Baby Week 9

9 Weeks

 

Bebis Process: Shit vilka tider alltså! Det händer verkligen saker hela tiden. Tydligast denna vecka är nog att Ellie verkligen upptäckt sina händer och kan kika och leka med dem massor. Vi har också börjat “natta” henne, förut kunde vi ha henne i knät och skaka lite så somnade hon. Nu vill hon att vi lägger oss bredvid henne (förutom när hon somnar i vagn, sitter eller bärsele då), så nära som möjligt så vill hon lägga sin hand på en. Så fantastiskt mysigt att vi fått en sån mystjej.

Baby’s process: Oh, these times! Things are really happening. The most clear sign is that she have found her hands and can look at them for hours every day. We also started to “lay her in bed”. Before we could just have her in our knee and shake her a bit and she fell asleep. Now she want to have one beside her as close as possible so she can lay her hand on you. So amazing that we got such a cozy girl.

Min status: Tror jag får börja ta bort denna del av vecko-uppdateringen, haha. Jag känner mig back to normal och jag kan knappt förstå att jag var höggravid för 2,5 månad sedan.

My status: I think I have to remove this part from the weekly update, lol. I feel that I’m back to normal and I can’t believe that I was pregnant just 2,5 month ago.

Bästa: Att det gick så himla bra att flyga med Ellie! Hon sov hela ditresan och hemresan var hon vaken när vi landade men tyckte det var spännande. Hon reagerade lite på de höga ljuden men vi underhöll henne så slutade hon tänka på det.

Best: That it went so smooth to fly with Ellie! She was asleep during the whole trip to Biarritz but on the way back she was awake during landing but she just thought it was exciting. She react a bit on the loud noises but we entertained her and she stopped thinking about it.

Sämsta: Tycker hon blivit lite dålig på att ta tag i bröstet vid amning. Hon sväljer luft och smaskande många gånger! Hoppas det löser sig efter att hennes tungband klipps. Äntligen fått tid till det i början av juni.

Worst: I think she have became a bit bad with her grip when I breastfeed her. She swallows air and slurps! I hope it gets better after we fixed her heavy bands. Finally got an appointment for that in beginning of June. 

Funderingar: Tycker det är så svårt nu när det är sommar och varmt. Hur känsliga är små bebisar för solens strålar? Tänker att de är som små vampyrer som inte tål solljus över huvudtaget, haha. Kommer ju aldrig medvetet vilja ha henne i direkt solljus mitt på dagen men om vi säger att hon skriker i vagnen och vi måste ta upp henne och det är strålande sol. Hur länge kan man ha henne uppe utan att hon tar skada?

Reflections: I think it’s so hard now when it’s summer and hot outside. How sensitive are little babies to the sunlight? Think they are like little vampires who can not withstand sunlight at all, haha. Will never consciously want her in direct sunlight in the middle of the day but if we say she screams in the stroller and we have to pick her up and its sunny. How long can you get her up without hurting her?

10 Responses to “Baby Week 9”

 • Emelie says:

  Hej!
  Snälla kan du berätta lite mer kring tungbandet? Vilka problem har lett till att det klipps? Är det från er sida eller sjukvården? Min lilla flicka är i samma ålder som er, hon har alltid varit dålig på att få ett bra tag och smackar och sväljer en hel massa luft hela tiden. Jag har kämpat för att få tungbandet klippt (läkarna säger att det är en aning kort) men eftersom hon ökar i vikt bra och att jag inte har såriga bröst så klipper de inte?! Tror att detta skulle underlätta vår amning så mycket… hur ser er story ut?

  • Apolline says:

   Skulle också vara intresserad av att veta mer
   Samma problem med barn som tar mycket luft in

  • victoriatornegren says:

   svar: Inte haft några problem utan detta är något dom såg redan vid födseln, bara vi som haft svårt att tajma in en tid för det 🙂 Så det är inga problem som uppstått som gjort att vi fått remiss, utan det är väl förmodligen att det är såpass kort att hon kan få talsvårigheter mm när hon blir större! Men nu har jag själv märkt av problem som kan uppstå vid kort tungband (dåligt tag, så jag får ont och hon bl. Så får se nu hur det står till med hennes vikt! Så känns skönt att vi redan haft en remiss sen en tid tillbaka.

 • Linnéa says:

  Det är så himla svårt det där med solen. Men i ditt fall så tänker jag, ha på tunna långärmade kläder och solhatt som skyddar nacke och ansikte. Och försök ta dig till skuggan den tiden du behöver ha henne uppe!

 • Rebecka says:

  Alltså hon är ju så LJUVLIGT söt! Och SÅ lik dig!!

 • Nu är jag ingen expert på barn men av det jag lärt mig så ska det inte vara någon fara att lyfta upp henne/ha henne i solen så länge hon har någon slags huvudbonad som skuddar huvudet/ansiktet samt långärmat 🙂 Du kan faktiskt söka efter detta på Nyhetsmorgon för dom brukar varje vecka ha en barnläkare som svarar på tittarnas frågor. Finns mycket information där 🙂 Länkar ett klipp.

  https://www.youtube.com/watch?v=MKvov_k6DSE

 • Lisa says:

  En solhatt/mössa över huvudet och en muslinfilt så är det nog ingen fara 🙂 Men skulle inte ”förvara” henne i solen, haha. Vilket ordval. Korta stunder så är det nog lugnt. Kan även rekommendera appen Sound Sleeper. Någon utav oss brukar lägga ner sin telefon med något av ljuden på. Då brukar hon tystna.

 • Nathalie says:

  Tunna heltäckande kläder och en stor solhatt så kan ni ha henne uppe trots solljus!! Investera i ett litet UV tält med, väldigt bra pryl att bara fälla upp 🙌🏻

 • Felicia says:

  En liten stund har vi kört på. Men försökt att gå över i skuggan typ och lugna om det varit gassade sol. Hett tips är Åhléns egna märke på kläder. 100% ekologisk bomull så dom är så tunna och sköna. Vår tjej blev aldrig varm i dom samt att dom täckte fint 🙂 SÅ söt liten tjej. 😍

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *