8 weeks since giving birth-body

Two months ago until now (she was still in the belly at the first picture)

 

Alltså, hur ballt är inte detta? Kroppen alltså, wow. Här syns ju bara de yttre förändringarna men jag kommer ihåg hur jag mådde i kroppen vid första bilden. I förrgår var det alltså två månader sedan jag på morgonen låg höggravid och på eftermiddagen hade Ellie i min famn. Jag var ju väldigt transparent under min tid som gravid med kroppens förändringar och tänkte att jag skulle dela med mig lite av tiden efter också. Jag hade verkligen inga förväntningar på min kropp efter graviditeten, kroppsfokusen släppte sista månaderna av graviditeten då det började bli mer och mer verkligt vad kroppen faktiskt förändrades för. Det enda jag längtade efter var att inte ha ont.

Jag har följt kroppens återhämtning med fascination och blir så imponerad. Inte bara varje gång jag kollar mig i spegeln utan hur all smärta under graviditet och efter förlossning känns som bortblåst bara på ett par veckor och då hade jag väldigt stora problem med foglossning och vätskesamling. Jag har inte gjort någonting speciellt förutom regelbundna promenader med vagnen senaste månaden och ätit precis det jag känt för.

En graviditet lämnar förstås spår på ett eller annat sätt. Jag har fått nya bristningar på rumpan tillexempel, något jag dock haft sedan flera år tillbaka men det bekymrar mig lika lite nu som innan. Jag är bara så tacksam att jag inte känner av några fysiska besvär!

So, how cool is this? These pictures only shows the outside but I remember how I felt in the body at the first picture. The day after yesterday, it was two months since I still were pregnant in the morning and in the afternoon Ellie was in my arms. I was very transparent during my time as pregnant with the body’s changes and thought that I would share with me some of the time after too. I really had no expectations of my body after pregnancy, I didn’t had any focus on my body the last months of pregnancy when it became more and more real what the body actually changed. All I longed for was for it not to hurt.

I have followed the body’s recovery with fascination and I’m just so impressed. Not only every time I look in the mirror, but how all pain during pregnancy and after childbirth feels like blown away for just a couple of weeks, and then I had very big problems with pelvic pain. I have not done anything special except regular walks with the trolley last month and been eating everything I wanted too.

A pregnancy leaves, of course, traces on or in most of us in one way or another. I got some new stretch marks for example, something I have had for several years before too and it worries me as little now as before. I’m just so grateful that I do not feel any physical trouble!

12 Responses to “8 weeks since giving birth-body”

 • Emma says:

  You would say ‘giving’ birth not ‘getting birth, just so you know xx

 • Marie says:

  Wow ! You look amazing! #After pregnancy goals

 • Monika says:

  Nice. I had the same with my first child. Now having my second one year later I still cant get to my pre pregnant weight. 4 kg left althoght I still brestfeed a lot. Greetings

 • Jannike says:

  Aaaaah så satans häftig kroppen är! Tack för du delar med dig ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

 • Elsa says:

  Kvinnokroppar är så häftiga! har en fråga om något helt annat. Jag är gravid och vet inte hur mycket kläder jag ska köpa i varje storlek osv. Är lite nyfiken på vad Ellie har för storlek nu när hon är 2 månader? 🙂 vilken storlek tycker du man ska satsa mest på?

  • victoriatornegren says:

   svar: Verkligen! Åh, det är så individuellt. Jag fick höra att man skulle skippa 50 och 56 och satsa på 62 på en gång då dem växer ur det så snabbt! Ellie har fortfarande 50 i vissa grejer så vi har fått köpa mer, haha. Om man har något hum om vad barnet kommer väga så hjälper det ju till! Ellie vägde runt 3000 och då var 50 nästan för stort.

 • Ingvild says:

  Kroppen er amazing!! Kunne ikke tro det selv etter min første lille.
  Gratulerer så mye med din nydelige tulle ❤️

 • Mirjam says:

  Hej!
  Så häftigt att se vad kroppen klarar. Skulle inte du kunna visa oredigerade bilder, där bristningar etc. syns? Inte för att se dina ”fel” utan för att ta bort tabut kring det + att vi är två om bristningar på rumpan.

  • victoriatornegren says:

   svar: Tuschar aldrig bort skavanker 🙂 Kommer dom med så kommer dom med, så det händer säkert snart! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *