöjeksem!!!! Så fort min lilla får eksem tvättar jag rent o låter de lufttorka, o så på med krämen, så är eksemet borta tills dagen därpå!

  Blev själv tipsad om den från andra mammor som haft problem med blöjeksem. Testa den!

 • Tilde says:

  Det hade vår bebis i somras, visade sig vara svamp och fick rådet att använda dactacortkräm av bvc, försvann på typ tre dagar. Spå mitt tips är asst höra med bvc om det inte ger sig.

  • victoriatornegren says:

   svar: Som jag svarat förut – TACK för alla kommentarer gällande svamp. Det var läget och köpte kräm på apoteket och nu är det i princip borta 😀 Kram

 • Emelie says:

  Vi hade precis samma problem med blöjeksem och blev tipsade om inotyol, och gjorde allt som ni gör, men hjälpte inte alls.. istället prövade vi Bepanthen och det försvann direkt! 🙌🏼 Alla salvor passar tydligen inte alla bebisar, så testa en annan 😃

  • victoriatornegren says:

   svar: Flera som sagt detta! Verkar vara lite beroende vad det är för typ av utslag.. men hur fasen ska man veta det. Kanske mer safe med Bepanthen 🙂

 • Karro says:

  Vickan! Testa kokosolja!:)

 • Lisa says:

  Try Black Tea! Its really helpful. Was a tip from my midwife and here it works perfectly. Dip a cotton pad in it and wash her with it when changing her diaper. Its antibacterial

 • Malin says:

  Har ni ändrat hennes förnamn till Ellie? Eller heter hon fortfarande Eline? 🙂

 • Nathalie says:

  Dialon puder!!!

 • Irah says:

  Vet inte vad som funkar bra för blöjeksem, men min dotter har haft eksem på ansikte och armar, det som hjälpte oss bäst var kallpressad sheabutter, hon har varit helt eksemfri sedan vi började använda det. Hoppas det hjälper!

 • Nikolina says:

  Har du testat att rengöra med tvättlappar (bara vatten) och sen smörja in med bröstmjölk?? 🙂 bröstmjölk är ju typ mirakelkuren för allt haha! Puss

 • Ida says:

  Babyolja!! Fick tipset av 1177 när vår fick öppna sår vid ett blöjekem en gång. Tvätta, tork och sedan droppa på lite olja innan blöjan sätts på😊

  • victoriatornegren says:

   svar: Testat men fungerade tyvärr inte! Fick veta att det var svamp så behövde en speciell salva. Men kommer absolut köra mer på babyolja i framtiden :* Tack för tips! Kram

 • Sara says:

  Mitt tips är Idominsalva, babyolja och babypuder!
  Vår lilla pojke får sig en ordentlig inpackning inför natten, då blöjan sitter på väldigt länge oftast. Rikligt med Idominsalva eller babyolja och sedan babypuder ovanpå det. Det fungerar bra för oss ☺️
  Stort lycka till och massa kärlek 💚

 • Maja says:

  Dear Victoria,
  I am following you and your sister for some time and I really like your IG profiles and posts (even if I am not so much into fashion, but I like sports and traveling). My Baby is also 5 months and 2 weeks old and she’s also a really happy baby, who started to go to day care 3 weeks ago 🙂 Regarding the diaper rush: I am facing the same problem and I am using Zinc or Bepanthen cream and leaving her without diapers as much as I can. I am also using a little towel with only water to whipe her clean when I am at home, it decreases the rash a little bit. In my case most likely the diaper rash is because of the change from Breast milk to solids and formula, on top of it most baby’s are reacting to teething with a slight rash (https://www.chla.org/blog/rn-remedies/diaper-rash-the-bottom-line-baby-bottoms).

  Wish you and your family all the best and stay how you are!!!

 • Sara says:

  Hej! Vad som fungerar är säkert olika på olika bebisar men vår dotter (nu 10mån) fick värre utslag/torra partier av Inotyol så vid typ 3mån bytte vi till Bepanthen som fungerar så bra. Vid minsta lilla tar den bort det irriterade. Vi har den även lite som förebyggande. Tex om hon är lite dålig i magen men ännu inte fått någon irritation. Sen är jojobaolja eller typ rapsolja toppen. Badda med fingrarna och låt lufttorka och sen på med bepanthen efteråt. Kanske kan fungera även för er! 🙂

  • victoriatornegren says:

   svar: Ja, Inotyol verkar fungera superbra på en viss typ av utslag men försämra andra! Svårt att ha koll på vad som är vad. Man kanske ska gå över till Bepanthen! Kram

 • Nina Lindahl says:

  Testat att byta märke på blöjan? Vi kör Libero Touch och vår dotter har aldrig fått eksem av dom nu 9.5 månad.Vi testade även Pampers några gånger och Ica maxi byxblöjor men gillade inte alls dom lika mycket som touch blöjan.

 • isa says:

  since a few months i only use muslin nappys with pul pants over (i use milovia) and let him be without nappys as much as i can and only use water to clean him he has never had any irritated skin anymore i dont even have to use any bepanthen or something

 • Sandra says:

  Jag viker egna våtservetter på tvättlappar. Viker ett gäng tvättlappar och häller sedan över en blandning av vatten, tvättcreme (från apoteket), babyolja och sen en droppe eterisk olja (för doftens skull). Låter allt dra en sekund och kramar sedan ur överflödig vätska. Min lilla tjej på 5 månader har aldrig haft problem med röd eller irriterad rumpa.

 • Mia says:

  Min lilla tjej fick eksem av en viss blöjsort. Gjorde först som du och använde inotyol m.m. men det blev liksom aldrig helt bra. När vi bytte blöjmärke tog det två dagar så var lillstjärten gosssi igen 🙂 haha

 • Malin says:

  Åh, jobbigt med blöjeksem.. Tänk på att rumpan/snippan ska vara helt torr innan nästa blöja sätts på och att lufta längre stunder. Det ger tydligen ingenting att bara lufta några min då och då. Bvc tipsade oss om att smörja tjockt med natusans zinksalva. Inotyol var enligt dom inget vidare..?

  • victoriatornegren says:

   svar: Nämen precis, vi har haft utan blöja hela timmar mellan sovning/matning 🙂 Oj, det var något nytt. Inotyol har verkligen varit superbra innan men nu visade det sig vara svamp och inte eksem, så då var inotyol ingen bra idé, haha! Tack för tips :*

 • Veni says:

  Hi, i recommend Weleda Calendula Diaper cream, best diaper cream ever ! !
  Is Ellie able to sit on her own already ?
  Best wishes !

 • Sanna says:

  Kan det vara svamp? Isf gör nämligen inotyolen mer skada än nytta. Prova med cortimyk från apoteket isåfall ska det försvinna på ett par dagar 🙂

  • victoriatornegren says:

   svar: Bäääästa kommentaren! Tack, tack, tack. Tyckte väl att inotyolen gjorde det sämre. Svamp var det och cortimyk har gjort susen 😀 Kram

 • Sofia says:

  Weledas Nappy Change cream. Naturlig och supereffektiv. För oss har den varit superbra.

 • Jessica Roxell says:

  Vi bytte ut våtservetter till torra som man blötte upp med ljummet vatten. Sen smörjde vi bara med mandelolja. Provade nog alla krämer och diy på marknaden och detta var det enda som funkade!

 • Anja says:

  Vi trodde att vår son hade blöjeksem då det inte blev bra trots allt vi gjorde, men det var svamp i ljumsken. Be dom kolla på bvc, och om det är svamp finns det jättebra salvor mot det. 🙂

  • victoriatornegren says:

   svar: Jaaa alltså bäst är ni! Svamp var det :* Så nu har vi börjat behandla och det är i princip borta. KRAM

 • Emelie says:

  För oss fungerade det att byta blöjmärke. Nu får dottern nästan aldrig några utslag, men får hon det så smörjer vi med bepanten. Det fungerar super! Lycka till!

  • Emelie says:

   Tips är också att använda våtservetter så sällan som möjligt. Kör skumtvättlappar istället. Det är mer skonsamt för bebis 🙂 men det kanske ni redan gör!

  • victoriatornegren says:

   svar: Tack för tips :* Håller helt med om tvättlappar!!!

 • marie says:

  hej!
  du skriver så fint om uppdateringar kring bebis! roligt att läsa!

  har själv en son som är 2. vi använder idominsalva när han får blöjeksem- det fungerar super! finns på apotketet!

  kram

  • victoriatornegren says:

   svar: Tack för tips! Visade sig vara svamp och inte blöjeksem. Därför salvorna vi använt gjort att det blivit värre!! Kram

 • Josefin says:

  Min yngsta hade också envisa blöjeksem när han var bebis som vi höll på länge och smorde, luftade osv. Läkaren på BVC sa att det hade utvecklats till svamp. Svamp växer gärna i irriterad eksemhud. Blev rekommenderade daktacort. Det försvann på ett par dagar.

 • Malin says:

  Men så söt och roligt att läsa om hennes utveckling. Har en själv som snart blir 4 månader. Väntar otåligt på en nöjd fas 😂 Älskar för övrigt att ni har så stiliga kläder till Ellie! Gillar enfärgat och klassiskt! Kan du inte göra ett inlägg med tips på kläder?

  • victoriatornegren says:

   svar: Haha det kommer! Vi hade en jättetuff tid när Ellie var 4 månader, uscha. Absolut! Ska lägga upp vad vi köpt nu inför hösten!! Kram

 • Anna says:

  Har haft samma problem och fick veta att det kan vara svamp. Vi har tidigare testat både Inotyol och Bepanthen men de hjälpte inte. Nu har vi testat Cortimyk morgon och kväll och det blev bättre på bara någon dag!

  • victoriatornegren says:

   svar: Alltså TACK! Googlade och visade sig att det nog är precis som du säger, svamp. Vi köpte salvan och det är redan bättre. Bäst är ni! KRAM

 • G says:

  Kokosolja! 🙂

 • Jonna says:

  Jag väntar fortfarande på ditt inlägg om hur ni löste Ellies sömnproblem? Ni hade ju så svårt att få henne att sova ett tag… har själv en kille på 4,5 månader som har lite svårt för att komma till ro.

  • victoriatornegren says:

   svar: Vi har fortfarande problem men det är bättre, ska absolut skriva mer om det i ett separat inlägg. Fixar i veckan :*

 • Rebecka says:

  Om du kan hitta ett apotek som fortfarande har en salva som heter Silon så köp!!! Tillverkas inte längre sedan några månader. Absolut bästa salvan jag testat! Tvättas bara bort med olja så försvinner inte när bebis kissar. Bildar en hinna över såret så det kan läka ifred. Men som sagt, finns knappt längre 😭

  Annars tycker jag bephanthen är bra 🙂

 • Pernilla says:

  Vad är det för märke på blöjorna ni använder som är helt vita? Inte sett sånna innan?

 • Malin says:

  Badas hon varje dag? Isf dra ner till var tredje dag och bada i bara vatten och smörj in efter med babyolja. Vatten är uttorkande och kan påverka mer än man tror. Xx

 • Louise says:

  På våran så hjälpte det när vi slutade att använda inotyol o använde bepanthen istället, så det är ett hett tips om ni inte provat! Sen rengjorde vi med olja istället för endast vatten vid blöjbyte(vi använder aldrig våtservetter hemma). Sen var våran känslig för vilket blöjmärke, blev skillnad direkt när han fick på sig en annan blöja. Nu har vi bara libero touch, vet inte vilket märke ni har men prova runt lite, kanske känner ni någon med ett annat märke ni kan få köpa/få några blöjor av för att prova 😊

  • Louise says:

   Ojj, upptäckte nu att inlägget var lite äldre och att ni redan fått ordning på det hela. Vad skönt för Ellie att det gick att åtgärda så fort ❤

 • Johanna says:

  Hej!
  Läste på IG att du fortfarande ammar och har haft/har Ellie sovandes i din och Eriks säng. Hur ofta vill hon äta på natten? Har en dotter som är lika gammal och just nu vill hon äta varannan timme!!!! Puuuh..

  • victoriatornegren says:

   svar: Ellie vaknar ungefär 2 gånger per natt! Åh, varannan timme hade jag nog börjat överväga andra alternativ, haha 😉 Nämen märkt att det är en vanegrej för Ellie också, ibland vill hon bara snutta. Använder din bebis napp?

   • Anna says:

    Men det är ju en bebis? Rek att amma 1 år och del amma tills 2 år på WHO. Tycker det är så tråkigt att mänga tycker det är jobbigt och besvärligt med amning bara för bebis vill amma ofta. Men så är det ju? Bebis är ju trots allt nr 1 just och så kommer det ju iallafall vara första året. Bröstmjölk är det bästa för bebisen och så häftigt att brösten anpassar sig till och med när bebis är sjuk/förkyld och mjölken blir då tjockare och gul (som råmjölk) för att bebisen ska bli friskare snabbare.

    • victoriatornegren says:

     svar: Inte för att jag slutat amma men varför tycker du det är tråkigt? Hur påverkar det dig att någon väljer att sluta amma? Jag är väldigt glad och tacksam att det fungerat såpass länge som det gjort för mig, men 100% amning gör inte mitt barn nöjd.

 • Sylwia says:

  About diaper rush – you can changer diaper type/brand. For my little girl the best diapers are Pampers premium care, because the normal ones gived her a rush.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *