So, what’s her name?

 

Äntligen är papperna inskickade för hennes namn. Vår lilla bebis heter alltså “Eline Elna Forsgren”. Eline är hennes tilltalsnamn som vi haft klart redan innan jag blev gravid (uttalas Eliin). När vi fick reda på att det var en liten flicka där inne så började vi kalla henne Ellie som smeknamn till Eline. Jag tror aldrig jag kallade henne Eline när hon låg i magen och knappt nu heller, så vi blev så himla osäkra på om vi skulle döpa henne till Ellie istället. Vi båda tycker Eline är så himla fint och ja, vi kommer ju inte behöva sluta kalla henne Ellie för det, så Eline fick det bli tillsist! Vi ville ha ett ovanligt namn som inte kändes “för svenskt” men ändå passade till hennes efternamn. Haft det nedskrivet så himla länge så vet inte vart vi hört eller hittat det riktigt (aldrig hört någon som heter det?), men tror det kommer från “Céline” som jag gjorde om lite, haha. Och ja, hon kommer få hennes pappas efternamn. Älskar mitt efternamn men haft så mycket krångel med det genom åren så det fick helt enkelt bli Forsgren och Elna kommer från Eriks mormor.

Finally we’ve sent in the papers for her name! Our little girls name is Eline Elna Forsgren. So Eline is her first name! When we got the news that it was a little girl in there we started to call her “Ellie” like a nickname to Eline. I don’t think I ever called her Eline when I was pregnant with her and barley when she was born either. Therefor we got so doubtful if we should name her Ellie instead. But we both love the name Eline and we don’t need to stop call her Ellie so Eline it is! We wanted an unusual name that didn’t felt “too Swedish” but at the same time had to match her last name. I been having it written down since way back so I don’t really remember how we came up with it (never heard anyone with that name). I think it’s from Céline but just changed it a bit, lol. And yes, she will have her daddys last name and her middle name is from his grandmother. Xx

69 Responses to “So, what’s her name?”

 • Leoni says:

  I engelska texten står det att hennes förnamn är Elna, ville bara säga det!! 🙂 Kram

  • victoriatornegren says:

   svar: Haha tack!! Ändrade så fort jag såg din kommentar. Så virrig! Tur jag har er ibland 🙂 Kram!

 • Maria says:

  I got confused- Elna is a first name or middle name? Eline is very pretty name

 • Ronja says:

  Gud så fint! Ett ovanligt namn som ändå känns bekant liksom. Toppenval! ❤️

 • Eline Lundberg says:

  Från en Eline till en annan, vad roligt!!! Mitt namn är franskt och enligt min mor betyder det Guds ljus. Ni verkar vara underbara föräldrar 🙂

  • victoriatornegren says:

   svar: Mnåh fint!!! Det visste jag inte. Tack snälla <3

  • Lovisa says:

   Haha men åh! Jag som tänkte skriva att en gammal klasskompis till mig från grundskolan, med fransk mamma (?), hade en lillasyster som hette Eline. Det måste ju vara du?! Syster till Benjamin? Haha, så kul! Älskat ditt namn sen jag var liten och har det på min ”lista” 🙂

   Bra val, Vickan!

 • Elise says:

  I love the name, and she is so adorable! 💗😍 «Eline» is pretty common here in Norway, but I think we pronounce it quite differently though xx

 • Johanna says:

  Så fint ❤️ Väntar själv en dotter och vi funderar på Elly eller Allis.

 • Katrine Eline says:

  Thats such a wonderful name for your little girl 😊
  Fun fact: I’m named aften my great-great-grandmother Berteline (Bertel is a Danish boy name). My grandmother also has her name, and is called Britta Eline. I really keep the name in the family, so if have a girl some, pretty sure she Will be named Eline 😊

 • Mikaela says:

  Jag har för mig att från 1/7 2017 får ett barn inte längre ha ett mellannamn (hur stört??!), mejlade skatteverket om det och fick som svar att ett barn får endast ha ett ”efternamn som mellannamn”
  I ert fall Forsgren Törnegren

  Bifogar en länk
  https://www.skatteverket.se/privat/sjalvservice/svarpavanligafragor/namn/mellannamn/jagskulleviljataettmellannamnhurgorjag.5.18e1b10334ebe8bc8000118557.html

  Så berätta gärna om hennes mellannamn Elna går igenom!!:) Jag förstår mig inte på denna nya regel.. jag har sedan länge tillbaka velat ge mina framtida barn ett mellannamn efter min mormor men nu verkar det inte kunna gå:(

  • Hanna says:

   Mellannamn är borttaget, men ditt barn får ha hur många förnamn som helst! Victorias dotter heter alltså Eline Elna i förnamn, med Eline som tilltalsnamn 🙂

   Superfint namn <3

  • Olivia says:

   Det är skilnad på mellannamn och förnamn. Ett mellannamn, när man kunde ha det, är endast ett efternamn. I detta fall är Eline Elna båda två förnamn och Eline blir tilltalsnamn.

  • Michaela says:

   Att ha flera förnamn är inte samma sak som mellannamn, mellannamn brukar vara om man har fler än ett efternamn. Så Elna räknas som ett förnamn så det borde inte vara ett problem. Ofta om man har fler än ett förnamn så har man ett tilltalsnamn som man alltså kallas för.

  • Marie says:

   Som jag förstått det så är dock inte det många kallar mellannamn egentligen ett mellannamn, utan förnamn. Att man har flera förnamn, där ett av namnen är tilltalsnamn. Sen kallar folk det generellt för ”mellannamn”. Så i det här fallet borde Eline och Elna bli förnamn, där Eline är tilltalsnamn. Sen Forsgren efternamn. Om man vill lägga till ett extra efternamn, då blir det ett så kallat ”mellannamn”. Så har jag förstått det, men kan absolut ha uppfattat det fel 🙂

   I övrigt, superfint namn ni valt, Victoria och Erik! Önskar er lilla familj all lycka. Kram!

  • Luna says:

   du har missuppfattat, “mellannamn” som man säger i talspråk är egentigen förnamn, tex Anna Sara, båda är förnamn varav Anna är tilltalsnamn. heter man Anna Sara Johansson Karlsson så var tidigare Johansson mellannamn och Karlsson efternamn eftersom man inte får ha två efternamn i sverige! den nya lagen är dock att man får det så därför kan man heta Anna (tilltalsnamn) Sara (förnamn) Johansson (efternamn) Karlsson (också efternamn). så ditt barn får självklart ha fler namn men de namnen som inte är tilltalsnamn kallas också förnamn och inte mellannamn!

  • Sanna says:

   Förnamn får man väl ha hur många som helst men bara ett tilltalsnamn. Vår dotter har 3 förnamn och jag har 3 förnamn. ”Mellannamn är i svensk lagstiftning en anhörigs efternamn som bärs mellan de egna förnamnen och det egna efternamnet. I namnet Anders Andersson Svensson är sålunda Andersson mellannamn.”

   Tror kanske du blandar ihop förnamn och mellanamn.

  • My says:

   Jag tror att du har missuppfattat vad ett mellannamn är. En person kan ha flera förnamn, varav ett är tilltalsnamn. Det finns ingen grund till att namnet inte skulle gå igenom.

  • L says:

   Mellannamn har i folkmun blivit fel benämning på de förnamn som inte är tilltalsnamn. Så eline elna är på pappret båda förnamn med eline som tilltalsnamn 🙂 Mellannamn är typ ”extra efternamn” då man inte fått ha fler än ett efternamn. Jag förstod detta först när jag själv bytte tilltalsnamn för några år sedan och blev förvånad över att mina ”mellannamn” faktiskt var förnamn på pappret! Så ditt barn kan absolut ha flera namn 🙂

  • Elin says:

   I dag väljer man förnamn till sina barn och utav dem väljer man vilket som blir tilltalsnamn. Eline Elna är Alltså båda förnamn och eline tilltalsnamnet. Men alla kallar ju de övriga förnamnen för mellannamn så😊 min dotter har min mans mormors namn som ”mellannamn”. Född okt-17.

  • M says:

   Man ger flera förnamn varav ett tilltalsnamn och resten är andranamn. Andranamn får du fortfarande ge. Mellannamn är ett extra efternamn.

   Fint namn ni valt Victoria!

  • victoriatornegren says:

   svar: Hade verkligen ingen aning om något av detta, haha. Tack för info alla <3

 • J says:

  Så himla fint och speciellt!

 • Manon says:

  First I want to say how beautiful she is😍 she is a really cute girl! And I wanted to tell you, I live in Holland and here Eline is an often used name for girls you also hear ellie a lot. So I thought it was really funny that you wanted to chose a “not swedish name” because it’s a populair dutch name.

 • Sanna says:

  Fint! Ine står på min lista, uttalas som det låter. Men varför skulle Eline inte gå igenom?

  Eline är en form av Helena, som kommer av det grekiska ordet för fackla. Namnet är en skandinavisk form av Elina och vanligt förekommande i Norge och Danmark.

  516 bär namnet i Sverige 🙂

 • Passar henne så bra 😀

 • Madeleine says:

  Eline er veldig vanlig norsk navn 🙂 Mange venninner som heter det og det er veldig fint!

 • Eline says:

  Great choice! Haha
  X Eline

 • Sandra says:

  Ser ut att passa henne så bra! Fick en dotter i oktober -17 som också har Elna som ”mellannamn”. Stod i valet och kvalet om vi skulle ge henne det som förnamn istället. Tycker det är så fint. Men det fick bli en Alicia istället. 🙂

 • Mariliis says:

  So beautiful! Actually in Estonia, Eline/Eliine is pretty common, but this name really suits her! 😌

 • Silje says:

  For et nydelig navn! Her i Norge er Eline et veldig vanlig navn, men det uttales da sånn som man skriver det – altså Eline. Céline uttaler vi imidlertid som både Celine og Celiin 🙂

  Lykke til med den lille jenta – hun er superskjønn!

 • Elena says:

  Such a nice name, my nick name is also Ellie

 • Eline says:

  Bra val av namn! Haha, har inte stött på många som heter det i mina 24 åriga dagar :)) mitt uttals dock med E som Elina fast med E. Hon är för söt! Många kramar

  • victoriatornegren says:

   svar: Har aldrig stött på någon! Så kul att ha så unikt namn. Hoppas jag inte förstörde något nu 😉 Kram!

 • Jenny says:

  Förstår din tanke med att vilja ha ett ovanligt namn men tyvärr känns det som att alla nyblivna föräldrar tänker likadant och därmed får alla barn liknande namn vilket gör de ovanliga namnen vanliga…

  • Diana says:

   Och de vanliga namnen ovanliga till slut haha. Håller med dig.

  • victoriatornegren says:

   svar: Haha ja, jag vet.. Så typiskt! Trillar säkert in några fler Eline nu 🙂 Men huvudsaken man själv tycker det är fint.

 • Kamilla says:

  Eline er faktisk et ganske vanlig navn i Norge 🙂 Veldig fint!

  • victoriatornegren says:

   svar: Jaaa, flera som kommenterat det. Hade ingen aning 🙂 Får byta nu 😉 Nejdå!

 • Elinne says:

  Stort grattis tlll er fina dotter och det fina namnet <3
  Jag heter Elinne och jag uttalar det Elinn precis som ni gör. Jag har alltid gillat att ha ett ovanligt namn och får alltid komplimanger för det.
  Fick själv en dotter för tre veckor sedan men min man och jag kan inte komma överens om något namn.. haha

  Stor kram!

  • victoriatornegren says:

   svar: Åh, kul! Vi uttalar det dock mer eliiin än elinnn. Haha svårt! Men så fint hur som helst 😀 Kram!

 • Karoline says:

  Hej. Vilket vackert namn❤️ I Norge är Eline vanligt. Bara att mam uttalar det “Eline” 😘

 • Lisa says:

  Vår dotter är 2,5 veckor och det blev en Ellie 🙂 Ellie Mae.

  • victoriatornegren says:

   svar: Fint!!!! Grattis till er 😀 Nästan lika gamla ju.

   • Lisa says:

    Ja, nästan lika gamla! 🙂 Hemsk jag är som inte sa grattis, så GRATTIS! Vad sjukt grym du är förresten på att svara på kommentarer!

 • Emma Hagström says:

  Stort grattis:) Min lilla flicka på 2 månader heter Ellie:) kram

 • Emma Nyström says:

  Åå så fint! Min äldsta dotter på 18 månader heter Ellie Celine, Ellie tilltalsnamn och vi bara älskar det! 😃☀️🙏🏻

 • Linnea says:

  Så fint <3 <3
  Skrattar som fasen åt poddavsnittet då ni pratar om pushgåvor, när du ”fått” ryggan och la upp på insta så tänkte jag ”Men gud så töntig Erik är och ska köpa en Chanel ryggsäck bara för att inte vara sämre än alexandras kille!!” HAHAHAH <3 <3 förlåt till Erik!!

  • victoriatornegren says:

   svar: Haha jaaa! Nu köpte jag dock min Chanel före Alex fick sin så förstår nog inte helt vad du menar ändå men 🙂

 • Anonym says:

  Finns fler kvinnor som heter både Eline och Elna 🙂
  Så det kommer självklart gå igenom!!

  http://www.scb.se/hitta-statistik/sverige-i-siffror/namnsok/

  Blir superfint ihop!!!

 • Madde mamma till två says:

  Min dotter (5år) heter Eliine i mellannamn. Vi hade det som ett alternativ som tilltalsnamn och har aldrig heller hört någon heta så. Jag kom på det när jag kom och tänka på att min docka när jag var liten hade jag döpt till Elin-Sara. Då kom jag på Eliine. Vi har valt att stava henne med två i’n för att det inte ska uttalas Elin.
  Ni har valt ett otroligt fint namn till er Tös!
  Stort Grattis!

 • Frida says:

  Åh så himla fint namn, hörde det i podden och älskade det med en gång! 😍 Jag har en liten Celine, relaterade dock inte ens till det förrän du skrev det nu haha. Stort grattis till er lilla, och tack för en grym podd!!

 • Emma says:

  Vilka fina namn. Grattis, hon är verkligen så söt! Själv har vi en dotter som är et halvår äldre en er dotter, och hon heter Ellie. Älskar det namnet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *