Baby Week 3

3 weeks old

 

Bebis utveckling: Hon växer på och vägde 3510 när vi vägde henne förra veckan. Just över 300g mer än vid förra invägningen vilket var 10 dagar innan. Hon har börjat sova ännu mindre dagtid och vill gärna “vara med” när hon är vaken. Ligga själv vaken är inte poppis! Hon är fortfarande världens finaste mot oss och vaknar max 2-3 gånger per natt.

Baby’s progress: She grows on and weighed 3510g when we weighed her last week. Just over 300g more than last time, which was 10 days before. She has begun to sleep even less daytime and would like to “be with” when she is awake. Lying yourself awake is not popular!

Min status: Jag kommer mer och mer tillbaka som “mig själv” för varje dag som går. Så himla skönt! Fick sådant hormon-påslag av amningen så min hy blev helt obalanserad, men det känns som att allt lugnat ner sig nu. Mina bröst är inte längre ständigt spända och läckande och blödningen är i princip borta.

My status: I’m getting more and more back like “myself” for every day that goes. Got such a hormone boost of breastfeeding so my skin became completely unbalanced, but it feels like everything has calmed down now. My breasts are no longer constantly tense and leaking and the bleeding is basically gone.

Bästa: Vi testade att bada henne och hon älskar det. Vi har inget badkar men kör på Stokkes Flexi Bath med stöd för nyfödda. Så bra!

Best: We tried to bath her and she loved it. We have no tub but we have the Stokkes Flexi Bath with support for newborns. So good!

Sämsta:  Som jag skrev tidigare fick vi veta att det inte var en bula hon hade i bakhuvudet utan en godartad kärltumör kallad djupt hemangiom. Känner mig lite hjälplös kring detta då det inte går att göra så mycket, utan bara vänta och se hur mycket den växer (kan växa upp till 1 år).

Worst: As I wrote earlier, we were told that there was not a bruise she had at the back of her head, It’s something called deep hemangioma. Feeling a little helpless about this because it’s not possible to do so much, but just wait and see how much it grows (can grow up to 1 year).

Funderingar: Hon har regaerat på något och inte riktigt varit sig själv men vi har inte kunnat sätta fingret på vad det kan vara. Så fick vi höra att vissa bebisar reagerar på ACO’s D-vitamindroppar så vi testade att skippa dem och jag tror faktiskt det var dem. Vi kör nu på Sempers istället! Undrar varför BVC väljer att ge en produkt som så många bebisar verkar reagera dåligt på utan att ge info om andra alternativ eller biverkningar. Någon som har koll?

Reflections: She’s been reacting on something and haven’t really acted like herself, but we have not been able to figure out what it may be. Then we were told that some babies react to ACO’s vitamin D drops so we tried to skip them and I actually think they were. We are now driving at Sempers instead! Wondering why BVC chooses to give a product as so many babies seem to react on without giving information about other alternatives or side effects. Anyone who knows?

27 Responses to “Baby Week 3”

 • frankie says:

  moobs

 • Sofia says:

  Det finns vattenlösliga D-droppar som är snällare mot de små magarna. De har vi givit till vår minsta kille som varit känslig i magen sen start.

 • Karoline says:

  Min dotter reagerade på ACOs droppar, så vi köpte också sempers efter ett tag. Nu när vi fick vår son började vi direkt på dom. Nu är det också vanligt att dom blir med gasiga i magen från 3 veckor fram till typ 2 mnd. Ålder. ❤️

 • Ana says:

  Det finns studier gjorde på oljelösliga D-vitamin och inga belägg för att de ska påverka magen. Till och med prematura barn får dem på neo. Dock finns det otaliga trådar på familjeliv där folk propagerar för att de är d-vitaminerna. På bvc och i sjukvården jobbar med evidens. I princip alla barn har jobbigt med magen de första 8 veckorna för att tarmarna är omogna. De äter för tusan varannan timme från att magen fått vila i moderlivet 😀 Självklart är de besvärade. 90% är mer eller mindre besvärade av sin mage med gaser/tar i när de bajsar/ligger och knorrar. som orolig förälder provar man allt och då gärna genom D-vitaminerna. Något som hjälper på riktigt är magmassage, värme på lille magen, ibland Sempers magdropper och miniform mot gaser om det är besväret. Även windi-pysventil kan hjälpa 🙂 lycka till! /barnspecialistsjuksköterska på BVC

 • Marre says:

  Bvc kan inte rekommendera Sempers d-droppar pga att det inte finns någon forskning på dem enligt vår ssk. Om de oljebaserade inte funkar så finns även vattenlösliga. Vi kombinerade de vattenlösliga med vanliga magdroppar från Semper vilket blev stor skillnad för oss.

 • Linda says:

  Vår kille reagerade också på Acos droppr när han var så liten, men de är ju allmänt känsliga mot allt de små magarna. Så vi körde på sempers d-droppar men efter 2-3 mån testade vi igen med Acos och då var det inga problem. 🙂

 • Basa says:

  When do we get to know the name??:) exciteeed

 • Katharina says:

  Missing your outfit and fashion posts so much. Will they come back?

 • Maria says:

  Så fin hon är! Har vart så underbart att följa dig i din graviditet och nu läser jag dina “passing due date feeling”-inlägg om och om igen för att inte känna mig ensammast i världen. Har gått över mitt BF datum med 5 dagar och gråter mig igenom hela dagarna, det är så psykiskt och fysisk påfrestande på alla sätt och jag kan inte se mig själv klara av att ta mig igenom kommande dagar. All luft har gått ur mig och jag har aldrig någonsin känt mig såhär deprimerad och nedstämd. Inga som helst känningar heller på att något ska vara igång, detta är så hemskt och tror ingen kan föreställa sig känslan som inte gått igenom det själv. Hur var det för dig dagen/dagarna innan hon kom? Såhär i efterhand kan du hitta några tecken som antydde att förlossningen var på G eller satte värkarbetet igång helt plötsligt på morgonen när du vaknade? Tack för en fantastisk blogg, podd och allt! Och återigen stort grattis till er vackra dotter, hoppas det är min tur snart.

  • victoriatornegren says:

   svar: Men nej, värsta. Önskar inte ens min värsta fiende att behöva gå över tiden! Så hemskt det var. Hade absolut noll känningar och var helt inställd på att bli igångsatt 🙂 Så håller tummarna att det händer när som helst för dig. Lycka till med allt <3

 • Emma says:

  Är så nyfiken på hennes namn att jag håller på att spricka!!!!

 • Rebecca says:

  Jag upplevde också att min son reagerade på aco d-droppar. Pratade med bvc som sa att det nog inte alls var dom som var boven, men direkt jag slutade med dom så blev det ju bättre. Började köpa avo’s vattenbaserade d-droppar i stället och blev mycket bättre. (De från bvc är oljebaserade)

 • Sofia says:

  Behöver inte vara dem… från några veckors ålder
  Till 3 mån kan bebisar ha ont i magen ofta på kvällar…
  sk tre månaders kolik.. behöver inte vara kolik kolik men lite extra kinkiga. Går över.

  • victoriatornegren says:

   svar: Jamen såklart! Kan ju vara vad som helst egentligen 🙂 Men blev bättre när vi bytte så vem vet!

 • Sandra says:

  Jag kan rekommendera att kontakta Ulf Kilman på kilmaninstitutet.se

  Ligger ute på Ekerö.

  Värt att kolla upp för att hindra att tumören växer mer. Samt kanske även helt få bort den.

  Lycka till!

  • Sara says:

   Alltså nej. Bara nej. Sluta sprid sånt där, människor som profiterar på andra människors rädsla. Kostar bara en massa pengar och finns inga som helst bevis för att något av det skulle fungera. Så jävla vidrigt rent ut sagt.

 • Laura says:

  When do we get to know the name??:) she is so cute! Congrats

 • Halo says:

  Why doesnt she ever wear a dress or any clothes? That is reaaally weird, shes not a fashion accessory to make picture of with a nice background, jes… But she is a cutie, congrats!

 • Anna says:

  Vi bytte från ACOs oljelösliga till vattenlösliga och hade inga problem med lillans mage efter det. Dessutom va mintsmaken el va det lika spännande varje dag 🙈.

 • Julia says:

  Samma för oss men det handlar nog inte om just ACOs varumärke utan det är att de är oljebaserade… det är sjukt många som jag hört inte reagerat bra på dem.
  Jag sa till BVC att jag inte ville ha dom efter ca 2v med svullen mage på dottern och missnöje, fick då vattenbaserade och dom har funkat felfritt sen första dag:)

  • victoriatornegren says:

   svar: Det går dock mycket bättre med Sempers trots att den är oljebaserad, vad vi upplevt i alla fall. Nu kan det ju också vara tillfällighet men ändå 🙂 Kram!

 • Tilda says:

  Min dotter reagerade också på d-dropparna, tog upp detta på BVC men dom avfärdade mej direkt. Hade provat att inte ge henne droppar, blev en helt ny bebis, sen gav jag henne igen och de blev återigen skrikfest. Dom på BVC sa att de va bara en tillfällighet, men ja provade så många gånger och de blev på samma visa varje gång så jag trodde inte på tillfällighet. Hursomhelst, skulle de va så att de va dropparna de berodde på så ville jag inte utsätta henne för det. Gjorde så ont i min hormonstinna kropp att tänka att de va jag som gav henne något varje dag som gjorde att hon fick så ont. Så jag började med Sempers magdroppar med bakteriekultur (både d-droppar och magdroppar i ett.) Kommer att ge mitt nästa barn dessa direkt från födsel och sen byta ut till aco’s droppat då den blivit större. Vissa barn reagerar men andra inte, och jag kommer inte riskera något, de gör ju så ont i hjärtat då man märker hur ont de har 💔

 • Marie says:

  Hej!
  vattenlösliga d-vitamindroppar är så mycket bättre,. de hjälpte för vår lilla tös. Även minifom, magmassage och pysventil (räddade många nätter med magont) var kanon vid magbesvär.
  Kämpa på 👏🏽💪🏼😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *