Miss you already.

 

Hej fina! Håller på att packa lite inför morgondagen. Åker som sagt till Frankrike tillsammans med Nelly imorgon och ska vara ifrån dessa 24 timmar för första gången. Kommer kännas så himla konstigt verkligen! Erik har ju varit borta en sväng men att inte vakna upp bredvid denna tös blir något nytt. Saknar henne redan! Får krama om henne lite extra sista amningen innan jag åker för nu har hon somnat för kvällen. Pumpen är nedpackad i alla fall och jag är redo, haha. Kram!

Hi guys! I’m packing my stuff for tomorrow this very moment. I’m going to France together with Nelly tomorrow and will be away from these ones for 24 hours for the first time. It will feel so weird! Erik have been gone but to not wake up with the little one will be something new. Miss her already! I have to hug her a bit extra when I breastfeed her last time before I’m heading off tomorrow. Xx

14 Responses to “Miss you already.”

 • Hoppas att du kan njuta trots din saknad. Tror det är viktigt att man som mamma får egentid fast det förmodligen är svårt 🙂

 • Lina says:

  Så fina ni är alla tre!

  Jag minns från ett av era poddavsnitt att om man nån gång behöver resetips ska man fråga Vickan! Så nu gör jag det! Vet att ni varit i Australien/Perth några gånger och jag behöver lite bra tips! Jag och min sambo ska resa runt lite i vinter och ska bla till Perth och vill bila upp längst kusten till Exmouth. Har du några bra tips på sevärdheter/restauranger/sköna locations att hänga på osv? Vi gillar mycket naturupplevelser och Rottnest är givet för att få se Quokkas! Vi planerar minst en vecka för roadtripen men även flera nätter för att hänga i Perth och uppleva den staden med omnejd. Supertacksam för lite bra tips från nån som varit där 🙂

 • Molly says:

  Ha det awesome! Sååå snygga jeans förresten. Var är de ifrån?

 • Nea says:

  Det finns en enkel regel som gäller hur länge man får vara borta från sitt barn; lika många dagar som barnet är gammalt. Alltså om barnet är 5 år kan mamman vara borta 5 dagar, 1 år en dag osv. Att vara borta från en några månader gammal bebis är oansvarslöst. Kanske du kunde skjuta på partajande lite?

  • victoriatornegren says:

   Svar: Mom-shaming är inte på något sätt accepterat på min blogg. Allt är nytt för oss och vi håller på att hitta vårt sätt. Det handlade inte om att jag ville ”partaja” (hade inget behov av det innan och än mindre nu).

   • Frida says:

    Men herregud låt dem göra som dom vill med sitt barn. Ingen är intresserade av dina synpunkter av vad Ellie klarar av och ej, allra minst Viktoria och Erik kan jag tänka mig..

    Starkt av dig att testa åka iväg ett dygn, hoppas det gick fint för alla. Väntar ivrigt på dagens podd!!

   • Lovisa says:

    Äsch, Nea säger ju att du är ”oansvarslös”, alltså är du inte ansvarslös 😂 Du & Erik vet vad som passar er och Ellie bäst! Hoppas du hade en toppenresa! Gillar er massor 😊

    • victoriatornegren says:

     svar: Och att man kan vara borta lika många dagar som barnet är gammalt, dvs 8 veckor 😀 Nemas problemas alltså ;)! Haha, tack <3

 • Fia says:

  Åh, är så nyfiken på hur du lagt upp det rent praktiskt. Fick själv barn någon vecka efter dig och ska på bröllop nästa helg då jag kommer vara ifrån dottern lite på kvällen. Bara det känns som ett meck så skulle vara intressant att höra hur du gjort? 🙂 har ni börjat med ersättning så ni kör det nu när du är borta? Eller har du pumpat ur under en tid och fryst in? Tycker själv det sistnämnda är ett meck att få ihop men då har jag endast pumpat efter hon ätit varje gång, dvs inte så mycket kvar då så tar tid att ens få ihop en ynka måltid :/… tack för en intressant blogg!! 🙂 heja dig!!

  • victoriatornegren says:

   svar: Precis, det kräver ju lite förberedelse, haha. Jag hade både fryst in och pumpade dagen innan och på morgonen innan jag åkte 🙂 På natten ammar jag då bara Ellie från ena bröstet och så pumpar jag det andra på morgonen, då får jag ut riktigt mycket! Ellie gillar inte ersättning men fick tips att man kan blanda ut bröstmjölken med ersättning. Så har du svårt att pumpa så kan man ju alltid blanda ut det du fått ut. Glöm inte att testa innan så allt funkar bara :D!

 • Nea says:

  Det är inte shaming utan fakta; tidsuppfattningen för en bebis är totalt annarlunda än för en vuxen människa. Du kan googla otaliga studier på detta.

  • victoriatornegren says:

   Svar: Vår fakta är att Ellie känner lika mycket anknytning till hennes pappa vilket vi märkt av i många olika situationer 🙂 säkert pga att vi är hemma med henne båda två. Oftast känner barnet bara anknytning till mamman och då hade situationen varit annorlunda. Allt gick lika bra som förväntat och hon visade noll orostecken (hon brukar visa tydligt), snarare tvärtom!

 • Ann says:

  Hej! Kommer gå galant! 😀 en fråga om något helt annat, vart kommer T-shirten ifrån? Ser ut som en perfekt vit T-shirt! Inte så genomskinlig som vissa är.

  Tack
  /A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *