Baby Week 4

1 month old

 

Bebis utveckling: Ellie väger nu 4025 g och är 55 cm lång! Hon har alltså gått upp ett drygt kilo och växt 6 cm sen hon föddes. Hon har verkligen börjat leta ögonkontakt nu, kan fästa blicken länge och älskar att le. Tydligen inte supermånga bebisar som gör det såhär tidigt. Till skillnad från förra veckan så är hennes vakna stunder ännu längre, gärna mitt i natten också. Jag brukar alltid bara amma henne på natten och så somnar hon om på en gång, men nu vill hon gärna vara vaken ett tag så vi får natta om henne. Hon är inte ledsen utan bara pigg och glad. Hon har även börjat få lite “gaga”-läten, så kul.

Babys progress: Ellie now weighs 4025 g and is 55 cm tall! She has really begun looking for eye contact now, watching for a long time and loving to smile. Apparently not very many children who do it so early. Her awake moment is even longer, in the middle of the night as well. I always just feed har at night and then she falls asleep right after, but now she wants to stay awake for a while so we get around her. Not sad or so, just happy and alert. She has also begun to get some “gaga” sounds, so fun.

Min status: Jag kan äntligen bära och gå längre promenader utan att känna av foglossningen. Håller tummarna för att den börjar försvinna! Jag är bara några kilo från min startvikt, inget mål att nå den igen men jag tycker det är så spännande att följa kroppens återhämtning. Så häftigt! Jag är riktigt taggad på att börja aktivera kroppen igen men ska vänta lite till, finns inte mycket mer tid än promenader med vagnen ändå så, haha. Tränar bäckenbotten lite lätt bara.

My status: I can finally carry things and go for a longer walk without feeling the pelvic pain. I cross my fingers for it to begin to disappear! I’m just a few pounds from my starting weight, no goal to reach it again, but I think it’s so exciting to follow the body’s recovery. So awesome! I’m really longing after activating my body again other than walks.

Bästa: Först att det gick bra på läkarundersökningen idag! Allt såg jättebra ut. Sen är det att Ellie börjar vara så “med”. Det är sån underbar känsla att få kontakt med henne och få “något tillbaka”. Finns inga bättre stunder på dagen än när hon kollar på en och ler.

Best: First, that it went good at the medical examination today! Everything looked great. Then Ellie is starting to be so alert. It’s such an amazing feeling to connect with her and to “get something back”. There is no better moments during the day than when she look at you and smile.

Sämsta: Som jag skrev tidigare i veckan har vi haft ett par kvällar då hon inte alls varit nöjd och vill äta hela tiden och att det känns som att jag inte kan ge henne tillräckligt. Tack för era kommentarer gällande detta förresten.

Worst: As I wrote earlier this week, we have had a couple of nights when she has not been happy and wants to eat all the time and it feels like I can not give her enough. Thank you for your comments regarding this by the way.

Funderingar: Att hon börjar vara vaken mer och söker kontakt betyder ju mer uppmärksamhet till henne. Jag funderar bara på hur mycket, man vill ju varken understimulera eller överstimulera. Jag har lärt mig signalerna men ibland är hon ju vaken väldigt länge och då är frågan hur man ska underhålla henne mer än samspel då. Att lägga bort henne när hon är vaken känns så taskigt, haha. Eller man kanske gör det?

Reflections: More awake moments for her searching for eye contact means more attention to her. I just wonder how much, you don’t want to under stimulate or over stimulate. I know the signals but sometimes she is awake a pretty long time and then it’s hard to know how to entertain her. I also think it feels so weird to just let her be by herself starring at the roof when she’s awake.

9 Responses to “Baby Week 4”

 • Sara says:

  När min son var så liten och började bli mer vaken så började vi ”öva” med babysittern och babygymmet ☺️ Jag promenerade också runt med honom mycket hemma! Alla gör olika och det är bara att följa efter bebisens humör egentligen. Lycka till, hon är så fin 😊

 • Jessica says:

  Vad söt hon är! Jag tror att det är viktigt att barn tidigt lär sig att roa sig själva. Jag menar inte att du ska lägga bort henne och föra något annat men du ska inte behöva underhålla henne hela tiden, det tror jag bara kommer göra att behovet uppmärksamhet ökar ju äldre hon blir och i alla fall jag tycker att det är skönt om de små kan bara själva så att man själv får tid till annat också. Om hon är nöjd med att ligga själva bredvid dig medan du kanske jobbar vid datorn eller om hon tycker att det är okej att sitta i babysitter eller ligga i babygym så är väl det jättebra? Det finns ju faktiskt saker man måste göra trots att man har en bebis, exempelvis gå på toa, duscha, laga mat, tvätta osv. Men alla gör ju som de själva vill och tror är bäst😊

 • Anngelica says:

  Hej 🙂 Att bebisar vill äta massor på kvällen är väldigt vanligt, om en vänjee sig vid att det är så brukar det kännas lättare. Jag själv började tycka om den stunden efter ett par veckor med bebis för att jag automatiskt varvade ner på kvällen och kunde sätta mig i soffan framför en film och slappa med gott samvete 😉 Du behöver inte vara orolig för att understimulera din bebis, snarare är vi duktiga på att överstimulera, bara bebis är i närheten av dig och du berättar att mamma är här och sedan berättar vad du gör så är det ingen fara 🙂 Ett bärdon kan vara skönt om bebis inte är nöjd utan dig 😉

 • Malin says:

  Det är så mysigt att läsa, längtar såå mycket tillbaka till bebistiden nu. Min pojk blir precis 1,5 år i veckan! 😱 ser så mysigt ut! Vet att jag också funderade fram å tillbaka på massa saker. Mest det är med under och överstimulans… men jag tyckte det kändes skönt att han kunde ligga själv fast han var vaken, han låg å titta å jollra och pillade med sina händer. Och jag fortsatte med det, och idag sitter han själv på sitt rum å leker, inte jämt såklart men det funkar å han tycker det är kul. Men sen är ju alla barn olika 🙂 mys på!! <3

 • Frida says:

  Väntar fortfarande på bröllopsbilder till @tvasystrarenpodd 😂🙈

 • JOHANNA says:

  Jag kände precis likadant när vår dotter började bli mer och mer vaken, hon har en snurrande mobil som hon älskar där hon kunde ligga en timme i sträck och jag hade så dåligt samvete. Men ärligt talat så talar det ju om rätt snabbt vad de behöver och önskar och så länge de är nöjda så är de nöjda. Nu är vår dotter 5 månader och villl ha stimulans hela tiden, så passa på att “njut” av att kunna chilla lite och mysa mycket. Du hinner med att stimulera henne tids nog ändå 🙂

 • Johanna says:

  Tvivla inte på amningen 🙂 dom ammar mer i perioder för att öka mjölken.Amning är trygghet och nollpunkten för bebisen. Med tiden ammar dom oftast mer effektiv än första veckorna. Andra ammar timmar andra några minuter. Varannan timme dygnet runt eller mer. Eller mer sällan. <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *