Baby Week 15

15 weeks (3 1/2 month)

 

Bebis utveckling: Ellie har börjat uppskatta leksaker! Inte bara litet pill utan aktivt lekande. Prassel och starka färger är hennes favoriter. Hon har även börjat stoppa a-l-l-t i munnen. Hon vill nästan ständigt ha någonting i munnen. Hon älskar att “stå” upp och ligga på mage och trycka sig uppåt. Hon har fått ett nytt humör – övertrött (galen). Så nu måste vi hålla koll på hennes humör och klockan så vi söver henne innan hon blir övertrött. Utseendemässigt har hon fått pigment i ögonbrynen, hon får verkligen mer och mer utseende för varje vecka. Spännande!

Baby’s progress: Ellie has begun to appreciate toys! She’s actively playing. Strong colors are her favorites. She has also begun to put everything in her mouth. She almost always wants something in her mouth. She loves to “stand” up and lay on her belly and push herself up. She’s got a new mood – over tired (crazy). So now we have to keep an eye on her mood and at the clock so we get her in bed before she gets too tired. When it comes to her look, she has got a pigment in her eyebrows, she really gets more and more look for each week. Exciting!

Bästa: Vi har varit och klippt Ellies tungband, något vi blivit tillfrågade om redan när hon föddes men vi har varit lite osäkra. Sen vi bestämde oss har det varit svårt att tajma in en bra tid, så blev lite senare än tänkt. Men nu är det gjort och jag märker redan bara efter några dagar stor skillnad med amningen. Hoppas det var lösning på mitt amningsproblem.

Best: We’ve been and cut Ellie’s tounge band, something we’ve been asked about when she was born but we’ve been a bit insecure. Once we decided it was difficult to get an appointment, so it became a bit later than planned. But now it is done and I notice only after a few days a big difference with my breastfeeding. I hope that was a solution to my breastfeeding problem.

Sämsta: Också att klippa Ellies tungband. Ellies kusin gjorde det bara någon vecka innan och det visade sig vara ett snabbt och smidigt besök hos läkaren. Vårt besök blev en traumatisk upplevelse för oss alla. Blodfest, skrik och tårar. Ingenting fel hände men Ellies tungband var så extremt kort så läkaren var tvungen att kapa lite mer än vanligt.

Worst: Also to cut Ellie’s tounge band. Ellie’s cousin did it just a week before and it turned out to be a quick and easy visit to the doctor. Our visit became a traumatic experience for all of us. Blood, scream and tears. Nothing went wrong but Ellie’s tongue was so short so the doctor had to cut a bit more than usual.

Funderingar: Ellie har nött bort så extremt mycket hår där bak. Ser så roligt ut, haha. Längre hår uppe på huvudet och i nacken, sen nästan kalt runt hela mittenpartiet. När kommer håret tillbaka eller någon som har tips på vad man kan göra för att undvika för att hon fortsätter nöta bort det?

Reflections: Ellie has rubbed away so much hair in the back of her head. Looks so funny, lol. Long hair on the top and in the neck, then almost bold around the middle part all the way around. When does the hair come back or someone who has tips on what to do to prevent her from continuing to remove it?

13 Responses to “Baby Week 15”

 • Hallie says:

  Hej! Min lilla kille är 6,5 mån och han hade också en stor kal fläck bak på huvudet. Han hatade att ligga på mage i början så det blev väldigt mycket tid på rygg. Men från en dag till en annan för ca 3 veckor sen så hände nåt och nu ligger han typ bara på mage! Han har även precis lärt sig sitta och älskar det också. Jag märker redan stooor skillnad på den kala fläcken, det har börjat växa tillbaka. Så jag antar att det kommer när de inte ligger på rygg lika mkt ☺️

 • Amanda says:

  Älskar dina baby week updates! Min lille kille är bara någon dag yngre än Ellie och det är så himla hög igenkänningsfaktor på allt du skriver, haha.

 • Emmeli says:

  Min dotters hår började växa tillbaka runt 5 månader och nu vid 7 månader så finns det inga kala fläckar längre 🙂 Tror inte du kan göra nått åt det. Inte vad jag vet iallafall!

 • Anna says:

  Sicken sötnos 🙂
  Alla barn ska igenom munkfrisyrperioden haha, finns inget att göra åt det, mer än att ha henne så mycket som möjligt upprätt eller på mage istället.
  Men oavsett vad så ryker mer eller mindre av frillan.
  Sen är det ju väldigt individuellt när det växer tillbaka, min dotters hår växte ut rätt snabbt och når henne ner på halva ryggen nu (hon är 2) men hennes jämngamla kompis har precis fått tillräckligt med hår för att kalla det en frisyr 🙂

  • victoriatornegren says:

   svar: Haha, ser så roligt ut! Åh, men om Ellie brås på mig kommer hon nog vara hårlös några år till :’D

 • Lovisa says:

  Hej! Hur märktes det på din amning att tungbandet var kort eller vad är skillnaden nu?
  På BVC säger de att min son på 4 veckor har kort tungband & vår amning är hemsk. Jag har alltid såriga bröstvårtor & han tar för litet grepp. Men det verkar inte som att sjukvården gör något åt det.
  Så måste samla lite info själv & be dem åtgärda problemet.
  Kram!

  • Linnéa says:

   Hej! Såg din kommentar och kände mig tvungen att svara. Sjukvården är värdelösa på tungband! Detta låter skitlöjlgt men jag rekommenderar dig verkligen att gå med i en grupp på Facebook som heter nåt i stil med “stödgrupp för kort läpp- och tungband”. Där finns det personer som kan hjälpa dig att få rätt vård! Kort tungband kan ställa till med mycket problem. Lycka till ♥️

  • victoriatornegren says:

   svar: Jag märkte att produktionen minskade, hon smaskade jättemycket, svalde massor med luft, trängde bort huvudet och blev ledsen. Hmm, jag fick en remiss efter första läkarkontrollen på bvc 🙂

 • Sara says:

  Vår son föddes med jättemycket hår, han skavde aldrig bort något utan det fortsatte bara att bli längre och tjockare. Då han var ett år hade han hår nedanför axlarna och då bestämde vi oss för ett besök hos frisören. Nu ligger lillasyster i magen och vi är övertygade om att hon kommer födas skallig 😁 tror att om de skaver bort hår så är det ändå hår som de ska tappa för många av mina vänners barn har den där klassiska kransen och det har slutat med att de tappat allt bebishår och så har det växt ut nytt .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *